Annons:
Etikettlivsåskådning
Läst 7461 ggr
Aldebaran
1/1/10, 11:41 PM

”Förälskelse” är något helt annat än ”kärlek”

Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.

Ett kapiel ur LOGIK av Martinus

Här är det säkert många läsare som förvånade ryggar tillbaka. Ja, man kanske reagerar mycket starkt i sitt medvetande mot denna min analys. Kanhända frågar man med harm: Vad har faders- och moderskärleken med sexualism att göra? Att en fader älskar sin son och en moder sin dotter betyder inte, att de är "förälskade" i sin son, respektive sin dotter. "Förälskelsen är dock något helt annat. - Ja, vad "förälskelsen" beträffar, så måste jag medge, att denna uppfattning härom inte gärna kan vara sannare. "Förälskelse" är just något helt annat än "kärlek".

Förälskelse är en i naturen förekommande anordning, som i den zon där den hör hemma stimulerar och befordrar arternas fortplantning. Till sin djupare eller andliga naur utgör den en mental kraftvåg, som kan uppfylla individen och vid dess kulmination besätta dess hjärna och nervsystem, så att den fullständigt behärskar dess mentalitet, formar dess tankar till ett glödande begär, till en osläcklig törst eller omättlig hunger efter att äga, beröra eller smeka det väsen, som är det utlösande momentet och föremålet för förälskelsen, liksom å andra sidan en smekning och beröring från detta väsen är identisk med högsta salighetsnjutning, och detta stundom i så hög grad, att det gränsar till livsbetingelse. Om detta inte vore fallet, skulle det inte finnas något som hette "olycklig kärlek", "kärleksdramer ", självmord på grund av bruten förlovning osv. Ja, det skulle inte alls finnas något som hette "äktenskap".

Men när ett väsens "förälskelse" alltså gör det ömsesidiga utväxlandet av beröringar och smekningar med ett visst bestämt annat väsen till livsbetingelse, fordrar dess självbevarelsedrift, att det utlöser all sin kraft och tankeförmåga endast i avsikt att uppnå detta speciella väsens fulla sympati eller besvarade förälskelse. Detta åter betyder, att "förälskelsen" gör det till en livsbetingelse - inte att älska sin Gud över allting eller sin nästa så som sig själv, inte att "älska varandra" - utan att älska ett enda väsen, nämligen det som utgör det utlösande momentet för förälskelsen. Individens självbevarelsedrift, upprätthållandet av dess sinnesjämvikt och naturliga glädje åt tillvaron fordrar, att den bekämpar allt, som kan stå i vägen för uppnåendet av detta andra väsens motförälskelse. 

Detta vill säga, att förälskelsen skapar hat till personer och ting, som kan motarbeta eller förhindra detta uppnående. Den stimulerar skapandet av "ägobegär" över detta andra väsen och skapar därmed den djupaste utlösande orsaken till allt, som hör samman med begreppet "det onda". Den skapar en zon i tillvaron, där svartsjuka, hat, hämnd, mord och dråp är livsvillkor, dikterade av självbevarelsedriften, driften att behålla den livsviktiga makan såsom en absolut okränkbar egendom.

Att denna mentala inställning hos medvetandet inte endast inskränker sig till att gälla den äkta maken/makan är självklart; den måste med nödvändighet även komma gälla föremål eller ting, som kan vara medverkande medel till att vidmakthålla eller hävda den "förälskades" överlägsenhet gentemot rivalerna. Och det är detta förhållande, som är grundorsaken till att världen idag regeras av pengar och som utlöser sig i krig, mord, dråp, lemlästning, rofferi och bedrägeri.

Världens människor trampar skoningslöst ner varandra i jäktandet efter att tillfredsställa förälskelsen och efter den makt och egendom, som befrämjar tillfredställandet. Denna zon utgör i den samlade världsplanen det verkliga "djurriket".

Nu vill man kanske hävda, att människan dock är något annat än ett djur. Men det är endast till en viss grad riktigt. Att hon är ett "däggdjur" kan dock ej bortförklaras. Hon har visserligen några begynnande mentala egenskaper, som underminerar de djuriska tendenserna, och jag skall senare återkomma härtill. Men att hon alltjämnt i stor utsträckning är besatt av förälskelse, att parningsprincipen och ägorätten över äkta makan/maken ännu för många människor är en livsbetingelse, kan inte heller bestridas. Hon sörjer när äkta maken svikit. Hennes moral och religion betraktar ännu egendomsrätten över maken/makan som självklar och försvarar det såsom något naturligt, att man känner svartsjuka eller upptänds av vrede över otrohet. Bibelns ord "du skall icke begå äktenskapsbrott" motarbetar heller inte detta. Och dock är det ett stort område i bibeln, som pekar i en helt annan riktning.

Vad skall man t.ex säga om de stora buden "Älsken varandra" - "Hämnens icke eder själva, mina älskade…. "Min är hämnden, jag skall vedergälla det, säger Herren" - "Det är saligare att giva än att taga" - "Vad människor sår, skall hon också skörda". - Är det inte lätt att se, att dessa eviga ord härstammar från en helt annan mental källa än "förälskelsen"?

Medan "förälskelse" stimulerar begäret att tillskansa sig eller taga, stimulerar den mentala kraft, av vilka ovannämnda bibelord är resultat, det motsatta, nämligen lusten att giva. Denna kraft, som är känd under begreppet kärlek.

Som vi ser, är således "förälskelse" absolut inte detsamma som "kärlek". Medan "förälskelsen" endast söker sitt eget, söker "kärleken" absolut inte sitt eget.

Vi står här alltså inför två vitt skilda slag av mental "ockupation", som vart för sig är bestämmande för individens speciella manifestation och karaktär. "Förälskelse" gör individen självisk eller egoistisk, genom att den gör det till en livsbetingelse att äga ett visst bestämt annat väsen och de medel, ting och ägodelar, som kan tjäna detta ändamål. Denna själviskhet blir särskilt kall och hänsynslös, emedan "förälskelse" i samma grad som gör den "älskade" till livsbetingelse, gör andra personer mer eller mindre överflödiga eller umbärliga.

Blott man äger detta "älskade" väsen helt för sig själv allena, är man lycklig. Detta är således kulminationen av egoism. Genom familjen och släkten utvecklar sig så detta tankeklimat vidare och vidare för att i kollektiv form kulminera som den för närvarande  i vissa länder så högt lovprisade "nationalismen". Vad är denna i sig själv annat än just utlösningen av samma egendomsbegär eller ett hävdande av något, som man absolut vill ha för sig själv. I detta fall gäller "förälskelsen" alltså det sk. "fäderneslandet ". "Fosterlandskärlek" eller "nationalism" är alltså detsamma som "kollektiv förälskelse". Och ju större denna "förälskelse" eller "fäderneslandssjälviskheten" är, desto mindre är man i stånd att visa hänsyn till andra folks "fädernesland".

Vad skall man kalla detta, att en större nation skoningslöst, med överlägsna krigs- eller mordmaskiner, mejar ner en mindre nations individer för att erövra dess territorium, trots att denna mindre nation kanske existerat i årtusenden och ägt detta territorium under hundratals och åter hundratals generationer? Är det "kristendom"? - Är det "kärlek" eller uppfyllelse av lagen om att "älska din nästa så som dig själv"? - Nej, det är "kollektiv förälskelse". Det är egoism eller själviskhet i renodlad form. Det är "hedendom" eller orsaken till allt, som hör samman med begreppet " den dräpande principen", vilken är enl. "Livets bok" är djurrikets livsvillkor. Det är, såsom tidigare nämnts, roten till allt, som betecknas såsom "det onda". Det är det, som kläder "den förlorade sonen" i trasor och paltor. , Det är det, som får människornas egen administration av jordklotets omätliga rikedomar, vilka är avsedda att föda en långt större mänsklighet än den nuvarande, att kulminera i en sådan primitivitet, att somliga människor blir ägare till väldiga berg av rikedomar, pengar, näringsmedel och nyttigheter, tusen gånger mer än deras eget nuvarande jordeliv i vanlig komfort och ekonomiskt välstånd överhuvudtaget har behov av och därigenom, medvetet eller omedvetet, håller detta överskott bundet såsom "privategendom", otillgänglig för andra människor. Dessa i sin tur kan ofta inte få nödvändiga kläder, näringsmedel eller andra livsförnödenheter och går under i armod och arbetslöshet. Å ena sidan alltså människor döende av välmåga, överflöd, frosseri och utsvävningar, å andra sidan människor döende av svält, armod och livsleda - det är "förälskelsens" yttersta utgreningar och resultat.

Nationernas mentalitet idag är således endast en kollektiv avspegling av "förälskelsens" tankeklimat och konsekvenser. Är inte nationerna stora väsen, som älskar och hatar, erövrar och plundrar, till och med värre än de enskilda människorna, eftersom nationerna inte som dessa är bundna av eller underkastade något effektivt rättsväsen utan lever i en helt fri och självsvåldig anarki och kan styra och ställa med andra nationer allt efter sina kanoners räckvidd eller sitt krigsmaterials överlägsenhet och omfång.

Men här är vi också vid kulminationen av eller högsta gränsen för egoismens blomstring. Här har vi kommit till det stadium, där denna underminerar sig själv, är i färd med att begå självmord.

När nationerna genom sin "förälskelse" i guldet eller andra ekonomiska fördelar, av glödande svartsjuka, och självbevarelsedrift underminerar och dräper varandra, betyder detta "nationalismens" och därmed egoismens undergång. Denna undergång är i bibeln uttryckt som "domens dag", "den sista tiden", "världens undergång".

På "domens dag" dömes "levande och döda". Den "dom" som här kommer till användning är - visdomen. Visdomen utgöres av de erfarenheter, som egoismens eller själviskhetens levnadslopp och undergång har skapat. Det är denna som leder "den förlorade sonen" tillbaka till Fadern eller gör Kristi ord till fakta. Genom de eviga och oförgängliga orden, "Vad människan sår, skall hon ock skörda", - "Älska din Gud över allting och din nästa så som dig själv", - "Det är saligare att giva än att taga", har domedagens dom redan tidigare förkunnats för människorna och i snart två tusen år velat genomsyra den mänskliga mentaliteten med ett tankeklimat, som är raka motsatsen till det tankeklimat, som "förälskelse" har till uppgift att utlösa eller vidmakthålla. Med andra ord: domedagens dom visar, att livet inte endast är att älska och äga något för sig själv allena, utan att det i själva verket måste levas på ett helt annat sätt än hittills.

Och det är i denna nya levnadsart och mentalitet, som löftet om en "ny himmel" och en "ny jord" blir aktuellt, blir till verklighet.

Satyat Nasti Paro Dharmah

Sajtvärd på Existens och Filosofi.

Annons:
[yodhe]
1/2/10, 2:09 AM
#1

Vilken bra tolkning på hur skillnaden är,

funderar, ju mer andlig man blir, desto mindre egoism,??

man lär sig förstå saker inom sig själv, varför jag inte har vissa behov kvar..??

Varför materiella ting inte har så stor betydelse längre??

Egoismen-skapar rädsla, att förlora det du har..

Tack för en väldigt bra artikel..

Aldebaran
1/2/10, 5:11 AM
#2

jadu, denna tål allt att läsas fler ggr samt jämföras med 6:e till 10:e buden…

Satyat Nasti Paro Dharmah

Sajtvärd på Existens och Filosofi.

[yodhe]
1/2/10, 11:18 AM
#3

Ja, inte för egen del då kanske, har nog klart för mig hur det fungerar….moralen sätter stopp automatiskt…..

På "domens dag" dömes "levande och döda". Den "dom" som här kommer till användning är - visdomen. Visdomen utgöres av de erfarenheter, som egoismens eller själviskhetens levnadslopp och undergång har skapat

Man har väl lärt sig ett o annat genom åren……

Aldebaran
1/2/10, 1:50 PM
#4

Ja, det är ju inget annat än karmalagen, omskriven i en annan form..

Satyat Nasti Paro Dharmah

Sajtvärd på Existens och Filosofi.

Aldebaran
1/2/10, 1:56 PM
#5

Världens människor trampar skoningslöst ner varandra i jäktandet efter att tillfredsställa förälskelsen och efter den makt och egendom, som befrämjar tillfredställandet. Denna zon utgör i den samlade världsplanen det verkliga "djurriket".

Hmmm han skräder minsann inte orden våran vän Martinus, men om man tänker lite djupare bakom, om vad han egentligen menar så förstår nog dom flesta, om inte. Titta omkring er i världen.

Satyat Nasti Paro Dharmah

Sajtvärd på Existens och Filosofi.

Mirjami-78
1/2/10, 2:01 PM
#6

Jag läste hela texten….ska läsa den igen när jag hinner för att få lite mera "kläm" på det hela.Glad

Sajtvärd på Singelföräldrar och medarbetare på Misshandel samt på Svåra tider.

Inget är omöjligt det kan bara vara mer eller mindre besvärligt!!Cool

Annons:
Aldebaran
1/2/10, 2:02 PM
#7

gör du så…. Du är så välkommen så…

Satyat Nasti Paro Dharmah

Sajtvärd på Existens och Filosofi.

Mirjami-78
1/2/10, 2:06 PM
#8

Glad

Sajtvärd på Singelföräldrar och medarbetare på Misshandel samt på Svåra tider.

Inget är omöjligt det kan bara vara mer eller mindre besvärligt!!Cool

sven-g
1/2/10, 3:53 PM
#9

Har läst detta och begrundat det påstådda. Jag tror att man måste skilja mellan förälskelsen i ting, dvs ägo önskan, och den som kan komma emellan två personer. Om ni tänker på de tidiga tonårens förälskelser, när man inte tordes göra annat än att drömma. I ovan är det väl i litet avseende, önskan att äga som den drömmen var, byggd på. Jag har i mitt liv varit typ med, i flera olika typer av denna himla stormande känsla. Detta helt beroende på den mentala plattform, som jag haft vid den inträffande händelsen. När dessa olika typer av förälskelsen, hänt mig så ska jag försöka klarlägga vad jag mött för känslo yttringar.

1: Har i min ungdom trott, att när man känt sig kåt, trott att man varit kär.

2: Träffat en tjej och trott man träffat en gud, och önskat äga denna gudomlighet.

3: Träffat en tjej och uppnått höga höjder i sexuell njutning, och trott man mött kärleken.

4: Mött någon som man fått föräldrars känsla att hjälpa, och i den rollen, funnit sån njutning, så man misstolkat situationen.

5: Men jag vet att utan ägande krav, utan någon form av svartsjuka, pga full tillit, till henne i just det stadiet i början när man träffas. Detta tror jag är den rätta känslan. 

Kärleken, om den är värd att kallas, förälskelse, kärlek, osv. Är den bästa känsla, som man kan önska sin nästa.

Tycker det inte ska förväxslas som habegär, ägande anspråk, inpissning av revir, osv.

Kärleken är det finaste som finns, och låt den så förbli.

sven-g
1/2/10, 4:01 PM
#10

Anita

Från Svenska Dikter

Hoppa till: navigering, sök

av Gustaf Fröding

 Livets skål! O, min Anita,
 uti glömskans dryck!
 Jag vill känna varma, vita
 jungfrulemmars tryck!
 
 I materien vill jag röna,
 riktigt ha i famn
 det som andens språk "det sköna"
 givit såsom namn!
 
 Jag vill andas blott Anita,
 blott Anita se,
 känna endast varma, vita
 lemmars rörelse!
 
 Högt man prisar konstens njutning,
 den är kall och arm
 emot väsenssammanslutning,
 kärlek barm mot barm!
 
 Sinnlighetens makt är kuvad
 av en trång moral.
 dygden, stel och överskruvad,
 håller långa tal.
 
 Dumheten har funnit mycket,
 fann till slut ett fynd,
 som föll folken uti tycket:
 "Sinnlighet är synd!"
 
 Sedan dess har kungasonen,
 son av kung Natur,
 av den vise dygdefånen
 sparkats ut som djur.
 
 Icke mer han vågar modigt
 visa sig bland folk,
 men han hämnas blodigt
 med förgiftad dolk.
 
 Sen när halva mänskligheten
 ruttnat ned i grund,
 mördad av anständigheten,
 kommer segerns stund
 
 Då skall dygdens makt, den sanna,
 ärva den, som ljög.
 Sinnligheten skall sin panna
 bära stolt och hög.
 
 Kropp med ande skall bli enad
 och ett hjärta fritt
 med en kärlek, fri och renad,
 mänska, skall bli ditt!
 
 Därför, därför, ljuva flicka,
 blott till hjärtat lyss!
 Låtom oss varandra dricka
 i en kyssars kyss!
 
 Rodna kind, du lockomflutna,
 på ditt sköna sätt!
 blicka ömt, till hälften slutna,
 öga, du gör rätt!
 
 Häv dig, vita barm, och bölja!
 Du har rätt därtill!
 Vet att oskuld kan dig följa
 huru långt du vill!
 
 Älska, älska, min Anita,
 med din själ och kropp,
 oskuldsfulla, varma, vita,
 ljuva rosenknopp

[yodhe]
1/2/10, 4:07 PM
#11

Tack Sven-g, den är jätte fin….Glad

Mirjami-78
1/2/10, 5:11 PM
#12

För mig är det olika former ut "kärlek" Så klart en förälder älskar sitt barn….Men den kärleken kan inte jämföras med känslan som kan tex. finnas mellan en kvinna och en man som delar kärleken till varandra. Ens barn älskar an för det är något man själv har skapat, man vill vårda den och ta hand om den och göra det bästa ut av den tills man ska släppa ut den i friheten en dag helt. Samtidigt är det en del ut av sig själv. Många gånger har kan försökt ta reda på hur mina egna föräldrar tänkte när de behandlade mig mindre bra under många gånger. Kommit fram till att det måste ha varit en rädsla, samtidigt ett ägande känsla och till en del kanske även kärlek. För jag är ändå en bit ut av just dem.

Kärlek till materiella saker….Nja har man det? Ja man kan tycka om materiella saker, men tror ändå att det är inte allt i slutändan.

Sajtvärd på Singelföräldrar och medarbetare på Misshandel samt på Svåra tider.

Inget är omöjligt det kan bara vara mer eller mindre besvärligt!!Cool

Tride
1/2/10, 5:40 PM
#13

Fritt ur minnet (apropå Fröding):

"Jag köpte min kärlek för pengar

för mig fanns ej annat att få.

Sjung vackert, i skorrande strängar,

sjung vackert om kärlek ändå.

------?????????Här fattas ett par rader i mitt minne. Kanske nån annan kan fylla i?

"För den som ur eden förbannats

är Eden ett Eden ändå."

"För i djuret är ande

den ande som dör då man tvingar.

I djuret finns den ande vi söker

av oberoende."

Igen fritt ur minnet. Ekelöf. Ber om ursäkt för ev. felcitat.Tungan ute

Tride.

Sajtvärd på Indien.ifokus. Medarbetare på Andlig Utveckling

"Livet är inte lätt men intressant"  storafamnen

 

 

Annons:
sven-g
1/2/10, 5:50 PM
#14

Kopierar den dikt du menat #13

En kärleksvisa

###

Jag köpte min kärlek för pengar,
för mig var ej annan att få,
sjung vackert, I skorrande strängar,
sjung vackert om kärlek ändå.

Den drömmen, som aldrig besannats,
som dröm var den vacker att få,
för den, som ur Eden förbannats,
är Eden ett Eden ändå.

Aldebaran
1/2/10, 8:18 PM
#15

Förälskelse är fortfarande inget annat än ett begär, styrd av elementalr på astralplanet, sedan att vi förälskas i varandra och blandar in vår syn på kärlek är något helt annat.

Vi är känslomänniskor helt eller till stora delar styrda av våra känslor, som vi på långa vägar inte klarar av att hantera ännu…

Visst kan man ha kärlek till materiella saker Pia, pengar är en materiell sak, även om det nu i denna stund och denna tråd, här på sajten inte finns någon som hyser kärlek till pengar, eller??FlörtOskyldig

Satyat Nasti Paro Dharmah

Sajtvärd på Existens och Filosofi.

Mirjami-78
1/2/10, 8:23 PM
#16

Ja pengar är nog bra att ha, men kan nog inte säga att man blir lyckligare av att ha för mycket ut av det heller. Då försvinner alla drömmar man har för man kan förverkliga allt…..Så neeee är nog en vanlig arbetaden person med sina drömmar än en miljonär som får allt den pekar på.

Men Alde menar du då att man lever bäst ensam utan kärlek….Och kärlek är bara något man har hittat påObestämd

Sajtvärd på Singelföräldrar och medarbetare på Misshandel samt på Svåra tider.

Inget är omöjligt det kan bara vara mer eller mindre besvärligt!!Cool

Aldebaran
1/2/10, 8:26 PM
#17

mmm nej, man man måste titta lite djupare i detta Pia, esoteriskt.

Satyat Nasti Paro Dharmah

Sajtvärd på Existens och Filosofi.

Mirjami-78
1/2/10, 9:22 PM
#18

Ok…Har du någon lite enklare förklaring på det hela??….Jag har bara fått för mig att kärlek bär alla inom sig mer eller mindre. Det är något som man föds med…..Ja det tillhör oss människor och även kanske djuren. Inget man egentligen är beroende ut av.

Sex däremot…ja det är ju oftast något man njuter ut av, har ett behov. Sex och kärlek är inte säkert de går hand i hand….För mig är det stor skillnad på de två sakerna.

Sajtvärd på Singelföräldrar och medarbetare på Misshandel samt på Svåra tider.

Inget är omöjligt det kan bara vara mer eller mindre besvärligt!!Cool

Aldebaran
1/2/10, 9:52 PM
#19

mmmm

Hur många kvinnor läser vi inte om tidningarna som misshandlas och i många fall mördas varje år bara för att dom ville skiljas? Och detta enbart i Sverige. En stor del av jordens befolkning blandar in sin egen högst personliga (och i min mening väldigt egoistiska) heder i relationer.

Och skall vi vara ärliga så är det ju vanligt långt upp i åldrarna att vi vill att personen vi älskar tillhör bara mig.. Jag förespråkar absolut inte otrohet nu, men det är fortfarande så att trots att du gigt dig med den andra individen så äger du egentligen inte rätt till något. Inte ens om han eller hon vill ha någon annan. Otrohet är ett annat kapitel och generar som alla andra handlingar sin egen karma, pga av att du sårar någon.

Att just du är drabba av otrohet beror ju inte på något annat än din egen karma från tidigare. "Vad du sår får du skörda"

Satyat Nasti Paro Dharmah

Sajtvärd på Existens och Filosofi.

Mirjami-78
1/2/10, 10:04 PM
#20

Ja för att man är gift äger man inte den andra…Nej det gör man så klart inte, men trogenhet är något man ändå räknar med. Så klart man blir sårad om den andre är otrogen….Man kan liksom inte stänga av den känslan heller eller förklara den med karma…Hade du kunnat göra det?

Antar att vi tänker olika helt klart men i en relation skulle jag inte klara av att leva i utan känslor för då kan välja vem som helst från gatan oavsett om man passar ihop som person eller inte…Ja hoppas du förstår vad jag menar.Tungan ute

Sedan känner jag så här i mellan, när man är yngre så finns så klart känslan där om att man är kär osv. Allt är så nytt, men kan inte direkt säga att jag skulle kunna bli dödsförälskad längre, för tror inte jag kan eller kommer ha de känslorna för någon i framtiden så starkt. Sedan finns det andra saker som gör att man kanske skulle välja att leva tillsammans med någon. Ja kanske skulle det vara så att man passar ihop som personer m.m

Ja sedan är vi alla olika….Jag undrar om vi människor kommer någonsin komma till en nivå där känslor inte är inblandade i stora drag….

Sajtvärd på Singelföräldrar och medarbetare på Misshandel samt på Svåra tider.

Inget är omöjligt det kan bara vara mer eller mindre besvärligt!!Cool

Annons:
Aldebaran
1/2/10, 10:20 PM
#21

Nej inte stänga av känslan eller förklara den med karma.

Att du överhuvudtaget är drabbad har med karma att göra, vad du än tycker om det… Hur du sedan reagerar på denna din karma är ju helt upp till dig..

Känslor kommer alltid att finnas men vi kommer att flytta dom uppåt till andra nivåer än bara till att tillfredställa vårt personliga ego…

Satyat Nasti Paro Dharmah

Sajtvärd på Existens och Filosofi.

Tride
1/2/10, 10:23 PM
#22

Vi lär, förhoppningsvis, av våra erfarenheter, drar slutsatser och går vidare. CoolBuddhismen, tex, vill inspirera till att odla "en gränslös kärlek till alla levande varelser."OskyldigKyss

Sedan tror jag ju också att moralism kan vara kylig och fördömande och kanske inte alltid ger den bästa karman.Obestämd

Allting har sin tid, som det står i predikaren.

Tride.

Sajtvärd på Indien.ifokus. Medarbetare på Andlig Utveckling

"Livet är inte lätt men intressant"  storafamnen

 

 

Aldebaran
1/2/10, 10:36 PM
#23

Amen….

Satyat Nasti Paro Dharmah

Sajtvärd på Existens och Filosofi.

Moonwing
1/2/10, 11:45 PM
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#24

Kärlekens lov.

<!-- if (du != null) document.write("<BASEFONT FACE='"+nudu[7]+"' SIZE="+nudu[8]+">") else document.write("<FONT FACE='georgia' SIZE=4>") //--> Om jag talade både människors och änglars tungomål, men icke hade kärlek, så vore jag allenast en ljudande malm eller en klingande cymbal.

<!-- if (du != null) document.write("<BASEFONT FACE='"+nudu[7]+"' SIZE="+nudu[8]+">") else document.write("<FONT FACE='georgia' SIZE=4>") //--> Och om jag hade profetians gåva och visste alla hemligheter och ägde all kunskap, och om jag hade all tro, så att jag kunde förflytta berg, men icke hade kärlek, så vore jag intet.

<!-- if (du != null) document.write("<BASEFONT FACE='"+nudu[7]+"' SIZE="+nudu[8]+">") else document.write("<FONT FACE='georgia' SIZE=4>") //--> Och om jag gåve bort allt vad jag ägde till bröd åt de fattiga, ja, om jag offrade min kropp till att brännas upp, men icke hade kärlek, så vore detta mig till intet gagn.

<!-- if (du != null) document.write("<BASEFONT FACE='"+nudu[7]+"' SIZE="+nudu[8]+">") else document.write("<FONT FACE='georgia' SIZE=4>") //--> Kärleken är tålig och mild. Kärleken avundas icke, kärleken förhäver sig icke, den uppblåses icke.

<!-- if (du != null) document.write("<BASEFONT FACE='"+nudu[7]+"' SIZE="+nudu[8]+">") else document.write("<FONT FACE='georgia' SIZE=4>") //--> Den skickar sig icke ohöviskt, den söker icke sitt, den förtörnas icke, den hyser icke agg för en oförrätts skull.

<!-- if (du != null) document.write("<BASEFONT FACE='"+nudu[7]+"' SIZE="+nudu[8]+">") else document.write("<FONT FACE='georgia' SIZE=4>") //--> Den gläder sig icke över orättfärdigheten, men har sin glädje i sanningen.

<!-- if (du != null) document.write("<BASEFONT FACE='"+nudu[7]+"' SIZE="+nudu[8]+">") else document.write("<FONT FACE='georgia' SIZE=4>") //--> Den fördrager allting, den tror allting, den hoppas allting, den uthärdar allting.

<!-- if (du != null) document.write("<BASEFONT FACE='"+nudu[7]+"' SIZE="+nudu[8]+">") else document.write("<FONT FACE='georgia' SIZE=4>") //--> Kärleken förgår aldrig. Men …

<!-- if (du != null) document.write("<BASEFONT FACE='"+nudu[7]+"' SIZE="+nudu[8]+"

<!-- if (du != null) document.write("<BASEFONT FACE='"+nudu[7]+"' SIZE="+nudu[8]+">") else document.write("<FONT FACE='georgia' SIZE=4>") //--> …Så bliva de då beståndande, tron, hoppet, kärleken, dessa tre; men störst bland dem är kärleken.

1Korinterbrevet vers 13

"Inom en människa av ljus, finns det ljus...När hon inte lyser, råder mörker."             (Evangelium enligt Thomas, 24)

  / Wingen

Aldebaran
1/2/10, 11:51 PM
#25

"Kärleken är tålig och mild. Kärleken avundas icke, kärleken förhäver sig icke, den uppblåses icke. Den skickar sig icke ohöviskt, den söker icke sitt, den förtörnas icke, den hyser icke agg för en oförrätts skull. Den gläder sig icke över orättfärdigheten, men har sin glädje i sanningen."

Här har vi ju själva kärnan till vad som skrivs av Martinus ovan….Å detta är hämtat ur självaste bibeln…Som ni märker är "den heliga skrift" mycket esoterisk, om man öppnar sina ögon för det…

Satyat Nasti Paro Dharmah

Sajtvärd på Existens och Filosofi.

Moonwing
1/2/10, 11:53 PM
#26

Visst är det fantastiskt, Alde..!Flört

"Inom en människa av ljus, finns det ljus...När hon inte lyser, råder mörker."             (Evangelium enligt Thomas, 24)

  / Wingen

Aldebaran
1/2/10, 11:56 PM
#27

mmm jag har alltid tyckt bibeln varit esoterisk, för jag vet ju att stora delar av den har ju sina rötter och sin insperation i vedantan, eller dom sk. Vedaskrifterna…

Satyat Nasti Paro Dharmah

Sajtvärd på Existens och Filosofi.

Annons:
Moonwing
1/3/10, 12:03 AM
#28

Så är det ju!.. om vi "öppnar ögonen", det står ju tom i Bibeln ..att vi skall "pröva o jämföra"..- med all annan kunskap!..då kan man med lite hjälp hitta riktiga guldägg!..Flört

"Inom en människa av ljus, finns det ljus...När hon inte lyser, råder mörker."             (Evangelium enligt Thomas, 24)

  / Wingen

[yodhe]
1/3/10, 1:48 AM
#29

Förälskelse är ju mer ett yttre uttryck

Kärlek är det som går in i kärnan..

Om man ser till helheten i texten

Tride
1/3/10, 12:36 PM
#30

Jag brukar säga att etiken är den mest intressanta aspekten av teosofin/esoteriken. Med det menar jag hur vi förhåller oss till tillvaron. En del blir besvikna, för de intresserar sig mer för ronder och raser och sådana aspekter av teosofin som kan jämföras med naturvetenskapen. Detta är förstås viktigt och intressant, inte minst eftersom Hpb i Hemliga Läran föregrep en hel del vetenskaplig utveckling. Men utan etik kan också sådan forskning leda till desktruktivitet, egosim och hänsynslöshet. Förvånad

Egentligen, det som mest intresserar mig, är kärleken i dess esoteriska sammanhang. Ett komplicerat och intressant område, inte minst som det hos oss alla nog finns denna tendens till "förälskelse", enl artikeln. Ju mer vi blir medvetna om detta, ju bättre är det för oss, och ju större möjlighet har vi att samarbeta och skapa harmoni på vår planet. Cool

För att återigen citera pedikaren: "och ingenting är fåfänglighet."Jag vill gärna tro att alla våra erfarenheter tjänar till att höja vår medvetenhet, och därmed vår utveckling, så att vi blir allt bättre på att välja rätt.Flört

Tride.

Sajtvärd på Indien.ifokus. Medarbetare på Andlig Utveckling

"Livet är inte lätt men intressant"  storafamnen

 

 

[yodhe]
1/3/10, 8:31 PM
#31

 #30 Tride, Den predikan kan jag skriva under på…Skrattande

Men jag tror att de andra i esoteriken/teosofin är lika viktig för att förstå grunderna ordentligt, iallafall behöver jag det..

Ju mer man förstår " universell kärlek" och vad det egentligen innebär, desto enklare är det att avstå från den ytliga….Glad

Tride
1/3/10, 8:37 PM
#32

Allt är viktigt inom esoteriken. Men jag menar att många tycks glömma den mänsklig aspekten och sitt eget ansvar, för att titta mer på utvecklingen som något nästan mekaniskt.

Tride.

Sajtvärd på Indien.ifokus. Medarbetare på Andlig Utveckling

"Livet är inte lätt men intressant"  storafamnen

 

 

[yodhe]
1/3/10, 8:43 PM
#33

Jag förstår hur du menar Tride…Glad

Men andra kanske inte gör det, då ville jag utveckla vår konversation lite…

Absolut, det egna ansvaret är nog den viktigaste grogrunden för oss allas utveckling…

Aldebaran
1/3/10, 9:05 PM
#34

det egna ansvaret verkar det ju vara si å så med..för oss allesammans lite till mans… Vi "tror på" karma när det så att säga "passar oss"

Det är ju bara att se sig omkring hur många som går runt och tror att vi skall lyftas upp inom en väldigt snar framtid, utav det vita brödrasakpet eller nån rymdflotta… Inget eget arbete i sikte alltså..

Och detta från en värld som är full av krig, mord korruption och allt annat elände som har med pengar och rofferi att göra…

Satyat Nasti Paro Dharmah

Sajtvärd på Existens och Filosofi.

Annons:
[yodhe]
1/3/10, 10:53 PM
#35

# 34 Desto viktigare då att poängtera det egna ansvaret i sin karma och hur vi reagerar på den….

Men vi kanske inte når alla,

men en är fler än ingen…..eller hur?

Aldebaran
1/3/10, 11:02 PM
#36

så är det ju alltid…Först och främst måste man ju både tro och förstå vad karma egentligen är och sedan försöka förstå varför saker och olika händelser sker i ens liv… "Varför blev detta mitt öde" så att säga.. svårt och knepigt, men så är det vad jag har förstått..

Satyat Nasti Paro Dharmah

Sajtvärd på Existens och Filosofi.

[yodhe]
1/3/10, 11:15 PM
#37

ja, och så har även jag förstått, Glad

men att få andra att förstå, är ju det knepiga i det hela, om man inte har den insikten i vare sig andlighet eller esoteriken/teosofin…

Vi kan bara delge…och hoppas att budskapet når fram någon gång hos någon enda person….

[Jeremina]
1/4/10, 9:06 PM
#38

Jag måste säga att denna artikel var mycket intressant att läsa. Som Pia skriver tycker jag att vi måste ändå skilja på kärlek till ting/pengar gentemot kärlek mellan människor.

Däremot är det skillnad mellan förälskelse och kärlek anser jag. Det här med att inte äga sin make/maka stämmer också bra enligt mitt synsätt.

Min pappa brukar säga att vi äger inte våra barn heller.

En väninna till mig brukar säga att även om man är gift kan man känna "åtrå" till en annan man/kvinna utan att man för den delen gör något fel. Inte ens om man skulle ha sexuellt umgänge med denne.

För enligt henne så har den man är gift med inte ensamrätt på sin make/maka. Just för att vi inte kan äga varandra och har därför inte ensamrätt på varandra.

Tride
1/4/10, 9:17 PM
#39

"Du äger inte dina barn.De är söner och döttrar av livets längtan efter sig själv",

Profeten.

Jag minns inte hela texten, kanske nån annan vet?

Tride.

Sajtvärd på Indien.ifokus. Medarbetare på Andlig Utveckling

"Livet är inte lätt men intressant"  storafamnen

 

 

Mirjami-78
1/5/10, 12:01 AM
#40

Man lånar bara sina barn….Men det kan ju vara svårt i bland eftersom ens barn är en del ut av en ändå på något sätt.

Maka/make har man ju egentligen ingen band till på det sättet, det är ju då om man har gemensamma barn, då kan man ha ett band till varandra genom barnen. Även om man inte äger varandra så skulle jag ha svårt att acceptera otrogenhet i ett förhållande som jag skulle vet om…..Även om det skulle vara karma. Jag är nog för känslosam….

Sajtvärd på Singelföräldrar och medarbetare på Misshandel samt på Svåra tider.

Inget är omöjligt det kan bara vara mer eller mindre besvärligt!!Cool

Tride
1/5/10, 12:05 AM
#41

Otrohet i vår kultur med våra värderingar är detsamma som att bryta ett löfte. Inte bra!

Tride.

Sajtvärd på Indien.ifokus. Medarbetare på Andlig Utveckling

"Livet är inte lätt men intressant"  storafamnen

 

 

Annons:
Mirjami-78
1/5/10, 12:08 AM
#42

Tride: Det är nog så…..Men skulle man kunna se på det på något annat sätt om det skulle drabba en?? Jag har nog svårt för det.

Sajtvärd på Singelföräldrar och medarbetare på Misshandel samt på Svåra tider.

Inget är omöjligt det kan bara vara mer eller mindre besvärligt!!Cool

Tride
1/5/10, 12:12 AM
#43

nej, jag menar att i vår kultur är det ett svek och faktiskt sårande.För att se det på ett annat sätt måste först hela kulturen och de allmänna  värderingarna förändras.

Tride.

Sajtvärd på Indien.ifokus. Medarbetare på Andlig Utveckling

"Livet är inte lätt men intressant"  storafamnen

 

 

Mirjami-78
1/5/10, 12:13 AM
#44

#43 Ja kan nog hålla med dig om det, men så tänker jag på andra kulturer där männen är ofta ute och "härjar" samt på kulturer där man får ha flera fruar.

Sajtvärd på Singelföräldrar och medarbetare på Misshandel samt på Svåra tider.

Inget är omöjligt det kan bara vara mer eller mindre besvärligt!!Cool

Tride
1/5/10, 12:17 AM
#45

Såna kulturer är inte någon bra förebild.

Tride.

Sajtvärd på Indien.ifokus. Medarbetare på Andlig Utveckling

"Livet är inte lätt men intressant"  storafamnen

 

 

Mirjami-78
1/5/10, 12:20 AM
#46

Neee, och sedan så pratas det ju inte om karma heller där utan det är liksom bara för kvinnan att acceptera det hela.

Sajtvärd på Singelföräldrar och medarbetare på Misshandel samt på Svåra tider.

Inget är omöjligt det kan bara vara mer eller mindre besvärligt!!Cool

Aldebaran
1/5/10, 12:55 AM
#47

#40 Visst har man band till make/maka sedan tidigare… Dom kan ju lika gärna ha varit dina barn eller föräldrar i ett tidigare liv.

Liksom dina barn i detta liv kan bli dina föräldrar i ditt nästa…

Satyat Nasti Paro Dharmah

Sajtvärd på Existens och Filosofi.

Mirjami-78
1/5/10, 12:58 AM
#48

Jooo, om man tänker i de banorna, vilket jag nu inte gjordeSkäms

Sajtvärd på Singelföräldrar och medarbetare på Misshandel samt på Svåra tider.

Inget är omöjligt det kan bara vara mer eller mindre besvärligt!!Cool

Annons:
Aldebaran
1/5/10, 12:59 AM
#49

det är ganska så säkert att dom man lever ihop med på ett eller annat sätt, dom har man träffat förr.. å kommer att träffa igen…

Satyat Nasti Paro Dharmah

Sajtvärd på Existens och Filosofi.

[Jeremina]
1/5/10, 1:11 AM
#50

#49 Nog är det så alltid…..Min yngre son har varit styvpappa till sin egen farmor. Han var som styvpappa så elak mot henne så när han återföddes så var han så snäll med sin farmor och avgudade henne. Då ställde han saker och ting till rätta i det här livet. Flört

Mirjami-78
1/5/10, 1:12 AM
#51

Jaaa…Fast "vissa" skulle jag gärna slippa ut av dem, men är man släkt så är man.Tungan ute

Sajtvärd på Singelföräldrar och medarbetare på Misshandel samt på Svåra tider.

Inget är omöjligt det kan bara vara mer eller mindre besvärligt!!Cool

Aldebaran
1/5/10, 1:15 AM
#52

#51 haha, det du just sa nu är ju grunden till varför man måste träffas igen… "vissa" skulle jag gärna slippa…..

Just därför är ni karmatiskt bundna till varandra, på gott likväl som på ont…

Satyat Nasti Paro Dharmah

Sajtvärd på Existens och Filosofi.

Mirjami-78
1/5/10, 1:18 AM
#53

#52 Ja då hoppas jag ändå att i nästa liv jag är mannen och han kvinnan…..TystSkrattandeOskyldig

Sajtvärd på Singelföräldrar och medarbetare på Misshandel samt på Svåra tider.

Inget är omöjligt det kan bara vara mer eller mindre besvärligt!!Cool

Aldebaran
1/5/10, 1:19 AM
#54

jasså var det exet…. Glad

Satyat Nasti Paro Dharmah

Sajtvärd på Existens och Filosofi.

Mirjami-78
1/5/10, 1:24 AM
#55

Jaaa….Men det finns ju flera ut av dem med…..Tungan ute Men den sista bland annat träffar jag gärna igen men i ombytta rollerTyst

Sajtvärd på Singelföräldrar och medarbetare på Misshandel samt på Svåra tider.

Inget är omöjligt det kan bara vara mer eller mindre besvärligt!!Cool

Annons:
Aldebaran
1/5/10, 1:24 AM
#56

oki… ja det kommer ni nog ganska så säkert att göra…

Satyat Nasti Paro Dharmah

Sajtvärd på Existens och Filosofi.

Mirjami-78
1/5/10, 1:29 AM
#57

Synd att man inte kommer komma ihåg det bara……Oskyldig

Sajtvärd på Singelföräldrar och medarbetare på Misshandel samt på Svåra tider.

Inget är omöjligt det kan bara vara mer eller mindre besvärligt!!Cool

[Jeremina]
1/5/10, 1:29 AM
#58

Jag vet att jag var man en gång och var då gift med min bästa väninna i det här livet Flört

Aldebaran
1/5/10, 1:35 AM
#59

mmm nu har vi kommit långt ifrån ämnet i denna tråd…

Satyat Nasti Paro Dharmah

Sajtvärd på Existens och Filosofi.

Tride
1/5/10, 1:37 AM
#60

Kanske borde vi ha en egen tråd för tidigare-liv-skvaller? FlörtTungan ute

Tride.

Sajtvärd på Indien.ifokus. Medarbetare på Andlig Utveckling

"Livet är inte lätt men intressant"  storafamnen

 

 

Aldebaran
1/5/10, 1:37 AM
#61

ja kanske….Glad

Satyat Nasti Paro Dharmah

Sajtvärd på Existens och Filosofi.

[Jeremina]
1/5/10, 1:39 AM
#62

#60 Kanske det Flört Eller vad tycker du Alde???

Annons:
Mirjami-78
1/5/10, 1:40 AM
#63

Kankse en bra ide…..Glad

Sajtvärd på Singelföräldrar och medarbetare på Misshandel samt på Svåra tider.

Inget är omöjligt det kan bara vara mer eller mindre besvärligt!!Cool

sven-g
1/5/10, 1:49 AM
#64

Jag har varit i dessa bägge sittsar, varit och blivit. Bägge är ett svek mot sig själv, och sina medmäniskor. Har man varit mår man dåligt för det, har man blivit mår man även dåligt. En otrogenhet kan aldrig förlåtas, förtroendet är och kan aldrig komma tillbaka. Lever man tillsammans måste man lita på varandra. Men klarar man av att leva tillsammans, och ha ett avtal, att det, och det kan vi göra, så är det ok. Men jag skulle aldrig klara detta, så länge jag hade känslor för min partner. Bibeln förkastar både män och kvinnor som är otrogna, vad gäller andra religoner skulle jag finna det märkligt om det inte vore lika. Men vissa tolkar efter sitt eget huvud.

Tride
1/5/10, 12:05 PM
#65

Ett löfte är ett löfte och skall hållas. Annat är svek, vad löftet än handlar om.

Däremot, om ett äktenskap/förhållande inte håller på grund av alltför stora problem, måste man givetvis kunna skiljas. Detta är också smärtamt, förstås, men då handlar det inte längre om svek eller att gå bakom ryggen.

Tride.

Sajtvärd på Indien.ifokus. Medarbetare på Andlig Utveckling

"Livet är inte lätt men intressant"  storafamnen

 

 

Mirjami-78
1/5/10, 2:03 PM
#66

Ja ärligheten varar längst. Man kan stå för sina "misstag" eller så kan man sopa dem under mattan, fast de kommer ju tillbaka då för eller senare…Om inte annat så i nästa liv. Det finns ju alltid de alternativet att man går skilda vägar, även om man nu har lovat dela livet i med och motgångar.

Sajtvärd på Singelföräldrar och medarbetare på Misshandel samt på Svåra tider.

Inget är omöjligt det kan bara vara mer eller mindre besvärligt!!Cool

Tride
1/5/10, 2:06 PM
#67

Jo, det gäller att reda ut det hela på alla nivåer och så länge möjligheten finns.

Tride.

Sajtvärd på Indien.ifokus. Medarbetare på Andlig Utveckling

"Livet är inte lätt men intressant"  storafamnen

 

 

Mirjami-78
1/5/10, 2:08 PM
#68

Ja och det är ju flera positiva saker med det hela…..Reder man ut det i detta livet så slipper man det i nästa. Ja kanske så man ska börja göra med alla runt sigGlad

Sajtvärd på Singelföräldrar och medarbetare på Misshandel samt på Svåra tider.

Inget är omöjligt det kan bara vara mer eller mindre besvärligt!!Cool

[Jeremina]
1/5/10, 2:39 PM
#69

Jag och min man har verkligen delat vårat liv i både med-motgång och ställt upp för varandra. Det är snart under 36 år vi delat våra liv!!

Sedan har väl jag saker och ting som jag måste reda ut som alla andra Glad Precis Pia skriver!!

Annons:
Mirjami-78
1/5/10, 5:15 PM
#70

Ja inte många som håller ihop så länge Jeremina. Det är nog mera vanligt i din generation att man gör det….Nuförtiden så tycker jag att de flesta gifter sig och skiljer sig utan att ens försöka reda ut det hela.  Ja vet inte men tydligen är det andra tider nuförtiden….

Sajtvärd på Singelföräldrar och medarbetare på Misshandel samt på Svåra tider.

Inget är omöjligt det kan bara vara mer eller mindre besvärligt!!Cool

Wargmane
1/14/10, 1:09 PM
#71

Jamen sicken Bra artikel !!!Skrattande

Visst är det så att det inte är samma sak….Vad jag blir mest förvånad över är Hur vuxna människor i Förälskelse är i stånd att göra vad som helst! *skrattar gött*

Att bygga upp hela sina liv i fantasier över en annan person utan i princip känna denne …..

har många ggr haft samtal med då främst kvinnor som rådgör över en "relation"  de har….Och det visar sig att de träffat denne någon på Nätet!!

Har aldrig träffat personen ifråga, men tycker att det finns en kärleksrelation!!
Svartsjukefjams utan grunder….herrejesses!!

En förälskelse i fantasin…..Lååååångt ifrån Kärlek…

jajaaa vi e alla olika …och tur e väl det !!Oskyldig

_B.B //Kristina

**Målet Är Att Livet ska Levas…
*…tha mi a' lorg…*
**
_Medarbetare på Existens

Tride
1/14/10, 2:15 PM
#72

#71, Wargis, jag tänker ofta på samma sak som du.Tungan ute Dessa "relationer", och vad som ligger i botten hos de kvinnor, som verkar klamra sig fast vid någon slags föreställning om - ja vaddå?Obestämd Det funderar jag över. ibland kan det vara riktigt otäckt också, eftersom mindre nogräknade individer där kan få en raksträcka till sol o vår o annat lurendrejeri. FörvånadKvinnor, stå upp för er själva! Var lite kritiska, lite distanserade, lite granskande och självuppskattande. Kyss

Visst är det kul att fantisera o drömma. Inget ont i det! En annan sak är att förväxla drömmen med verkligheten.Oskyldig

Tride.

Sajtvärd på Indien.ifokus. Medarbetare på Andlig Utveckling

"Livet är inte lätt men intressant"  storafamnen

 

 

Wargmane
1/14/10, 2:23 PM
#73

ja där har du en otäck sanning tride !! Sol och Vår …många är de som utsätts för sånt via nätet !! Riktigt läskigt jue!!

Inte konstigt att kvinnor ses som "Bimbos" när det inte finns något ifrågasättande !

_B.B //Kristina

**Målet Är Att Livet ska Levas…
*…tha mi a' lorg…*
**
_Medarbetare på Existens

Wargmane
1/14/10, 3:00 PM
#74

Fantasi är en önsketanke på hur man skulle vilja att en situation såg ut. En fantasi är en situation som föreställs av en individ eller grupp, som ej överensstämmer med verkligheten utan beskriver önskemål och mål hos skaparen.

_B.B //Kristina

**Målet Är Att Livet ska Levas…
*…tha mi a' lorg…*
**
_Medarbetare på Existens

Aldebaran
1/14/10, 5:47 PM
#75

Hej å välkommen tillbaka Wargisen…

Svartsjua är fel (karmatiskt) oavsett vilket förhållande…

Sedan skall man ju inte för den skull såra någon annan med att vara t.ex otrogen, men det är ju en annan sak som åxå drar på sig karma.. 

Hoppas att ni är med på vad jag menar nu…

Att vara svartjuk är inget annat än ett simpelt hämndbegär (hos det lägre personliga egot) som kan ta sig hemsak former (ibland)

Satyat Nasti Paro Dharmah

Sajtvärd på Existens och Filosofi.

Wargmane
1/14/10, 5:51 PM
#76

GladKyss Köss på dig !!

_B.B //Kristina

**Målet Är Att Livet ska Levas…
*…tha mi a' lorg…*
**
_Medarbetare på Existens

Annons:
Blodeuwedd
1/14/10, 6:57 PM
#77

Spännande..  *läser och begrundar*

Aldebaran
1/14/10, 8:20 PM
#78

har fler delar av Martinus om detta ämne, en fortsättning på detta kapitel… Kommer att läga ut nästa under denna vecka..

Satyat Nasti Paro Dharmah

Sajtvärd på Existens och Filosofi.

sven-g
1/14/10, 8:34 PM
#79

Sticker ut hakan som vanligt. Nog är det en fördel tex om man träffas via nätet eller på jobbet, eller annan plats där man först lär känna varandra, dvs om man är ärlig och inte utger sig för annan än man är. Har gort illa andra och mig själv, genom träffar på krog och dans, när man först har sex, sen ev försöker lära känna den andre. Tror nog att förhållanden som man först lärt känna personen, är mer att bygga på. Och när förälskelsen kommer så, älskar man mer än kött. Lite tankar från mig ett kärlekens år.

Wargmane
1/15/10, 12:10 PM
#80

BW !!! Men där e du ju!!!!

Alde ser fram emot detta !!

_B.B //Kristina

**Målet Är Att Livet ska Levas…
*…tha mi a' lorg…*
**
_Medarbetare på Existens

[Jeremina]
1/18/10, 8:31 PM
#81

I sin tvillingsjäl kan man bli förälskad oavsett kön utan att ha en romantisk eller sexuell relation till den personen.

I sin själsfrände däremot kan man få den passionerade kärleken som också kan bli ett livslångt förhållande och sexuell relation!!

Aldebaran
1/18/10, 8:49 PM
#82

Jaså? oavsett kön?

Satyat Nasti Paro Dharmah

Sajtvärd på Existens och Filosofi.

[Jeremina]
1/18/10, 8:54 PM
#83

Japp….någon invändning??

Annons:
Aldebaran
1/18/10, 8:58 PM
#84

hmmm hela den här biten med tvillingsjälar och själsfrände. är inte det lite överromantiserat tror du??

För mig är det ju "bara" en viss typ utav karma (av den starkare sorten) som skall utarbetas mellan dessa parter.

Satyat Nasti Paro Dharmah

Sajtvärd på Existens och Filosofi.

[Jeremina]
1/18/10, 9:00 PM
#85

Vad menar du med att man överromantiserar? Utveckla det!

Aldebaran
1/18/10, 9:06 PM
#86

att man går genom livet och söker sin själsfrände eller sk tvillingsjäl..

Jag tror istället att det är din inre röst som manar dig att föröka utarbeta din karma gentemot vissa personer..

Sedan vill ju vi gärna linda in allt i rosaskimmrande romantik med änglar och tvillingsjälar…

Mycket stark "personlig" sak anser jag…

Satyat Nasti Paro Dharmah

Sajtvärd på Existens och Filosofi.

Tride
1/18/10, 9:07 PM
#87

Jag är också skeptisk mot tanken på att det skulle finnas tvillinsjälar.Obestämd Däremot karmiska band och upplevelser som gör att vi kan uppleva det så, eller drömma/önsketänka om det. Men en dag kommer när också den drömmen eller upplevelsen släpper taget, och vi går vidare. Mot nya djärva mål!SkrattandeFlört

Tride.

Sajtvärd på Indien.ifokus. Medarbetare på Andlig Utveckling

"Livet är inte lätt men intressant"  storafamnen

 

 

Aldebaran
1/18/10, 9:10 PM
#88

saken är ju den, att man skall inte sträva efter att känna kärlek för en enda person, utan för hela mänskligheten, ja allt levande omking dig ner till mineralsnivå (vilket åxå är liv)

Men som sagt massvis med ggr tidigare, vi är inte där ännu…

Satyat Nasti Paro Dharmah

Sajtvärd på Existens och Filosofi.

[Jeremina]
1/18/10, 9:22 PM
#89

#86 #87 Kalla det vad ni vill men jag har ett exempel: Min allra bästa väninna är en tvillingssjäl till mig (jag vill kalla henne så) för vi känner varandra så väl. Vet vad den andra tänker, tycker och vill!

Det är inte ett dugg romantiserat men jag kan säga att jag blev på ett sätt förälskad i henne och hennes naturliga, fina enkla sätt redan första gången jag träffade henne.

Hon flyttade bort 70 mil från mig efter att ha bott nära i 12 år men det gör ingen skillnad. Vi känner när den andra mår dåligt kontra mår bra och då tar vi kontakt och surrar.

Det är annat för mig med förälskelsen som går över i romantiskt tänkande och sexuellt förhållande med min själsfrände.

Min själsfrände plockar fram alla mina goda sidor….Glad

#87 Jag förstår inte varför man måste drömma om det goda när man kan ta för sig och ha det och bara vara lycklig och må gott?!

[yodhe]
1/18/10, 9:33 PM
#90

# 89 Men i detta att ta för sig av det goda, har att göra med Hur du tar det, på vilket sätt, det är det som påverkar din karma..

Sen kan jag relatera till detta med din väninna, har själv upplevt den situationen med en vän sedan 30 år, men en dag tog det bara stopp…och för mig kändes det helt naturligt, jag var färdig med den relationen..

vill man se det från ett håll, så får man ta konsekvenserna av det också….

Annons:
[Jeremina]
1/18/10, 9:38 PM
#91

Jag menar att jag mår bra och har det gott utan att jag gör något fel och då ska jag banne mig må gott också.

Det känns som lite missförstånd här…hmm Obestämd

[yodhe]
1/18/10, 9:47 PM
#92

# 91 Jag förstår det, men man kan inte bara ta i livet, man måste be om lov först, och har du redan gjort det, så OK…

[Jeremina]
1/18/10, 9:51 PM
#93

#92 Japp och jag ger också Skrattande

Tride
1/18/10, 9:57 PM
#94

Jag relaterar inte speciellt till dig, Jeremina.Eller till Yodhe eller någon speciell här på sajten.  Jag för ett allmänt resonemang utifrån olika människor som jag mött och har sett förändras under tillvarons gång.Själv har jag också förändrats genom olika faser och upplevelser. Den ena mer berikande än den andra.GladJag menar, återigen rent allmänt, att livet hela tiden kan överraska oss, öppna nya dörrar och stänga gamla. Allt har sin tid, som det står i predikaren. Och ingenting är fåfänglighet, står det visst också.Tungan ute

Tride.

Sajtvärd på Indien.ifokus. Medarbetare på Andlig Utveckling

"Livet är inte lätt men intressant"  storafamnen

 

 

[Jeremina]
1/18/10, 10:00 PM
#95

#94 Okej Flört

Aldebaran
1/18/10, 10:13 PM
#96

det finns en fortsättning på detta kap ute nu…Få se vad vissa tycker om den Oskyldig

Satyat Nasti Paro Dharmah

Sajtvärd på Existens och Filosofi.

Tride
1/18/10, 10:15 PM
#97

Har just lagt en liten kommentar där.

Tride.

Sajtvärd på Indien.ifokus. Medarbetare på Andlig Utveckling

"Livet är inte lätt men intressant"  storafamnen

 

 

Annons:
[rore]
4/20/10, 8:18 PM
#98

Aha!

Bitarna börjar falla på plats,, tror jag.

Tack för hänvisningen Alde!Glad

Aldebaran
4/20/10, 9:25 PM
#99

vassegó   Glad

Satyat Nasti Paro Dharmah

Sajtvärd på Existens och Filosofi.

Upp till toppen
Annons: