Adyar

Missförstånd - Sanningar map. Andlighet.

2011-02-22 10:47 #0 av: Aldebaran

Då frågorna är många och går vitt isär om vad som är andlighet så har jag skrivit ihop följande text om hur Paul Brunton såg på detta.

Missförstånd är att en människa som uppnått andlighet och förverkligat sitt Gudomliga Jag, automatiskt kommer att få uppleva välstånd, perfekt hälsa och aldrig sviktande tur. Om så skulle vara fallet skulle Jesus och Buddha vara bevis på andligt misslyckande.

Det berättas om människor som gjort underverk och andlig läkekonst (healing) antingen på sig själva eller andra. detta är resultatet av en ockult, alltså inte andlig förmåga och alla ockulta förmågor tillhör medvetandets och då inte Överjagets sfär, som är Atmans.

Acceptera att man kan uppnå andligt medvetande och ändå inte förfoga över någon annan läkekraft än den primära kraft som kan läka människans själ, hjärta och sinne. Vänta dig inte att alla människor som lever i anden, åtnjuter en god hälsa eller är i stånd att ge andra den.

Du närmar dig sanningen steg för steg och ytterst långsamt. Den materiella världen är en värld av både lidande och glädje. det är en förgänglig värld, som har en början och därför också ett slut.

Paul Brunton säger att man kan ha trott på att något varit sant i 20 år, men om man tror så starkt att man inte kan tvivla, är det fel. Då är det en dogm! Man måste hålla alla möjligheter öppna och om Sanningen skulle komma och säga att detta inte är sant, måste man kunna ge upp dessa idéer.

Man måste vara försiktig att inte bli bunden av dogmer. Jesus- Kristus sa: Av deras frukt skall man känna dem. Vetenskapsmannen arbetar på samma sätt. Människan lever på 2 plan: ett yttre och ett inre känslomässigt mentalt.

Hennes yttre handlingar är helt enkelt resultatet av hennes inre tankar och känslor. Människan tenderar att uttrycka sitt inre jag genom sina yttre handlingar.  Ödet (Karma) är helt opersonligt och helt universellt.

En människa skapar sitt egna öde genom sina tankar, känslor och handlingar och förr eller senare får hon tillbaka vad hon givit ut. (som du sår får du skörda)

Du är här för att lära dig vem du är! Livets upplevelser är de läxor som till sist kommer att lära dig förstå. Oftast lär man blint och omedvetet, men ändå får man lärdomar. 

Ditt öde som du tjänat ihop under tidigare liv bildar ramen för ditt nuvarande. MEN, du kan själv bestämma över din reaktion över detta ditt öde. (dvs. i detta liv)

När det gäller en adept (lärljunge) så måste han acceptera sitt nuvarande öde, men inte skapa ny karma. Din fria vilja skapade en gång ditt nuvarande öde, och den skapar något nu också.

Det personliga jaget, egot, är din fiende men det kan bli din vän, när du kan säga: Ske din vilja, inte min.    Du kommer aldrig att finna anden om du inte är villig att ge upp din personlighet.

Låt oss acceptera Sanningen för dess egen skull, antingen den för med sig svåra problem eller god hälsa. Ockulta förmågor har ingenting att skaffa med andligt sökande. De är "bara" mentala krafter!

Om du vill finna himmelriket, så måste du ge upp ditt personliga ego. Fåfänga är den första av de fallgropar som väntar på dem, som till en del utvecklat ockulta förmågor.

"Magiska" krafter är ett lägre uttryck för Överjagets högre krafter eftersom det ytterst endast existerar en enda kraft i hela universum, liksom det endast finns ett enda medvetande.

Det största underverk en adept kan göra är att hjälpa andra (utan minsta tanke på egen vinning eller belöning i någon som helst form) att uppnå en förändring av medvetandet, därför att det påskyndar deras uppvaknande från illusion till sanning.

Överjaget finns överallt, det är allestädes närvarande. Det är grunden till allt och det uppfyller allt. Kom ihåg: En del av den eviga anden lever i dig

Satyat Nasti Paro Dharmah

Sajtvärd på Existens och Filosofi.

Anmäl
2011-02-22 20:25 #1 av: Liveva

Hej,

Paul Brunton är verkligen en "stor" man på många sätt.

Jag är oerhört tacksam att jag har kunnat släppt en hel dogmer jag trott vara sanna. Men det kan vara svårt att se det man trodde man var bra på inte heller är riktigt sant. För en del av det man trott på har man byggt sitt liv på.

Men jag ser det positivt att komma ner till grundvalarna av sitt liv och skapa nytt därefter även om det är tok skakigt. Vem är jag? Varje ny dag ger en ny möjlighet eller hur?

Arbetet fortskrider.........

Ser fram emot att få läsa lite mer av Paul Brunton, Aldebaran

Anmäl
2011-02-23 12:31 #2 av: Aldebaran

Det är detta som är det svårast för oss att inse och leva efter.

"Det personliga jaget, egot, är din fiende men det kan bli din vän, när du kan säga: Ske din vilja, inte min. Du kommer aldrig att finna anden om du inte är villig att ge upp din personlighet."

"Om du vill finna himmelriket, så måste du ge upp ditt personliga ego. Fåfänga är den första av de fallgropar som väntar på dem, som till en del utvecklat ockulta förmågor."

Vågar påstå att det är väldigt få % av mänskligheten som klarar detta.

Satyat Nasti Paro Dharmah

Sajtvärd på Existens och Filosofi.

Anmäl
2011-02-24 22:11 #3 av: Aldebaran

Liveva. det finns flera artiklar av och om Paul Brunton här..Glad

Satyat Nasti Paro Dharmah

Sajtvärd på Existens och Filosofi.

Anmäl
2011-03-08 19:05 #4 av: Moonwing

Det är så vackert berättat, och så sant..Flört ..detta om karman, det är verkligen något som man ej kan skylla på..lasta någon annan för..-utan bara ämnat för växande..så solklart , så enkelt..men ack så svårt! *skrattar*!Skrattande

..å inte fungerar webben..(ifokus än..)

-men vad gör det..när man hittar pärlor här..Tungan uteSkrattande

"Inom en människa av ljus, finns det ljus...När hon inte lyser, råder mörker."             (Evangelium enligt Thomas, 24)

  / Wingen

Anmäl
2011-04-30 16:57 #5 av: Gaiatri

Mycket bra förklarat om andlighet och var flera fallgropar och missförstånd finns i relation till utvecklandet på den andliga vägen.

Sajtvärd på Andlig utveckling

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.