Adyar

Illuminati eller Karmisk plan?

2010-10-29 00:56 #0 av: Moonwing

"Mitt meddelande är just detta att man skall vakna upp lite och se vad som händer med oss, få upp huvudet ovanför balustraden utan att vara rädd för att göra det, utan att känna rädsla, ta ett djupt andetag, ta en titt omkring och se vad som händer."cit;Bill Ryan. Angående ett cirkulerande inlägg som finns på Ifokus olika sajter tex; "-Detta måste ni läsa", kan man ställa frågan; Är detta en gammal eller ny "kunskap"?..eller bägge?

För att få hela intervjun, se länkar. Tänk också på att det här är en människas egen-upplevda världsbild som speglas.

"...Varför känner du att de välvilligt inställda ETs, och jag är säker på att de existerar, varför tror du att de inte går in här och säger: Okay, guys, normalt lägger vi oss inte i, men det här är allvarliga saker och vi kommer inte att tillåta detta att hända. Är det möjligt? Varför håller de en sådan distans?

W: Well, en sak i taget.  ”Dessa välvilliga ETs” – jag tycker faktiskt inte om att kalla dem ETs … jag tror att dessa människor är vi och vi är dem.

B: Ja.

W: De har funnits här mycket längre än den regim som är vid makten för ögonblicket. Denna nuvarande regim, denna maktbaserade regim, en del kallar dem reptiler, och jag har inga problem att kalla dem det, därför att det är exakt vad de ser ut som – totalt hjärtlösa. De har funnits här mycket, mycket längre och det är de som faktiskt har gjort mänskligheten till vad den är idag.

Ingripande?  Jag tror att de har ingripit på det bästa sätt de kan. Men vi talar om mycket andligt utvecklade varelser, såsom den mänskliga rasen är mycket andligt utvecklad – kanske det är det som gör att vi kommer tillbaka hit så ofta, tillbaka till den här planeten.
Men för dessa människor som är oss och vi är dem, som jag nämnde, de ser inte tiden på samma sätt som vi förstår tiden här i den fysiska världen. För dem är 11 500 år som ett ögonblick.

Det är ingenting och de vet redan vad slutspelet kommer att bli. De tror, och jag tror, att den här regimen som har makten just nu, som önskar total dominans över Jorden och allting som finns på den och i den, kommer inte att vinna.  De har sin tid just nu och deras tid håller på att ta slut.

B: På vilka grunder känner du det så? Detta är mycket viktigt för de människor som läser denna artikel, därför att en del människor kommer att känna sig förlamade och chockade av informationen som du har presenterat och tänker: Oh Gud, vi är verkligen fast här.

W: Ja, jag tror att om du tar det från den rent fysiska synpunkten så är det så. Men med det menas inte att vi alla har fått ett självmordssinne eller något liknande. Alla vill vi ha våra liv, alla värnar vi om våra liv, alla gör det. Vi älskar våra liv och vi vill göra våra erfarenheter till fullo på alla sätt, på de bästa sätten vi möjligen kan.

Vi har för närvarande varit förhindrade från att göra det på grund av den här regimen som är baserad på rädsla, allt handlar om rädsla och ångest. Och den största rädslan som vi har fysiskt sett är rädslan för döden. Och det är en del av den största makten som de har fått över oss, den typen av rädsla, denna ångest som de kan öka eller minska – vilket de gör hela tiden.

Jag kan inte tänka mig ett ögonblick när detta inte har hänt, när denna rädsla inte kommit ut och sedan reagerar vi på den på det sätt vi gör. Det verkar helt naturligt. Men vad händer när vi inte gör det, slutar med att känna det så och säger: Ja, det är ju bara rädsla. Vi kan komma över detta, sedan går vi tillbaka till den vi egentligen är.

***

Jag tror inte ännu att det finns tillräckligt med människor runt oss för ögonblicket som vet vem de är. De definierar sig själva genom sin egen fysiska existens, vilket är helt rädslobaserat och det är cykliskt, och de kan inte komma ur det. Och uppenbarligen behöver de finna sin väg ut ur det.

***

Jag tror, personligen, att kommer det här skiftet – jag kallar det ett skift därför att det är vad jag tror kommer att hända, Jordens skorpa kommer att skifta runt omkring 30 grader, ungefär 1700 till 2000 miles söderut, och det kommer att orsaka en enorm omvälvning, effekter som kommer att vara under en mycket lång tid framåt.

***

Men den mänskliga rasen kommer inte att dö ut. Vi skall fortfarande finnas här. Det är vem vi är i slutet av detta – det är där mitt sinne är. Och för den här regimen, det är där deras sinne är. Detta är varför de gör vad de gör, därför att de vill ha kontrollen i slutet av det hela.


***

Nu, om vi talar om ingripande, det är nu som det kommer att bli ett ingripande av de ”välvilliga ETs”. De människor som egentligen är vi, det är då det kanske händer, men jag vet inte. Jag har fått en stark intuitiv känsla att det blir så, men just nu, i den situation vi har just nu, är inte befrämjande för den typen av ingripande. Inte just nu.

De känner inte att detta är den rätta tiden. Och i varje händelse så är det fysiska livet en mycket, mycket liten del av vad vi verkligen är.  Så hur stor betydelse lägger du här med vetskapen att när du går från den här dörren in genom den nästa, så är du tillbaka hem i alla fall?

Så allt detta måste man ta i övervägande, och jag är säker på att det finns folk där ute som kan förklara detta mycket bättre än jag gör just nu. Jag kan bara uttala mig från en mycket personlig synpunkt om vad jag känner intuitivt kanske händer. Och jag säger kanske vet att jag kan vara säker inom mig själv att den typen av saker kommer att hända. Och detta är just den smärta vi måste genomgå för att nå den punkt där den här regimen inte längre har den makt de har fått.

Människor vaknar upp och finner ut vad som händer runtomkring dem och tar verkligen en titt, och ökar sina medvetenhetsnivåer såsom de aldrig har gjort tidigare, och så kommer allt att klicka på plats ganska snabbt. Och när detta sker, då kommer den makt som dessa människor har bara att falla av dem som en handduk, bara falla rakt av dem, och de kommer att bli exponerade för vad de verkligen är... "


Anglo-Saxon Mission

http://projectcamelot.org/lang/en/anglo_saxon_mission
_interview_transcript_en.html

Översättning Gertie Dahlberg

Källa; http://www.nyapolitiken.biz/ufo_o_utomjordingar/ufo_o_utomjordingar_index.html/Yrsa Häggström/Bakom kulisserna

Utlagt av Moonwing

"Inom en människa av ljus, finns det ljus...När hon inte lyser, råder mörker."             (Evangelium enligt Thomas, 24)

  / Wingen

Anmäl
2010-10-29 02:43 #1 av: [GunillaR]

Detta är oerhört intressant. Jag får läsa vidare imorgon. Ögonen är trötta nu!

 

Anmäl
2010-10-29 02:49 #2 av: Moonwing

Välkommen åter Morgaine!Flört

"Inom en människa av ljus, finns det ljus...När hon inte lyser, råder mörker."             (Evangelium enligt Thomas, 24)

  / Wingen

Anmäl
2010-10-29 02:51 #3 av: [GunillaR]

Tack Moonwing. Det är mycket intressant här som jag måste dyka ner i, ser jag.

 

Anmäl
2010-10-29 03:15 #4 av: Moonwing

Vad roligt, du är jätte-välkommen..existensiellt och ..ALLT annat, går ju in i vartannat..i;"Livs-väven"..Flört

"Inom en människa av ljus, finns det ljus...När hon inte lyser, råder mörker."             (Evangelium enligt Thomas, 24)

  / Wingen

Anmäl
2010-10-29 10:37 #5 av: EeWeeM

Satte kaffet i halsen!

Vad ÄR det här!

Illusioner och åter illusioner lagda på det astrala planet!!!!

...  då människor köper det som en fisk  simmar runt runt i ett akvarium, runt runt runt fast i en astral labyrint av illusion på illusion.Obestämd

Exakt vad dessa "krafter" är ute efter som har astralplanet och mänskliga sinnets illusionsskapande som spelplan.

 

 

Anmäl
2010-10-29 11:30 #6 av: Aldebaran

Drick du lugnt ditt kaffe.

För det är precis som du säger Illusioner och åter illusioner....Glad

Alla dessa "nya" fantasier och illussioner" bygger på en gammal esoterisk legend om att Sanat Kumaro kom hit för omkring 18-20 miljoner årsedan för att hjälpa den gryende mänskliga utvecklingen som då hade gått lite "i stå"...

Det tar sig i olika uttryck som stjärnmänniskor,Ashtar Command och hans "Star Wars" stjärnflotta som skall komma hit och visa sig för oss till olika astrala illusioner (som du själv uttrycket det här ovan)

Satyat Nasti Paro Dharmah

Sajtvärd på Existens och Filosofi.

Anmäl
2010-10-29 12:03 #7 av: EeWeeM

6/Du får en symbolisk kram av mig!Tack!för de orden för jag inte bara satte kaffet i halsen utan hela koppen fastnade...

Jag känner till den esoteriska legenden inkl andra som poppar upp titt som tätt i "nya variationer" och även om min "lärare" ber mig lunga ner mig så blir jag lika dkjkakghdsie (censur)varje gång...Cool och mer kommer antagligen att komma så jag får nog lära behärskning... ... ...

Anmäl
2010-10-29 14:27 #8 av: Aldebaran

Sedan tillkommer ju också dessa sk. "kanaliserade budskap" som i stor artrikedom floriserar internet...Med allehanda olika profesior.

 

Satyat Nasti Paro Dharmah

Sajtvärd på Existens och Filosofi.

Anmäl
2010-10-29 18:59 #9 av: Moonwing

#5  "Exakt vad dessa "krafter" är ute efter som har astralplanet och mänskliga sinnets illusionsskapande som spelplan."

..mycket bra beskrivning av vad som händer!Flört

Sen säger B.R ..

" definierar sig själva genom sin egen fysiska existens, vilket är helt rädslobaserat"..

-vilket betyder att karl´n verkar fullständigt medveten om vad säger..man kan ju undra om syftet är att narras..Foten i munnen-detta är ju nästintill omöjligt för en person som inte har någon kännedom eller kunskap  i esoteriska förklaringar...inte konstigt att det går att få folks uppmärksamhet, egentligen..Flört

"Inom en människa av ljus, finns det ljus...När hon inte lyser, råder mörker."             (Evangelium enligt Thomas, 24)

  / Wingen

Anmäl
2010-10-29 19:44 #10 av: Aldebaran

#9 Nej, och utifrån detta så är det fullt möjligt att bygga upp kulter och sekter kring detta, samt i allra högsta grad kring sin egen person..

Satyat Nasti Paro Dharmah

Sajtvärd på Existens och Filosofi.

Anmäl
2010-10-29 20:29 #11 av: [GunillaR]

Ja det finns otroligt mycket som cirkulerar omkring just nu. Det gäller verkligen att vara kritisk och ifrågasättande.

Jag har ju varit mycket närvarande på en annan sajt just för att få tillgång till vad som sägs.

Mycket av dessa domedagsprofetior har säker kommit pga Mayakalendern och året 2012.

Jag har också lyssnat till David Icke, Davis Wilcox (som jag tycker är mycket intressant), till Alex Collier och Drunvalo Melchizedek.

Att vi står inför en total förändring tror jag alldeles bestämt, att det är så - men vad?

Illuminati- ett världsstyre i ondskans namn.......... Ja, inte är världen styrd i kärlekens namn just nu, men därifrån till att det skulle sitta reptiler i maktens boningar............... Jag tror inte att reptiler är onda, de är bara reptiler.

Och visst finns det slutna sällskap som är kunniga - till exempel Rosenkorsorden, men jag tror inte att dessa är någon slags ondska som vill styra världen. Förresten så var St Germain medlem i Rosenkorsarna när han levde och han lär ju kanalisera ut budskap.

Utomjordningar - ja naturligtvis finns de. Min uppfattning och tro är att de finns intelligenser som både är vänligt och ovänligt sinnade. Den största faran är nog människan som vid ett eventuellt besök av utomjordiska farkoster skulle skjuta först och fråga sen.

Det finns mycket att diskutera kring detta.

 

 

 

Anmäl
2010-10-29 20:38 #12 av: Moonwing

# 10 Kunskap är verkligen makt !,.. inte minst över sig själv!Flört

# 11 Alex Collier, gillar min bonus-unge-han är rent ut sagt "betagen" i honom..han till å med tipsade om en bok igår, ..måste kolla den karl´n!FlörtTungan ute

"Inom en människa av ljus, finns det ljus...När hon inte lyser, råder mörker."             (Evangelium enligt Thomas, 24)

  / Wingen

Anmäl
2010-10-29 20:47 #13 av: [GunillaR]

# 12 - Absolut! Man måste känna sig själv och hitta sig själv i det man läser och lyssnar till. Och då man söker sig själv i det man intar, då hittar man också sig själv.

Jag har med vilja "utsatt" mig själv för många och långa föredrag, just för att hitta mig själv i det som sägs, även om det låter helt coco. För om man känner sig själv så behöver man inte känna någon rädsla eller låta sig påverkas. Då tar man till sig av smörgåsbordet, det som passar och låter resten vara.

 

 

Anmäl
2010-10-29 22:27 #14 av: EeWeeM

Det finns sannerligen en hel del man skulle kunna diskutera när det gäller allt som nämnts av er alla och när man ser allt som florerar runt så kan jag inte låta bli att bli bekymrad över människan och varför människan fastnar i än det ena än det andra och då framförallt verkar "måste ha en ledare som kanaliserat något mystiskt väsen" som de sedan får sina budskap av och gör till en "sanning".Och massorna följer...

Jag  själv följer vad som sker lite överallt(några nämnda ovan av er andra) hur främmande och "kokko" det än låter men när man känner att det börjar krypa under skinnet på en då vet man att det är dags att dra sig undan och invänta att ens inre står på stadig grund igen.Vissa grupperingars budskap är nästan som en magnet som har lockande budskap och det är förståeligt att sökande människor fastnar i dessa magnetnät av illusioner.

För att kunna lära sig avskilja lögner och illusioner som packas lager på lager så behöver man ibland göra en rejäl djupdykning i illusionsträsket och sedan som morgaine skrev ovan"då tar man till sig av smörgåsbordet,det som passar och låter resten vara"

...man får ta sig en pusselbit här och där och sedan dra sig undan innan illusionen slår klorna om en...

Hela den här maya grejen med år 2012 är också en fin illusion,enligt min mening...Och för mig blir det konstigt att man lägger så stort värde vid denna kalender som skrevs av ett folk som själv dyrkade "ödelgudar"...???enligt deras egen religionshistoria och mytologi.Blir väldigt paradox för mig.

Men att "något är på gång" det kan jag inte förneka...om inte det också är en illusion också...förståss...dvs att jag ska tro att något är på gång...så jag ifrågasätter hela konceptet...tillsvidare...

Anmäl
2010-10-30 01:20 #15 av: Aldebaran

Att "något är på gång". Det är ju ett koncept som har hållit och fortfarande håller ända sedan det sk  "Big Bang" Så det är ju kanonsäkert och häva ur sig något sådant och sedan baka in det i en massa teorier och profesior. Det finns ju alltid något som slår in.

Men att massorna verkar följa så lätt är också lite konstigt i och med att det numera finns internet samt att man kan kolla upp olika saker.

Ta den här Osho t.ex. Fällande dommar bl.a inom barnsex/pedofeli och ändå finns det 1000-tals som tycker han är det bästa som drabbat mänskligheten.

Satyat Nasti Paro Dharmah

Sajtvärd på Existens och Filosofi.

Anmäl
2010-10-30 01:45 #16 av: EeWeeM

15/Kunde inte låta bli att le när jag läste dina ord "det är ju ett koncept som har hållit och fortfarande håller sedan det sk bigbang..."

och så är det ju...

Har själv "överlevt" ett antal sektdomedagsprofetior och minns att jag redan som väldigt ung tyckte att "nu får det räcka".(JH)men det var trots allt en nyttig erfarenhet att se hur man innefrån en sådan sekt "bygger upp" en illusion-håller medlemmarna i järnklor- och sedan när den rasar pga "slutet inte kommer" så omdirigerar man hela konceptet för att börja om igen med att bygga samma gamla story men lite tillputsad...

Jag har noterat att det verkar vara så att många sökande inte orkar ifrågasätta den sk "fakta" som läggs fram som grund för olika profetior,illusioner,osv osv.Jag har noterat att de som bygger upp en snygg förpackning av ett koncept som många köper blandar in så många olika aspekter från så många olika håll att det kan krävas en del tid att verkligen söka efter vad som egentligen döljer sig bakom konceptet.

Man blandar hej vilt allt från lite religioner,mytologiska gudar,astronomi,legender hit och dit,lite bibelböcker och lite utomväsen och ovan och under och ..pust...men ...ger man det tid och verkligen skrapar bort fasaden så finner man oftast alltid sprickor och konceptet faller platt fall.

Men det kanske bara är min uppfattning och i slutändan landar jag alltid på samma ställe...inom det teosofiska och esoteriska...för att andas lite.

Anmäl
2010-10-30 01:50 #17 av: [GunillaR]

# 15 - Jo det är ju så att det alltid är något på gång. Men om vi ska gå tillbaka till rubriken på tråden så är det ju väldigt intressant, om det hela har med människans karma att göra (eller planetens), för om jag uppfattat det hela rätt så "snurrar" det fortare ju mer man närmar sig sitt karma. Och att det är detta som händer nu.

Och jag håller med att det är märkligt att människor måste ha ledare och gurus, att människorna inte går in i sig själva för att söka utan nöjer sig med den "bekväma" vägen att hänga på någon annans ord.

Man har ett enormt ansvar så fort man börjar "predika" eller förkunnar sina sanningar. Det borde ligga i varje förkunnares ansvar att tillägga:

"Tro inte på vad jag säger, utan ta till dig mina ord och gör dem till din egen sanning"

 

Anmäl
2010-10-30 02:07 #18 av: Aldebaran

Vi människor måst ha ledare och gurus för vi har inte kommit så lånmgt som vi tror..ÄN...

Vi har upplysningar vi internet/media och olika litteraturer. Ur det växer fram kulter/sekter, samfund mm. Skillnaden mellan samfund och sekt är ju dock milsvidd.

 

Satyat Nasti Paro Dharmah

Sajtvärd på Existens och Filosofi.

Anmäl
2010-10-30 02:11 #19 av: Aldebaran

Allt!! Precis allt!! Har med Karma att göra. Ju fortare vi inser detta, desto fortare kan vi kanske börja vakna för ett utarbetande, både av den egna samt den gemensamma karman.

Självklart (för mig) är det denna karma som ställer till det för oss gång på gång. På gott så väl som på ont...

Satyat Nasti Paro Dharmah

Sajtvärd på Existens och Filosofi.

Anmäl
2010-10-30 02:36 #20 av: Aldebaran

Vi besitter ett inre arv, eller gudomligt medvetande om man så vill, som är tillräckligt rikt för att föra in världen i en ny guldålder. Men vi utnyttjar det inte. Därför att vinte på långa vägar känner oss själva, och därför vet vi inte heller något om detta.

I skolan lär vi oss något om allt möjligt, men mycket lite om ens något om oss själva. Om vi hade undervisats och tränats att förstå oss själva, skulle vi alla idag kunna leva med lugna sinnen....

Satyat Nasti Paro Dharmah

Sajtvärd på Existens och Filosofi.

Anmäl
2010-10-30 02:40 #21 av: Moonwing

"Därför att vi inte på långa vägar... vågar lära känna ... oss själva" Flört

..tog mig "friheten",Alde..SkämsSkrattande

"Inom en människa av ljus, finns det ljus...När hon inte lyser, råder mörker."             (Evangelium enligt Thomas, 24)

  / Wingen

Anmäl
2010-10-30 02:42 #22 av: Aldebaran

Ja så kan det ju också vara naturligtvis.. Glad

Satyat Nasti Paro Dharmah

Sajtvärd på Existens och Filosofi.

Anmäl
2010-10-30 02:50 #23 av: Moonwing

..så här är det;Tungan ute

*kunskap-insikt

*insikt-inre ro

*inre ro-andlig styrka

*andlig styrka-total harmoni å avsaknad av rädsla för den fysiska kroppens förgänglighet!

..då vågar man börja arbeta mot strömmen..en lång resa, å inte nödvändigtvis i den följden..Flört

"Inom en människa av ljus, finns det ljus...När hon inte lyser, råder mörker."             (Evangelium enligt Thomas, 24)

  / Wingen

Anmäl
2010-10-30 03:01 #24 av: [GunillaR]

# 20 - Sådär känner jag också.

# 21 - Om det är så att vi inte vågar lära känna oss själva så beror detta med största sannolikhet på religionerna, för ju mer religionerna styr människorna desto okunnigare blir de om sig själva, och skulle de vilja gå egna vägar så ............

Det fanns ett folk i södra Frankrike som kallade sig katarerna. De ville inte underkasta sig kristendomens läror utan de hade ett annat sätt att tänka.

År 1209 raderade påven Innocentus den tredje ut en hel stad. Han utlyste ett korståg mot dem. Det blev en massaker som skördade 15000 personer, varav 220 av dem var katarer.

Detta är bara en av många liknande händelser. Det finns i historien och i viss del även idag hos vissa falanger av religionerna.

Människor verkar vara mera intresserade av att döda varandra i Guds namn än att gå den inre vägen till upplysning.

Anmäl
2010-10-30 03:05 #25 av: Aldebaran

Religionerna isig är ABSOLUT inte fel utan det är människan som styr och ställer med sina tolkningar.

Att människor är mer intresserade av att döda varandra i Guds namn tillhör våran nuvarnade karma och beror helt enkelt på att mäsnkligheten nu sjunkit så djupt ner i materiens träsk att den "inte ser skogen för alla träd".

Människan eller rättare våra personliga egon är de som styr och ställer i detta materiella träsk just nu. Det är här vår genmensamma karma kommer in den som på sikt skall föra oss upp ett pinnhål.

Satyat Nasti Paro Dharmah

Sajtvärd på Existens och Filosofi.

Anmäl
2010-10-30 03:09 #26 av: [GunillaR]

# 25 - Jag hoppas verkligen att detta "pinnhål" är nära förestående!

 

Anmäl
2010-10-30 03:09 #27 av: Moonwing

uj, de va huggar´n..vad du vet mycket-jag är hemskt dålig på historia, men älskar alls som har med kloster-stämmning  å munk-"musik"..å göra....kanske ett annat liv..Tungan ute..som ligger å väntar på få bli bekräftat..Flört

"Inom en människa av ljus, finns det ljus...När hon inte lyser, råder mörker."             (Evangelium enligt Thomas, 24)

  / Wingen

Anmäl
2010-10-30 03:11 #28 av: Aldebaran

tja det beror ju mycket på utvecklingen/karman samt vad man gör för andra. Alltså då menar jag utan tanke på egen vinning i något som helst sammanhang...

Satyat Nasti Paro Dharmah

Sajtvärd på Existens och Filosofi.

Anmäl
2010-10-30 19:48 #29 av: EeWeeM

21/Meningen "Därför att vi inte på långa vägar vågar lära känna oss själva" påminde mig om en mening som jag hörde för många år sedan och som blev en  jobbig vändpunkt på min "andliga resa" denne tittade mig rakt in i ögonen och sa "vågar du se det sjuka i din blick och det skumma som gömmer sig i ditt inre,vågar du möta dina inre skuggor och öppna stängda dörrar till ditt inre helvete och rannsaka varje möjlig gömma hos dig själv,i dig själv så har du kanske en liten chans att finna sanningen om dig själv och träda in i ljuset." Denne gav mig mottot "du kan välja att ljuga för andra men för din egen skull- ljug aldrig för dig själv om dig själv".

Dessa ord berörde mig väldigt illa för jag tyckte det var hemskt att höra detta men...det har varit till enorm hjälp i rannsakandet av sig själv därför att så fort jag(kan ju bara utgå från mig själv" märker att jag börjar ljuga för mig själv,eller andra...blir illa berörd,"trampad på",känner egot börjar svassa runt dvs så fort man reagera oavsett då vet jag med säkerhet att det beror på att man definitivt har något att arbeta med(sig själv).

Idag finns det så mycket man kan gömma sig i och välja att focusera på för att slippa eller skjuta undan att våga rannsaka sig själv.Många har beskrivit denna känsla av lojhet,likgilltighet,"orkar inte" och känslan av att "detta berör ändå inte mig" och hur vi människor väldigt lätt skjuter detta med att våga möta sig själv åt sidan för andra saker som är betydligt lättare att göra...

En vän som genomgick ett jobbig andlig period sa "men ingen vet ju att jag går igenom detta och det är så tungt att inte få bekräftelse då inte en jäkel vet hur jag får kämpa" och jag tycker dennes ord var ett ärligt erkännande i sig dvs att denne inte orkade kämpa med sig själv ifall denne inte fick bekräftelse av andra och då ansåg denne detta vara meningslöst bättre var att "flyta med massan".

I dag verkar det som att många måste mäta sin andlighet eller sin andliga utveckling eller vad vi ska kalla det för) genom att få bekräftelse av andra fast denna resa egentligen är högst personlig och inte egentligen kan bekräftas av "andra".Man påverkas så mycket av andras tyckande.För mig är den karmatiska prinicpen både högst personlig men också kollektiv ex hur ett land har det idag kan bero på landets och dess innevånares  karma(för att göra det kortfattat)...eller vad säjer ni?Det finns väl karma i både små personliga format och i ett större perspektiv...eller hur tänker ni?

Ur teosofisk synpunkt...när tog denna resa med karma för människa/ jorden "sin början"?Vad säjer de esoteriska skrifterna om detta?Eller är det en del i processen som inte "börjat av någon händelse" utan ingår i varat.

Hoppas jag formulerat frågan/funderingarna förståeligt.Flört och att det hör samman med trådens början.

 

 

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.