Adyar

Mysteriet Jesus

2010-06-04 23:25 #0 av: Aldebaran

Paul Brunton tolkningar...

 

Man måste hålla i minnet att alla delar i en bok som Nya Testamentet inte är lika inspirerande och sanna. En lång tid har gått sedan de skrevs. Mycket har blivit tillagt, förvrängt, fel översatt och missförstått.   Om man tänker på detta, förstår man att allt som sägs i den Heliga Skrift inte nödvändigtvis behöver vara heligt. Man måste läsa med intuition och urskiljning för att kunna skilja det väsentliga från det oväsentliga. (Agnarna ifrån vetet) Dessutom bör man beakta att det var flera århundraden efter Jesu korsfästelse som Nya Testamentets böcker sammanställdes av ett självutnämnt råd. Några av medlemmarna i rådet yrkade på att läran om reinkarnation skulle integreras i kristendomen. Om så blivit fallet hade läran om reinkarnation utgjort en del av kristendomens lära idag.

När du läser Nya testamentet finner du ytterst få upplysningar om Jesu personlighet. Människor tvivlar på att Jesus verkligen har levat. Det visar hur okänd han var. Men en rörelse som kristendomen uppstår inte i världen utan en stor personlighets inspiration. Många av de ord som tillskrivs honom är förfalskningar och andra har missförståtts av de människor som återgav dem, och de blev därför inte korrekt nedtecknade.

Hans tidiga barndom behöver vi inte gå in på. Han måste lära sig att gradvis handskas med medvetandet under barndomen som alla andra. Naturens lagar är obevekliga. Han kom därför på det naturliga sättet, erfor det mänskliga medvetandets umbäranden och begränsningar, upplevde en vanlig mänsklig födelse och uppväxt, och kom så småningom att vakna upp till sitt inre ljus. Det antas allmänt att han var "försvunnen" mellan 12 och 30 års ålder och plötsligt dök upp igen på scenen i sitt fädnesland. Vid dopet hos Johannes döparen så inträde Jesus mästare vars namn är Maitreya/Kristus  i Jesu gestalt. Man säger att Jesus blev överstrålad av Kristus.

Kristus undervisade alla som sökte honom. Han gav i rika mått av sina pärlor till de fattiga och obildade såväl som till människor av högre börd och rang. Gud, tystnadens röst hade utvalt Jesus för ett högre ändamål - att bli en vandrande Mästare, som skulle undervisa människorna om obekväma sanningar.

Enligt Brunton så kommer det aldrig att finnas en kristen värld. Kristendomen var inte avsedd för hela världen, utan den var ämnad för västerlandet. Alla som hörde Jesu/Kristi ord blev inte omvända och ville inte bli omvända. Men för att finna några få, måste Jesus/Kristus tala till massorna.

Överjaget är universellt liv, inte ett personligt. Egot ersätts med en känsla av identitet med det universella Jaget. Därför önskar varje människa, som vet vem och vad hon är spontant alla människors väl. Hon kommer varje dag att arbeta för det. Detta tjänande åt mänskligheten är förverkligandets avgörande test. Han vigde inga präster. Organisationen skapades av andra. Jesus/Kristus skänkte denna planet en ny andlig gåva. Men världen trodde som alltid på maktens språk. Jesus/Kristus gav människan impulsen att söka sitt eget inre jag, men han tvingade aldrig någon. Vad kan mäta sig med Mästarens lysande ord: Himmelriket finns inom er!

Vi är inte utlämnade åt vårt öde. Gud sänder fortfarande budbärare som kan leda våra snubblande steg och upplysa vårt trevande intellekt.

Satyat Nasti Paro Dharmah

Sajtvärd på Existens och Filosofi.

Anmäl
2010-06-04 23:26 #1 av: Aldebaran

Har haft denna inne förut men hittar inget när jag söker på sajten, därför lägger jag ut dem igen.

Satyat Nasti Paro Dharmah

Sajtvärd på Existens och Filosofi.

Anmäl
2010-06-05 03:12 #2 av: [GunillaR]

Så de som blev muslimer hade aldrig någon kontakt med kristendomen?

 

Anmäl
2010-06-05 04:03 #3 av: Aldebaran

Hej Ayena...

jo, profeten Jesus omnämns ju i Koranen också

Satyat Nasti Paro Dharmah

Sajtvärd på Existens och Filosofi.

Anmäl
2010-06-05 10:26 #4 av: rore

Tack Alde!!

Nu har jag lite att fnurla på igen,, Gillar dessa texter som du lagt ut,,,

"Överjaget är universellt liv, inte ett personligt. Egot ersätts med en känsla av identitet med det universella Jaget. Därför önskar varje människa, som vet vem och vad hon är spontant alla människors väl. "

 

 VågDet förflutnas läxa. Blir framtidens lärdom Regnbåge 

 


Anmäl
2010-06-05 13:28 #5 av: [GunillaR]

# 3 - Hej Aldebaran!

Fast jag heter Morgaine nuförtiden Flört

Islam ser Jesus som en profet och frågan är om det inte är så.

Det som man kan fnurla på är, att Gud först skickar ut en profet med kärlekens budskap och 600 år senare en med svärdet som budskap. Jesus säger "älska din nästa" och Mohammed säger " döda dem som är otrogna". Och ändå har båda lärorna samma ursprung i GT.

Anmäl
2010-06-05 15:41 #6 av: Aldebaran

Jesus och Mohammad är bara två av mååånga profeter/lärjungar och numera mästare.

Dessa två är ihågkomna i historien ENDAST för att de "bildade" två "nya" religioner som vi människor i efterhand tolkat och tolkar på en rad olika sätt.

Även vi kristna har åtskilliga miljontals liter blod på våra svärd bara nämner korstågen, afrikas och amerikas erövringar i kristu namn..

Även vi kristna och Judar dödar de otrogna stening för att du inte helgade sabbathen bl.a....

Satyat Nasti Paro Dharmah

Sajtvärd på Existens och Filosofi.

Anmäl
2010-06-05 15:43 #7 av: Gaiatri

Intressanta tankar i artikeln!

Jag tänker att det Jesus hade att förmedla och det som Kristus förmedlade genom Jesus är mycket viktigt och intressant men många gånger har det tolkats utifrån lägre aspekter och den inre förståelsen har vattnats ur i många tolkningar.

En intressant esoterisk tolkning om Jesus liv är att han genom de stora händelserna i sitt liv visar på hur vägen beträds. De stora händelserna symboliserar de olika invigningarna och vad som är signifikant för dessa och vad man kan gå igenom. Visserligen har en del av det som det berättas om i Nya Testamentet med Kristus mission att göra också. Man får försöka skilja ur de olika ideérna som förs fram. 

Jesus födelse symboliserar första invigningen och dopet den andra invigningen. Mellan den första och den andra invigningen går det ganska lång tid och det är också några år som det sägs i artikeln att han då var "försvunnen". Sedan sker transfigurationen på bergets topp (tredje invigningen) och korsfästelsen (fjärde invigningen) ganska snabbt efter det.   

Sajtvärd på Andlig utveckling

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.