Själens resor

Självhypnos Del 5

2009-10-26 19:15 #0 av: [yodhe]

Stresslindring, avspänning

 

De sista sätten att arbeta med sig själv innefattar kost och en lätt form av motion, en kraftig form av motion.

Nu ska jag inte gå in på kosten i någon djupare mening, men att den är viktig är självklart, alla vet idag hur den påverkar människan och det finns bra vägledning att få det i andra forum. Droger är ju också något som alla vet påverkar kroppen negativt och då inte bara de olagliga, även nikotin, koffein etc. Men man ska veta att det är mycket svårt att bli verkligt frisk om man nyttjar dessa.

Den lätta motionen utgörs av dagliga tänjningsövningar som yoga, Tai Chi eller liknande, även vanlig stretchning är bra.

Den kraftigare motionen där du får upp pulsen ordentligt med löpning, aerobic, simning etc. Den bör utföras minst 20-30 minuter åt gången ett par gånger i veckan. Ett bra sätt att få in motion, är att baka in den i din vardag, som att gå trappor istället för att ta hissen, kliv av bussen en hållplats tidigare och promenera, etc. Alla sätt man kan komma på att utnyttja är bra.

När man börjar arbeta med sig själv på de här fem sätten, märker man att stresslindring bara är en början. Spändhet har många stadier, om du fokuserar på en del av kroppen nu, och finner att den delen inte är helt fri från stress, lägg då fokus på den och låt den slappna av ännu mer, när du prövar detta inser du att det går att utföra avspänningen på en djupare nivå, som i sin tur leder till verklig avslappning, vilket gör att det sympatiska systemets reaktioner går mot en utveckling för läkning.

Fysiskt sett är nu kroppen fri från spänningar och behagligt avslappnad, energin kan flöda fritt, psykologiskt är spänningen inte bara frihet från ångest och stress, utan trygghet av balans och välbefinnande.

Hypnos är det perfekta verktyget när det gäller att nå en djupare avslappning, många tror att det krävs stor ansträngning att utföra detta, ansträngning och vilja är ett försök att förändra " det här" till " det där" vilket leder till ett motstånd som inte främjar det avgörande slutresultatet.

Förändringen sker endast när du inte försöker förändra. Låter kanske märkligt, men att släppa kravet på förändring är nästan ett måste för att hypnosen ska fungera.

När det sympatiska systemet vilar träder automatiskt det parasympatiska systemet in. Men att få hypnosen att fungera krävs ändå att du sätter igång och gör.

Här kommer några förslag på tillvägagångssätt du kan använda i din hypnos.

                                                                           

Harmoni med jorden

När du når det hypnotiska tillståndet, föreställer du dig att du sitter mitt ute på ett fält nära en porlande bäck, omgiven av sköna träd och vackra blommor. Du börjar begrunda det faktum att du är en del av allt detta och i fullständig harmoni med det. Den varma solen lyser över alltsammans, inberäknat dig, och sänder livgivande näring till allt utan åtskillnad. Växterna kring dig spirar och en del av dem kommer att livnära dig, och när du dör återvänder du kanske till just denna jord och gör myllan bördigare. Allt är ett enda fortlöpande, harmoniskt kretslopp, och du är en integrerande del av det.

 

Rosen

Denna enkla metod har en stark verkan på många. Under hypnosen föreställer du dig en ros. Du ser framför dig en perfekt, fulländad blomma, underbart vacker och med utsökt doft. En stund njuter du bara av dess absoluta fulländning. Sedan föreställer du dig att blomman har en speciell magnetisk egenskap. Den börjar dra till sig allt negativt, alla de problem och svårigheter som har trängt sig in i ditt medvetande. Du känner hur du renas och luttras medan rosen fortsätter att ta till sig alla dina svåra och smärtsamma känslor. På det här stadiet kan du tänka dig en av två saker. Antingen förblir rosen obefläckad och tar upp och förvandlar det negativa till sin egen renhet, eller exploderar den och alla prövningar och vedermödor försvinner i explosionen. Välj den bild som känns bäst för dig.

 

Den stora enheten

I harmoni med jorden kände du dig som en "del" av det hela. I " den stora enheten" går din fantasi ett steg längre: du är allt. Du ser för dig att det bara finns en enda energi i universum, en energi som tar många olika former. Det finns bara denna enda, allt omfattande intelligens och du är ett uttryck för den, du som allt annat. Allt är naturligt, riktigt och perfekt, tom i sin skenbara bristfällighet. Saker och ting händer precis som det är meningen att de ska göra. Så som du känner dig i detta ögonblick tycker du att du är en del av denna fulländning. Du kommer också ihåg att en del av dig på någon nivå kommer att fortsätta att minnas att det är så - varje minut av ditt liv.

Pröva gärna fler av dessa metoder för att finna ut vilken som har mest betydelse. Om du arbetar med dig själv i dessa metoder, kommer du snart att finna att en stor förändring börjar inträda i ditt liv.

Lycka till

Text taget av Richard Shames/Chuck Stein.

Skrivet av Yodhe.

 

Anmäl
2009-10-26 21:52 #1 av: [Jeremina]

Tack Yodhe.....det låter mycket intressant och jag kan tänka mig att det är effektivt när det görs på rätt sätt. Nu fick jag fler uppslag att pröva och inte bara de jag har gjort redan.

Kramar Jeremina! Glad

Anmäl
2009-10-27 16:07 #2 av: [yodhe]

 

Varsågod,

och vad roligt att det gav någonting till någon..

Kram tillbaka Jeremina.

Anmäl
2009-10-27 16:18 #3 av: nillanb

Glad Tack Yodhe

Anmäl
2009-10-27 16:23 #4 av: rore

Tack Yodhe!Glad

 VågDet förflutnas läxa. Blir framtidens lärdom Regnbåge 

 


Anmäl
2009-11-01 20:14 #5 av: Wargmane

Har nu läst alla delarna av Självhypnos ...Jättebra ..Tack !

Vill bara förtydliga viketn av att inte göra sånt här på egen hand om man inte mår psykiskt eller mentalt bra eller är i annan obalans.

B.B //Kristina

Målet Är Att Livet ska Levas...
...tha mi a' lorg...

Medarbetare på Existens 

  

Anmäl
2009-11-01 22:44 #6 av: Moonwing

Jag har använt "självhypnos" (vet inte om det är samma som du lagt ut härObestämd) -sen -83..

..jag "ville meditera" och hade inte en flukt om vad det var..för jag tävlade inom Ridsporten o hade problem med "tävlingsnerver"...

..... så en *klasskompis på vårdprogrammet jag gick på.. (*som själv skulle föda barn) -hade provat den ..(hon hade ångest)..

..o det funkadeFörvånad,men det var väldigt svårt o vara så stilla i tanken,speciellt när man gjorde det första gångerna!!

När man blir lite van,är det lättare och känslan sitter ibland i,flera timmar efter...

..det känns väldigt "skumt",om man försökt få bort ett dåligt beteende,för sinnet verkar det som om något fattas och man kan inte känna vad!

Det svåra idag är,  att jag upplever att man dels för lite tid till sig själv,och att man inte håller sig diciplinerat till självhypnosenSkäms.. (man kanske skyndar över en del steg-speciellt om gjort uppehåll), ...-om det är något specifikt man vill uppnå!

Jag vet min kompis sa då,-att man med jämna mellanrum skulle ta kontakt (ett besök) hos sin mentor,så man inte "förvrängde",förfarandet..och i början gjorde man det (tog kontakt)..men sen flyttade man ..osv!

 

/Moonwing

"Inom en människa av ljus, finns det ljus...När hon inte lyser, råder mörker."             (Evangelium enligt Thomas, 24)

  / Wingen

Anmäl
2009-11-03 18:22 #7 av: [yodhe]

 

# 5 Ja, det kan inte nog förtydligas hur viktigt det är att vara helt säker på att man klarar av att göra detta..

Men det är ju vuxna människor jag skriver för och jag förväntar mig att man tar ansvar för sitt handlande i det man gör..

# 6 Det svåra i det hela är nog att upprätthålla disiplinen och fortsätta självhypnosen, men har man väl lärt sig grunderna, brukar det inte vara så svårt att komma igång, det är som att lära sig cykla.

Anmäl
2009-11-23 18:15 #8 av: Juvela

Har precis läst igenom alla 5 delarna i artikeln.

Underbar och inspirerande läsning. Tack för att du delar med dig yodhe Glad

Anmäl
2009-11-23 20:17 #9 av: [yodhe]

 

Varsågod Juvela...

Trevligt att det ger dig något..

Anmäl
2012-09-09 17:30 #10 av: lenjon1

Bra tror jag att "gamla" trådar dammas av lite....hittade det här idag! Antagligen för att jag  behöver det!

Saker kommer till en när man behöver det, det tror jag i alla fall på.

Många härliga sidor jag kopierat och ska läsa och ta till mig.

Kram

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.