Själens resor

Självhypnos Del 4

2009-10-15 15:30 #0 av: [yodhe]

Goda råd:

 

Det finns viktiga saker att tänka på i hypnos, en är att suggerera positivt, att inte använda formuleringar som " inte". Om du säger att t.ex. " min hand inte ska värka" det fungerar det tvärtom, då kan du räkna med att den kommer att värka ännu mer. Det riktiga tillvägagångssättet är alltså tvärtom.

 

Hur går man då tillväga?

Vi är vana vid att tänka "inte", men om man utgår ifrån det positiva,   " jag har läkt min hand". Utgångsläget är då att det redan har hänt. Man ser handen som hel igen.

 

En annan del i hypnosen är rytmen, det är viktigt att du går ner i hypnosen i din kropps rytm, likaså när du går ur. Om man skyndar på processen i vilket håll som helst, kan det framkalla huvudvärk och kväljningar. Det kan bli så illa att kroppen inte vill gå ner i trance igen. Ibland kan det även förekomma andra problem när man har hypnotiserat sig, som kramper, temperaturförändringar. Överkänslighet på huden i ett visst område. Detta kan vara vanligt då man sitter i en ställning som stryper syretillförseln till en vii del av kroppen. Det kan upplevas som myrkrypningar, då det sticker och pirrar någonstans. Bäst är att röra lite på sig.

Det finns gånger då man vaknar ur hypnosen med en känsla av nederlag, ilska, vrede. Oftast handlar det då om en koppling till ett underliggande tillfälle då du mådde så, och under hypnosen har du inte bearbetat färdigt den känslan eller upplevelsen. Bäst är att i det läget titta på den, uppleva den igen tills den försvinner. Detta är en viktig inlärningsprocess där du använder din självhypnos för att föra fram ditt tillstånd i det medvetna.

Ett annat problem kan vara att man har för höga förväntningar på hypnosen, man anstränger sig för mycket, ibland kan man ha för låg intensitet för att uppnå ett tillstånd, bara genom att öva kan du hitta rätt läge och rytm som passar dig. Något man också ska vara noga med är att hela tiden fokusera på en bild åt gången, t.ex. Ska du sluta röka, blanda då inte in något annat som du också vill påverka mitt i den hypnosen. En bild åt gången.

Vid enstaka tillfällen kan man få panik mitt under hypnos, som då beror på att du kommit i kontakt med en känsla eller upplevelse som du inte vill känna. Bäst i det läget är ändå att försöka närma sig problemet och titta på det tills det försvinner. Bra att veta är ändå att kroppen tar bara emot det du klarar av att hantera, det går inte att ta upp för mycket, vi har en inbyggd broms i det läget.

Du har alltid kontrollen över hypnosen, i själva verket skaffar du dig bättre kontroll. Vid självhypnos börjar du tvärtom att samla dig en harmonisk helhet istället för att tappa greppet om dig själv. Det beror på att du utnyttjar fler element i din totala personlighet, du vidgar ditt perspektiv på dig själv och världen. Du behöver heller inte oroa dig för att känslorna ska bli helt överväldigande.

                                                                            

Här följer några viktiga medicinska föreskrifter och förbud

Självhypnos är utmärkt när det gäller att lindra smärta, men omedelbar smärtlindring är inte alltid det klokaste, smärta är kroppens varningssignal. Den ger oss viktiga upplysningar och att stänga av den vid fel tillfälle kan vara farligt. Man bör ta reda på var smärtan kommer ifrån. Det har jag tagit upp i föregående kapitel,

hypnos är ett komplement till läkarvård.

 

Slutligen bör man i själhypnos visa omdöme vid användningen av de tekniker du väljer. Missbruka inte kraften, den är starkare än vad man tror.

 

Text taget av Richard Shames/Chuck Stein.

Skrivet av Yodhe.

 

Anmäl
2009-10-15 22:52 #1 av: kicklocks

Självhypnos det kanske vore nåt att pröva??

Anmäl
2009-10-16 00:13 #2 av: Aldebaran

Intressant, måste pröva detta..

Tack Yodhe

Satyat Nasti Paro Dharmah

Sajtvärd på Existens och Filosofi.

Anmäl
2009-10-16 01:47 #3 av: [Jeremina]

Det är mycket intressant och effektivt men som Yodhe skriver så måste man gå ner i det lugnt och ur lika lugnt. Jag brukar ibland ha problem som att jag börjar att tänka på t ex en person som jag saknar eller någon jag är arg på då spårar det ur.

Men oftast fungerar det alldeles utmärkt och jag blir lugn, harmonisk och stark, glad och kramsjuk..hihi!

I alla fall så kan jag säga att alla borde pröva någon gång...Flört

Jag tycker att Yodhe skriver mycket bra och lättfattligt, tack!

Anmäl
2009-10-16 02:11 #4 av: nillanb

Tack Yodhe !

Anmäl
2009-10-16 09:27 #5 av: rore

Tack YodheGlad

 VågDet förflutnas läxa. Blir framtidens lärdom Regnbåge 

 


Anmäl
2009-10-16 15:36 #6 av: [yodhe]

 

Varsågoda!

Och tack för en fin respons, det är värt att pröva hypnosen. Fungerar alltid..om man verkligen vill..

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.