Krafter och energier

Meditation à la Farwuq

2009-07-30 13:59 #0 av: Farwuq

Det hela rör sig om en mycket enkel version av ljusmeditation, där man kallar på urkraften i universum. Låter den strömma runt i kroppen för att rena och till slut låter man den bygga upp ett skydd runt kroppen. Meditation à la Farwuq är min väg att förbättra min andliga status och för att vidareutvecklas andligt.

Som sagt - Det hela rör sig om en mycket enkel version av ljusmeditation, där man kallar på urkraften i universum. Man kan kalla den för "skapelsens ljus", "sanningens ljus", "det gyllene ljuset", "den helige andes ljus" eller precis vad som man själv önskar; det är urkällan till krafterna eller "alla energiers moder" som jag syftar på.

Kraften upplever jag som dualistisk, inte på så sätt att den är både ond och god, nej snarast att den är både manlig och kvinnlig i ett och samma, du kan kalla det Yin & Yang, +/- eller "Gud fader" och "Gud moder", allt efter din tro eller tyckande; jag kallar kraften för "ljuset", den är allestädes närvarnade.

I princip kallar man på "ljuset" och låter detta fylla kroppen och själen bit för bit, det låter väldigt enkelt såhär när jag skriver om det och det är just också vad det är.

Jag gör enligt följande:

Jag ligger så bekvämt jag kan i sängen, ser till att jag inte fryser och att jag har ett passande stöd för huvudet, det får gärna vara mörkt i rummet.

Först kallar jag på min guide och ber denne närvara och hjälpa mig. Här kan jag tillägga att det råder delade meningar och teorier. En del hävdar att guiden kan läsa dina tankar, andra att de inte gör detta utan ditt tillstånd. Det enklaste att kringgå detta - åtminstone första gången - är att tala tyst och viskande till guiden. Be denne komma och hjälpa dig, förklara att du tänker kalla på "ljuset" och att du kommer att be detta fylla dig bit för bit, dels för att ge dig kraft men även för att rengöra din icke materiella kropp från mörkret och dess slaggprodukter. Du bör också i detta läge nogsamt påpeka för din guide att denne har från och med nu och så länge du är en fysisk gestalt, fullständiga och absoluta rättigheter att höra dina tankar och läsa dina känslor, detta helt och hållet utan någon form av undantag. Du ska också ge guiden rätten att ingripa om du är på fel väg eller om du håller på att av okunskap oavsiktligt öppna dörren till mörkrets sfärer.

När du anser dig underättat din guide, flyttar du din koncentration till fötterna. Föreställ dig att det växer ut rötter från fötterna och att de söker sig ner i jorden, ner i underjorden, ner till de glödande lagren av "röd energi", här ska du låta fötterna hämta upp en del av den näring du behöver.

När du väl har lyckats visualisera dina rötter, de rötter som löper från dina fotsulor ner i jodens inre, låt då energi följa med dem upp, låt den strömma sakta upp i dina ben och kortvarigt samlas i bäckenet. Låt sedan den röda energin strömma upp längs ryggraden, känn hur den likt en bäck strömmar fram och hur "vattnet" fyller kroppens skrymslen.

Nu är det dags att möta denna energi med dess motpart.

Flytta nu din koncentration till huvudets överdel, till dess egentliga topp. Här upp på hjässan finns ditt kronchakra, det är genom detta som ljuset ska strömma in. Föreställ dig att du har en mångbladig blomma däruppe, en näckros eller så, denna ska du öppna. Skapa dig bilden i ditt inre och se hur bladen långsamt öppnar sig och hela blomman slår ut och bildar något som närmast kan liknas vid en tratt. Fortsätt med att föreställa dig hur "ljuset" strömmar in i dig genom den öppna trattformade blomman på huvudet. Låt ljuset flöda in och blanda den i kroppen med den tidigare uppdragna röda energin. Låt virvlarna leka och låt energierna balansera ut varandra i hela kroppen.

Försök t.ex. att styra ner strömmarna i ena foten, jag brukar börja med den vänstra. Personligen känner jag hur något "rinner" ner längs ryggraden och styr ut i benet, det är en varm och kittlande känsla, känn hur den strömmar och kommer i portioner med varje andetag.

Så snart du tycker att ena benet är fullt så styr över till det andra, och fortsätt så med övriga delar av kroppen.

Det hela är en form av systematisk sensibilisering, du kommer gradvis att bli mer känslig för energierna och kan sedan relokera dem i kroppen efter ditt eget gottfinnande.

I detta läge bör du ha blivit djupt fysiskt avslappnad, och tanken den är fri. En lustighet som kan inträffa är att du nyser, för mig själv inträffar det ibland - utan att jag är förkyld eller irriterad av damm eller rök - att jag nyser i detta läge.

Fortsätt att hämta in ännu mera av "ljuset" genom ditt kronchakra, fortsätt att låta det skölja genom alla delar av kroppen och föreställ dig att det skickar bort det som inte ska vara där till den plats där det "hör hemma" nämligen i jorden, dit skickar du det via rötterna du visualiserad. Själv vill jag inte be mörker att uppsöka annat mörker utan jag ber snällt guiden ta hand om det så snart det når jorden och att sedan skicka det inneboende mörkret till en plats där det gör minsta möjliga skada och förtret.

Nu är det dags för den icke materiella delen av dig, du ska rensa auran.

Eftersom din kropp nu är full av inströmmande ljus och energi så låter du den strömma ut. Låt den gå i vågor av ljus med varje andetag, låt "ljuset" tvätta och rena din aura; allt negativt du mottagit under dagen ska skickas bort, låt "ljuset" vara som en fångsthåv som samlar in de mörka fula fiskarna i din aura. Låt detta pågå en stund. Be nu om hjälp från din guide för att stabilisera din aura och skapa ett yttre skyddande hölje. Tänk dig att en såpbubbla byggs upp runt ikring dig, den är ogenomtränglig för mörkret - det reflekteras bort omedelbart om det når dig - däremot är den helt transparent och genomtränglig för ljus och kärlek; det är kärleken och ljuset som ska nå dig, inte avund och mörker.

Nästa steg är att göra samma sak en gång till men nu med bubblans insida. Du ska be din guide att inte låta något mörker slippa ut ifrån dig, det ska istället omedelbart ledas bort "dit det hör hemma"; bara kärlek och ljus ska lämna dig.

Denna bubbla är ditt skydd, den skyddar dig och den skyddar dig från att göra andra illa oavsiktligt.

När du anser dig ha bubblan klar kommer du till dina händer, dessa ska laddas med grönt ljus, den helande kraften. Be din guide hjälpa dig att utveckla dina helande förmågor, dels för att hjälpa andra om naturligtvis även till din egen fördel.

Nu närmar vi oss slutet, nu är det dags att be om att överskottsenergin lagras i dina "batterier" de ska komma till nytta den kommande dagen; det är inte meningen att energin ska hålla dig vaken på natten utan den ska bemästras och skydda dig när du sover.

Om du vill kan du be om att kronchakrat fortsätter att ta in "ljuset" även under sömnen men det är bäst till att börja med att tacka för sig och föreställa sig hur blomman åter sluter sig.

När jag är klar brukar jag sträcka upp händerna mot taket, sätta ihop fingerspetsarna och dra de långsamt isär, då brukar jag se hur auran är som en klibbig massa som sträcks ut mellan de divergerande fingertopparna, det ser ut som foten på en anka.

På morgonen gör man en kort variant, där man i princip bara förstärker bubblan och täpper till eventuella hål och läckor.

Din helade förmåga kan du sedan använda under dagen, får du t.ex. huvudvärk så lägg en hand på huvudet och föreställ dig den gröna kraften strömmar in och lindrar.

Det var länge sedan jag praktiserade detta jag funderar på att börja igen. Jag måste dock göra er uppmärksamma på en sak som kan hända. Jag för min del upptäckte att antalet UKU's ökade så länge jag höll på med detta, lika så verkade det som att det lockade till sig "besökare".

 

 

Corruptissima re publica plurimae leges.
Värd för Astrologi & Psykologi iFokus.
Medarb. Astronomi, Beroenden, Existens, Filosofi & Finland.

Ge mig snabelat NU!

Anmäl
2009-07-30 15:11 #1 av: rore

Tack Draken!

Ska prova på denna variant i kväll.

Ödmjukheten drunknar i kampen över vem som har rätt och vem som har fel.

När slaget är över finns ingen vinnare.


I livets källa väntar svaren.Regnbåge Kedjor som tynger blir till länkar som bär.Hjärta

 

 


Anmäl
2009-07-30 15:14 #2 av: Wargmane

Ja vad bra !!

det är skönt att dela andras sätt att meditera, ibland kör man fast lite och då kan det vara bra att testa nåt annat!

Känns bara man läser den att den är en energibooster!

Tack Drakisen!!

B.B //Kristina

Målet Är Att Livet ska Levas...
...tha mi a' lorg...

Medarbetare på Existens 

  

Anmäl
2009-07-30 19:14 #3 av: Howliten

Tack. Det här ska jag prova. Mediterar för avslappning mest och vill gärna ha något nytt att prova.

Kan man inte be guiden i början att besökare som inte är bra för mig ska motas bort av min guide eller någon annan som guiden finner lämplig? På så sätt skydda sig.

Anmäl
2009-07-30 19:16 #4 av: Waara

Wow! tack, får testa ditt sätt draken tror jag :)

Anmäl
2009-07-30 21:46 #5 av: Loet_old

Ska också prova på din meditation.

Tack DrakenGlad

Anmäl
2009-07-30 22:46 #6 av: Anco

Tackar Drakis.....

Ska provas!!

Anmäl
2009-07-31 01:45 #7 av: cillaj

 

Jisses Draken,

vet inte om jag vågar prova det här,

flyger så väldigt bra i mina egna meditaioner jue....

men tack för en bra artikel...

Anmäl
2009-07-31 09:03 #8 av: rore

JA, den var ju alldeles fantastiskGlad

Tack för att du delade med dig drakis. *kramar om dig*

Ödmjukheten drunknar i kampen över vem som har rätt och vem som har fel.

När slaget är över finns ingen vinnare.


I livets källa väntar svaren.Regnbåge Kedjor som tynger blir till länkar som bär.Hjärta

 

 


Anmäl
2009-07-31 14:56 #9 av: amier

Jag tackar också. Ska pröva denna vairant som är mer och djupare än den jag nu använder mig av. Jag överlämnar mig till guiderna och så sköter det sig självt. Men detta kanske hjälper och påskyndar den process jag nu befinner mig i.Glad

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.