Adyar

Världsutvecklingen 3

2009-07-11 15:28 #0 av: Aldebaran

Fortsättning av sångerna i Dzyans bok.

Tredje sången

 

1. DEN SJUNDE EVIGHETENS SISTA TIMSLAG DALLRAR GENOM OÄNDLIGHETEN. MODREN SVÄLLER UT, VIDGANDE SIG INIFRÅN UTÅT LIKSOM LOTUSKNOPPEN.

2. DALLRINGEN ILAR FRAM, BERÖRANDE MED SIN SNABBA VINGE HELA VÄRLDSALLTET OCH LIVSFRÖET, SOM DVÄLJES I MÖRKER, DET MÖRKER, SOM ANDAS ÖVER LIVETS SLUMRANDE VATTEN. . . .

3. MÖRKRET UTSTRÅLAR LJUS, OCH LJUSET LÅTER EN ENSAM STRÅLE FALLA NER I VATTEN, I DET MODERLIGA DJUPET. STRÅLEN GENOMTRÄNGER DET JUNGFRULIGA ÄGGET, STRÅLEN KOMMER DET EVIGA ÄGGET ATT SPRITTA AV LIV OCH ATT AVGIVA DET ICKE-EVIGA LIVSFRÖET, SOM SAMMANDRAGER SIG TILL VÄRLDSÄGGET.

4. DE TRE FALLA I DE FYRA. DET STRÅLANDE VÄRLDSÄMNET VARDER SJU INOM, SJU UTOM. DET LYSANDE ÄGGET, VILKET I SIG ÄR TRE, YSTAR SIG OCH SPRIDER SIG I MJÖLKVITA FLOCKAR UTÖVER HELA DET MODERLIGA DJUPET, ROTEN, SOM VÄXER I LIVSOCEANENS DJUP.

5. ROTEN FÖRBLIVER, LJUSET FÖRBLIVER, FLOCKARNA FÖRBLIVA OCH ÄNNU ÄR OEAOHOO EN.

6. LIVETS ROT VAR I VARJE DROPPE AV ODÖDLIGHETENS OCEAN, OCH OCEANEN VAR STRÅLANDE LJUS, VILKET VAR ELD OCH VÄRME OCH RÖRELSE. MÖRKRET FÖRSVANN OCH VAR EJ MER; DET GICK UPP I SITT EGET VÄSEN, ELDENS OCH VATTNETS, FADRENS OCH MODRENS KROPP.

7. SKÅDA, O LANOO, DET STRÅLANDE BARNET AV DE TVÅ, DEN OFÖRLIKLIGA, LYSANDE HÄRLIGHETEN - DET LJUSA RUMMET, SONEN VA DET MÖRKA RUMMET, UPPSTÅENDE UR DE STORA, MÖRKA VATTENS DJUP. DET ÄR OEAOHOO DEN YNGRE, DEN ***. HAN TRÄDER FRAM I STRÅLGLANS SÅSOM SOLEN, HAN ÄR DEN FLAMMANDE, GUDOMLIGA VISDOMSDRAKEN. EN ÄR FYRA OCH FYRA TAGER TILL SIG TRE, OCH FÖRENINGEN ALSTRAR SJU, VARI ÄRO DEN SJU, SOM VARDA TRETTIO, VARELSEHÄRARNA OCH SKARORNA. SE, HUR HAN LYFTER SLÖJAN OCH VECKLAR UT DEN FRÅN ÖSTER TILL VÄSTER. HAN ANSTRÄNGER DET HÖGA OCH LÄMNAR DET LÅGA ATT BESKÅDAS SÅSOM DET STORA BLÄNDVERKET. HAN ANVISAR DE SKINANADE DERAS PLATSER OCH GÖR DET ÖVRE TILL ETT STRANDLÖST HAV AV ELD OCH DET, SOM FÅTT GESTALT, TILL DE STORA VATTEN.

8. VAREST VAR NU LIVSFRÖET, OCH VAREST VAR MÖRKRET? VAR ÄR DEN LÅGAS ANDE, SOM BRINNER I DIN LAMPA, O LANOO? LIVSFRÖET ÄR DET, OCH DET ÄR LJUSET, DEN VITA, GLÄNSANDE SONEN AV DEN MÖRKE, FÖRDOLDE FADREN.

9. LJUSET ÄR KALL LÅGA, OCH LÅGAN ÄR ELD, OCH ELD ALSTRAR VÄRME, VILKET FÖDER VATTEN - LIVETS VATTEN I DEN STORA MODREN.

10. FADREN - MODREN VÄVER EN VÄV, VARS ÖVRE ÄNDA ÄR FÄSTAD VID ANDEN, LJUSET AV DET ENHETLIGA MÖRKRET, OCH DEN NEDRE VID DESS SKUGGSIDA, MATERIEN; OCH DENNA VÄV ÄR VÄRLDSALTET, UTSPUNNET AV DE TVÅ GRUNDÄMNERNA FÖRENADE TILL ETT, SOM ÄR SVABHAVAT.

11. DEN VIDGAR SIG, NÄR ELDEN ANDAS DÄRPÅ; DEN SAMMANDRAGER SIG, NÄR DEN BERÖRERS AV MODRENS ANDEDRÄKT. DÅ SKILLJAS OCH SPRIDA SIG SÖNERNA FÖR ATT VID SLUTET AV DEN STORA DAGEN ÅTERVÄNDA TILL SIN MODERS SKÖTE OCH ÅTER BLIVA ETT MED HENNE. NÄR DEN SVALNAR, VARDER DEN STRÅLANDE. DESS SÖNER VIDGA OCH SAMMANDRAGA SIG FÖRMEDELST SINA EGNA JAG OCH HJÄRTAN; DE OMSLUTA OÄNDLIGHETEN.

12. DÅ SÄNDER SVABHAVAT FOHAT FÖR ATT GIVA ATOMERNA FASTHET. VAR OCH EN ÄR EN DEL AV VÄVEN. ÅTERSTRÅLANDE DEN "SJÄLVBORNE HERREN" LIKT EN SPEGEL, VARDER VAR OCH EN I SIN ORDNING EN VÄRLD.

Fortsättning i Världsutvecklingen 4

Världsutvecklingen 2

Satyat Nasti Paro Dharmah

Sajtvärd på Existens och Filosofi.

Anmäl
2009-07-11 15:35 #1 av: Aldebaran

4. DE TRE (triangeln/treenigheten) FALLA I DE FYRA (fyrtalet) ...........  DET LYSANDE ÄGGET (Hiranyagarbha), VILKET I SIG SJÄLVT ÄR TRE (Brahmãs eller Vishnus tre hypostaser/väsensidor, de tre Avasthaerna)

Satyat Nasti Paro Dharmah

Sajtvärd på Existens och Filosofi.

Anmäl
2009-07-11 15:41 #2 av: Aldebaran

Lanoo är en lärjunge, en chela, som studerar praktisk esotericism.

Satyat Nasti Paro Dharmah

Sajtvärd på Existens och Filosofi.

Anmäl
2009-07-11 15:45 #3 av: Aldebaran

12. FOHAT, en svag föreställning om FOHATs natur torde kunna erhållas genom benämningen "kosmisk elektricitet"

Satyat Nasti Paro Dharmah

Sajtvärd på Existens och Filosofi.

Anmäl
2009-07-12 00:06 #4 av: Wargmane

WOW!! Den Är helt magnifik!!!

Önskar man hade kunnat och förstått den i Orginalspråk...Må vara ännu vackrare då,..

 

B.B //Kristina

Målet Är Att Livet ska Levas...
...tha mi a' lorg...

Medarbetare på Existens 

  

Anmäl
2009-07-12 01:16 #5 av: Aldebaran

Sanskrit ....Jaa säkert..Glad

Men jag har hört att engelska översättningen och till svenska är en av dom bästa och finaste i världen...

Satyat Nasti Paro Dharmah

Sajtvärd på Existens och Filosofi.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.