Själens resor

Hadji den vise kap 16

2009-06-08 09:40 #0 av: cillaj

Av Anna C Bornstein

 

Hadji förstod att lyssna till de frågor som steg upp ur djupet av Arons eget medvetande och att låta frågorna växa i styrka tills de krävde att svar. Hadji satt i sin hydda eller uppe på klippan och bidade sin tid medan han noga iakttog vad som rörde sig i Arons medvetande. Sedan den dag då Hadji hade erbjudit sig att visa Aron vägen till det osynliga ljuset, kände Aron en kraft och en visdom vida starkare och större än hans egen hade tagit sig an honom och nu ledde hans steg. I Arons bröst bodde en förväntansfull glädje. Han kände sig sorglös och lätt till sinnes som ett litet barn.

 Han var inte längre medveten om tidens flykt utan vilade tryggt i varje ögonblick, som om det varit en evighet. Han letade efter snäckor nere på stranden och ordnade dem i vackra girlanger på den vita sanden. Han kunde ligga i timmar under drakblodsträdet och lyssna till vindens sus genom den väldiga kronan.

Han iakttog myrornas flit, men kände själv inget som helst behov av att arbeta. Han plockade de största och vackraste blommorna han kunde finna och band dem till kransar som han lade ner framför sin lärares fötter. Hela tillvaron syntes honom som en lek. Han kunde inte minnas att han haft några frågor eller olösta problem.

Anmäl
2009-06-08 09:47 #1 av: cillaj

 

Det blir två Hadji utlagda samtidigt, kap 17 oxå.

Anmäl
2009-06-08 12:03 #2 av: Wargmane

Ahaa Fortsätter till nästa ..

B.B //Kristina

Målet Är Att Livet ska Levas...
...tha mi a' lorg...

Medarbetare på Existens 

  

Anmäl
2009-06-08 17:54 #3 av: Waara

Vacker berättelse..

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.