Krafter och energier

Attraktionslagen (Law of Attraction)

2008-11-23 21:22 #0 av: Ayena

Du har säkert hört uttycket Attraktionslag eller Law of Attreaction. Här följer en kort beskrivning av det innebär.

Attraktionslagen är en kosmisk lag och kort förklarat är det "lika attraherar lika". Lite längre beskrivet innebär det att du skapar din egen verklighet och du attraherar de saker i ditt liv som du fokuserar på. Det kan till exempel innebära att det du är rädd för drar du till dig oavsett om du är medveten om det eller inte. Detta eftersom du fokuserar din tankar (din energi) på det du är rädd för.

Attraktionslagen blev ett vidare begrepp i och med böcker som The secret och Law of Attraction. Men oavsett om man väljer att kalla detta attraktionslagen eller något annat så är detta inte något nytt och har beskrivits i flera andra böcker.

Hur fungerar då Attraktionslagen? Början på allting i ditt liv är en tanke. Tanken ger dig en känsla, denna känsla ligger sedan till grund för de attityder du har och de handlingar du utför. Varje attityd du intar ger positiva eller negativa krafter/energier. Dessa krafter är du ansvarig för eftersom det är du som väljer de tankar du tänker.

Vad innebär det då att du är ansvarig för dina tankar? Jo det innebär att du inte kan svära dig fri från konsekvenserna av dina tankar. Om du väljer att tänka negativa tankar så drar du till dig sådant som bekräftar de negativa tankar du tänker. Väljer du istället att tänka positiva tankar drar du till dig sådant som bekräftar dem - och även detta är en konsekvens av det du tänker.

Alla tankar du tänker är dock inte medvetna tankar. Många av dem kommer från ditt undermedvetna (eller undanstoppade händelser). Dessa tankar kan ha formats redan i barndomen. Så länge du inte är medveten om vad som styr de omedvetna tankarna kommer de påverka ditt liv utan att du är medveten om det. Du kommer att dra till dig saker, ofta sådant som du upplever negativt, och du kommer att tro att du "drabbas" av dessa saker, fast du egentligen dragit till dig dessa själv. Studera därför vilka människor och händelser du drar till dig, för dessa kommer att ge dig ledtrådar till ditt omedvetna och vilka tankar som finns där. Du kan då medvetandegöra dessa tankar och känslor och sedan bearbeta dem.

När Attraktionslagen blev ett populärare begrepp kom även kritik mot denna. Flera menar att den är skuldbeläggande, det vill säga att det är ditt fel att ditt liv ser ut som det gör eftersom du tänker negativa tankar. Men attraktionslagen är varken positiv eller negativ, den endast är. "Skuld är sinnets maffia", det vill säga det är något som ditt sinne skapar, det är ytterligare en negativ tanke.

Attraktionslagen påverkar inte bara vår yttre miljö utan även vårt inre, såsom kroppen. Eftersom både positiva och negativa tankar är kraft, påverkar dessa tankar din egen kraft. De negativa tankarna tömmer dig på din egen kraft, medan de positiva ger dig kraft. Detta innebär att vi kan skapa våra egna sjukdomar. Om vi genom våra handlingar och tankar tömmer oss själva på energi, kommer det i första läget att påverka våra chakran. När denna energidränering har pågått tillräckligt länge kommer även kroppen påverkas och vi blir sjuka (se Energiflöden och blockeringar).

För mig är Attraktionslagen ett verktyg med vilket jag kan förstå de tankar och känslor jag har och vad jag skapar med hjälp av dessa. Den kan även hjälpa mig att utvecklas som människa, i och med att den synliggör det osynliga (omedvetna).

 

Allting längtar efter harmoni och balans även vi.

 

Artikeln är skriven av Camilla i november månad 2008

Bilden är en målning av konstnären Freydoon Rassouli. Jag har fått tillstånd av honom att använda hans bilder, vilket jag är mycket tacksam för. /Gunilla

Anmäl
2008-11-23 21:42 #1 av: Cristine

Mycket fin artikel!

Cris sajtvärd på Livskvalitet & Utomjordiskt.

Hemsida www.livskvalitet-2.se  kliv in!

Varför står mina fötter på jorden när resten av min kropp är ute i rymden.

Anmäl
2008-11-24 00:39 #2 av: Ayena

Det finns mycket att diskutera kring attraktionslagen. Jag blev inte bekant med denna lag förrän kring 1996-97 då jag förstod en del sammanhang av egna erfarenheter. Jag har både nyttjat och "utnyttjat" denna lag utan att egentligen veta om vad det innebar.

Det kunde vara intressant att höra vad "församlingen" har för erfarenheter, om ni vetat om denna lag innan och i så fall hur.

Anmäl
2008-11-24 06:31 #3 av: Cristine

Jag har väl hört sen jag var barn att vad du ger är vad du får och har väl alltid levt efter den devisen. Jag har alltid delat med mej av det jag haft och min familj har  småskällt på mej för ibland har jag gett bort allt.Jag tycker jag fått så mycket tillbaka jag menar inte i saker utan helheten.Egentligen är det ren logik..ger man av kärlek får man kärlek tillbaka.Sea n hörde jag talas om The secret och spelade in den och tycker att mycket av det jag önskat har jag fått.Ja g har skrivit om det förut.  

Cris sajtvärd på Livskvalitet & Utomjordiskt.

Hemsida www.livskvalitet-2.se  kliv in!

Varför står mina fötter på jorden när resten av min kropp är ute i rymden.

Anmäl
2008-11-24 08:52 #4 av: Hoppfull

Jag kan inte se bilden... Obestämd

Anmäl
2008-11-24 11:13 #5 av: Hoppfull

Ser den nu...

Anmäl
2008-11-24 12:42 #6 av: Kurina

Jag har nu läst ut boken The Law of Attraction och kan rekommendera den. Den är rak på sak, enkel beskrivning om hur det fungerar, utan en massa amerikaniserad "halleluja jag är rik" fasoner.

Man ska också vara medveten om vad man vill. Vet man vad man vill och det känns positivt att vilja det då kan man lättare skapa det i sitt liv genom att också ladda med positiva, förväntansfulla känslor. (Jag jobbar på det)

Anmäl
2008-11-24 12:52 #7 av: Ayena

# 6 - Precis! Vet man inte vad man vill utan skickar ut luddiga budskap till Universum så händer det ju inte något i någon speciell rikting. Det kan ju vara så att det händer negativa saker om man till exempel tycker att det är bara elände som händer mig - ja då är det bara elände. Så detta är ju mycket viktigt att känna till.

Men jag tror att alla har upplevt någon gång att man velat något väldigt mycket och så småningom har det blivit så. Ibland har man fått gå kringelikrokar får att nå sitt mål och ibland kommer det direkt.

Sen tycker jag också som du att hela detta The Secret-tänket går ut på att tjäna pengar på ett mycket motbjudande sätt. Jag känner inte i mitt hjärta att  livet går ut på att dra till mig stora miljonvillor och dyra bilar och därför så lyckas jag inte heller dra till mig sådana. Men det är ju klart att någon tusenlapp då och då skulle inte sitta helt fel......

 

Anmäl
2008-11-24 15:04 #8 av: Allamej

Att förkasta the secret och dess budskap för att det är amerikaniserat och till viss del fokuserat på pengar är inte helt rätt.

Tvist på allting. När man känner stark motvilja mot något så kommer det ju att komma till en med råge... Andas ut och släpp :)

Jag kom i kontakt med the secret för några år sedan... Spelade in den och tänkte "Oj den ska jag se varje dag tills dess att budskapet har gått in"

Men strax efter det så var det så mycket i mitt liv som gav mig så mycket ångest och oror att jag helt enkelt glömde bort den.

Jag har samma problem idag men nu är dom inte fullt så farliga.. Inte att dom har minskat eller försvunnit utan för att jag har helt ändrat attityd gentemot dom.

Jag har senaste 5 veckorna varje natt lyssnat på "the secret universal mind meditation"

Och om jag skulle ta Kelly Howells ord för det så är jag klar med min sinnesförändring om en vecka men eftersom jag hade problem med att hon refererar till universum som Gud så ska jag nog lägga till en vecka eller 2 eftersom jag tappade min koncentration varje gång jag hörde ordet Gud.

Jag har släppt den delen nu men jag tror inte jag fick ut det mesta av de första veckorna...

Jag har väldigt klarar önskningar som jag skickar ut i universum med all kraft jag kan uppbåda. Men ännu inget resultat.

Jag ger däremot inte upp. Jag tvivlar inte heller på kraften utan vet att jag har inte fått de sakerna som jag vill ha för jag är kanske inte redo.

Men tänket i sig har räddat min sinnesfrid. Jag håller på att bli en helt ny människa. Och det är en bra sak.

Ingen kan kalla mig negativ och cynisk längre eftersom jag gör mitt absolut bästa att alltid se den ljusa delen av tillvaron..

 

The secret är inte enbart om pengar och framgång... även om det är vad dom oftast pratar om så tillämpar man ju givetvis i alla aspekter av sitt liv.

Men rikedom och framgång säljer. Och jag är glad för Rhonda Byrne att hon har nått sin framgång.

Stephen Fry - There are many people out there that will tell you that "you can't". What you've got to do is turn around and say, "watch me". Veronica/ Sajtvärd på Smyckestillverkning och råttor

 

 

Anmäl
2008-11-24 16:36 #9 av: Millaris

#8 vad härligt att The secret fungerar för dig. Och jag håller med dig att man inte ska förkasta saker och ting för lätt. Men det "upplägget" passar inte alla. Därför tycker jag att det är så härligt att detta budskap finns även på andra ställen men formulerat på ett annorlunda sätt. Det viktiga är att man hittar sitt och känner sig bekväm med det.

Anmäl
2008-11-24 16:37 #10 av: Millaris

#6 precis Kurina.

Anmäl
2008-11-24 16:42 #11 av: Millaris

Jag håller just nu på att läsa Andens anatomi av Caroline Myss. I denna bok så går hon igenom just andens anatomi med utgångspunkt från chakran, kristna sakramenten och kabbalah.

I boken för hon fram åsikten att även en grupps positiva och negativa attityder kan påverka vad den gruppen drar till sig. Gruppen kan vara familjen, samhället eller annan social grupp. Detta tycker jag är rätt intressant. Vad tror ni?

Anmäl
2008-11-24 18:23 #12 av: lenmor

Jag har läst flera böcker i ämnet och något som jag tror är viktigt är "handling" Det räcker inte med att bara tänka och fokusera på det man vill ha eller nå, man måste handla också när chansen eller tillfället dyker upp.

Bob Proctors citat "There is no attraction without action".

Anmäl
2008-11-24 21:04 #13 av: Hoppfull

Åh Millaris, den läste jag för massor av år sedan. Men jag minns att den kändes så självklar... eller så var det en annan bok av henne som heter Helandets kraft. Man kanske skulle ta och läsa om dem.

Anmäl
2008-11-25 00:18 #14 av: Ayena

# 11 och 13. Jag undrar om jag inte hört talas om dessa böcker. Tycker jag känner igen båda titlarna och även hennes namn.

# 12 - Det gläder mig att du säger dessa ord Lenmor, att man själv måste agera också. Att bara skicka önskningar rakt ut och sen inte göra något, det där tror jag bara inte på.

Jag tror det fungerar så här, att man tänker sin önskan och så skickar man iväg den. Den måste kännas äkta och ren från hjärtat, annars fungerar det inte. I och med man har tänkt tanken så tar man till ordet och då bekräftar man sin önskan. Efter detta så börjar man att handla, agera och då först kan Universum leverera ett resultat.

 

 

Anmäl
2008-11-25 02:29 #15 av: BigBear

#11- Den boken har jag ännu inte läst, men jag har hört mycket gott om den.

#12 - Det var klockrent sagt Lenmor!! Skrattande Bra ordspråk! Det ska jag lägga på minnet.

Anmäl
2008-11-25 09:00 #16 av: Hoppfull

#14 Jag tror som du Gilla! Man börjar agera själv och givetvis ökar ju sannolikheten att man genomför det man önskar stort då!

Jag tyckte att detta var en bra beskrivning av denna lag. Ofta beskrivs den på ett sätt som du skrivit som ganska skuldbeläggande och negativ.

Anmäl
2008-11-25 09:50 #17 av: Cristine

Kommer önskan från hjärtat så skriv ner den på ett papper och lägg fram. T.ex Jag är så tacksam över jackan jag har som värmer mej över vintern. Man ska alltså försöka tänka sig att man redan har den och att den värmer gott.

Cris sajtvärd på Livskvalitet & Utomjordiskt.

Hemsida www.livskvalitet-2.se  kliv in!

Varför står mina fötter på jorden när resten av min kropp är ute i rymden.

Anmäl
2008-11-25 11:56 #18 av: Ayena

# 16 - Tyvärr är det många som är snabba med att säga man får skylla sig själv om man "drar" på sig sjukdomar och annat elände, att detta skulle bero på att man själv tänker negativt.

Visst kan det finnas en sanning i detta att om man hamnar i en negativ spiral, man kan generera mera negativt men jag tror ändå inte att man kan förklara detta med attraktionslagen.

Vi har ju karmalagen som också spelar in, samt att vi även valt vissa händelser i vårt livsval, som vi pratat om helt nyss.

Anmäl
2008-11-25 12:07 #19 av: lenmor

#18

Det är många läkare som kan bekräfta hur mycket "tänket" påverkar ens sjukdoms förvärrande eller tillfrisknande. Det är absolut ingen konstigt tycker jag, det har man varit medveten om i många år nu inom läkarvetenskapen.

Man ska inte se det som att "man ska skylla sig själv" när man får sjukdom eller annat elände. Vi har alla krämpor stora och små som vi måste brottas med i livet. Om man jobbar med sina tankar är jag övertygad om att man har stor möjligthet att lindra och må bättre kanske tom bli helt frisk. Det är mitt mål i alla fall.

 

 

Anmäl
2008-11-25 12:21 #20 av: Ayena

Jag kan faktiskt bekräfta att det går att tänka bort ett sjukdomstillstånd, men jag anser att om man ska göra så måste detta ske på ett tidigt stadium. Jag ska berätta;

Detta var 1997 då jag sedan ett år tillbaka utretts på längden och på tvären av Försäkringskassan, varit med om olika rehab och var allmänt trött på allt sådant. Dessutom var jag fortfarande i ett slags stadie där jag inte accepterade vare sig att jag gått in i väggen eller att jag utvecklat fibromyalgi och morbus dercum.

Jag var då hos min gynekolog för en allmän undersökning. Hon tog då ett cytologprov (man testar celler i livmoderhalsen). Jag blev ditkallad igen eftersom det fanns stora cellförändringar som med all säkerhet snart skulle utveckla sig till en cancer. Hon föreslog operation men då var det som om något tog tag i mig inifrån. Jag kände från botten av mitt hjärta att detta var ingenting som jag ville höra talas om ens.

Jag sade till gynekologen att jag ville ha ett halvår på mig och att jag under denna tid skulle få bort alla dåliga celler. Skulle detta inte fungera så skulle jag gå med på omedelbar operation. Hon var lite tveksam, men jag förklarade för henne att dessa cellförändringar säkert berodde på allt negativt jag hade omkring mig med utmattningen, fibron, FK och allting. Jag var helt övertygad om att detta hade ett samband.

Och det fungerade! Efter ett halvår så fanns där bara normala celler. Jag fick komma på halvårskontroll de första två åren då det fortfarande var normala celler. Än idag är det bara normala celler.

Jag är helt övertygad om att jag tänkte bort de dåliga cellerna!

Anmäl
2008-11-25 12:28 #21 av: Cristine

Det tror jag med!

Imitt fotalbum har jag en artikel som handlar om det.

Cris sajtvärd på Livskvalitet & Utomjordiskt.

Hemsida www.livskvalitet-2.se  kliv in!

Varför står mina fötter på jorden när resten av min kropp är ute i rymden.

Anmäl
2008-11-25 12:33 #22 av: Hoppfull

Fantastiskt!

Hur gjorde du rent praktiskt då Gilla?

Anmäl
2008-11-25 13:07 #23 av: Ayena

# 22 - Det skötte egentligen mina känslor och tankar själv om. Jag blev helt enkelt förbannad på de dåliga cellerna, heligt förbannad. Så jag riktade verkligen all min kraft på att få bort dem. Allting skedde inom mig och det är svårt att förklara hur det skedde.

Anmäl
2008-11-25 13:51 #24 av: Hoppfull

Coolt!! Cool

Anmäl
2008-11-25 14:23 #25 av: lenmor

Fantastiskt Gilla!

Ungefär samma har hänt mig också, hur tankarna exakt gick vet inte jag heller så här i efterhand men jag var helt övertygad om att jag kunde påverka, tilliten till LoA var stark och det lyckades.

 

 

 

Anmäl
2008-11-25 14:33 #26 av: Cristine

Underbart!

Samma hände med mitt ben, Jag blev skitförbannad på läkaren som sade att det inte fanns något att göra jag bestämde att jag skulle kunna klättra i berg om jag ville och det kan jag och nu går jag hur mycket som helst.

Cris sajtvärd på Livskvalitet & Utomjordiskt.

Hemsida www.livskvalitet-2.se  kliv in!

Varför står mina fötter på jorden när resten av min kropp är ute i rymden.

Anmäl
2008-11-25 17:27 #27 av: Ayena

Jag vet inte hur många som kommer ihåg den norska kvinnan som blev gravid. Det var någongång i slutet av  60-talet.

Hon var gravid och man upptäckte en elak cancer hos henne, kommer inte ihåg var den satt. Läkarna började prata om behandlingar och att fostret skulle ta skada av dessa behandlingar, och de rekommenderade därför att kvinnan skulle göra abort.

Aldrig i livet sa hon. Hon insisterade på att få sitt barn och för varje månad som fostret växte så försvann cancern mer och mer. Till slut när hon födde barnet var cancern borta!

Jag kommer inte ihåg om det var barnet eller kvinnan som fick namnet "Prinsessan". Men det var en fantastisk historia.

Anmäl
2008-11-25 23:46 #28 av: lenmor

Jag kommer ihåg den här historien läste den när jag var ung. Läste en intervju med "Prinsessan" flera år senare men kommer inte ihåg så mycket vet inte hur det är med henne idag.

Anmäl
2008-11-26 16:09 #29 av: Ayena

Nu tänker jag ställa en fråga till er om attraktionslagen.

Tror ni att man kan flytta över sina önskningar ofrivilligt till en annan person?

Anmäl
2008-11-26 16:26 #30 av: Cristine

Jag tänkte säga nej men när jag tänker efter noggrannare så går det nog.

Sonen som hjälper mej med huset tänkte köpa husbil..jag sa inget men tänkte att det skulle nog vara lite besvärligt för honom att bo där under vintern även om det var i min trädgård och då måste han ju göra sej av med allt. Så jag önskade att han skulle få en tvåa  men ville inte styra så jag teg. Kort därefter fick han tips om en tvåa och tog den. Det kanske inte hade något med mina tankar att göra men jag blev fulli skratt när han kom och talade om det ..och nyrenoverad var den.

Cris sajtvärd på Livskvalitet & Utomjordiskt.

Hemsida www.livskvalitet-2.se  kliv in!

Varför står mina fötter på jorden när resten av min kropp är ute i rymden.

Anmäl
2008-11-26 17:43 #31 av: Millaris

#29 Ja det tror jag.

Anmäl
2008-11-26 18:00 #32 av: Millaris

Läste denna text av Solöga och tyckte den passade här:

Världen som omger dig fungerar som en spegel. Det du bär inom dig reflekteras upp av omvärlden. Har du rädslor och problem så speglar omvärlden upp det och så får du ta itu med det. Din inre värld skapar den yttre - vilket innebär att du har skapat allt i din värld och att du kan förändra allt i din värld.

Anmäl
2008-11-26 18:05 #33 av: Cristine

Bra text.

Cris sajtvärd på Livskvalitet & Utomjordiskt.

Hemsida www.livskvalitet-2.se  kliv in!

Varför står mina fötter på jorden när resten av min kropp är ute i rymden.

Anmäl
2008-11-26 18:26 #34 av: Ayena

Jag skulle kunna säga att jag har bevisat denna teori, att jag skickat iväg mina egna önskningar  och mål och de har hamnat på min bror.

Jag började fundera väldigt mycket kring detta i början av 90-talet då jag vidareutbildade mig. Jag har ju också tidigare i livet strävat efter att få bra jobb och gått på utbildningar samtidigt som jag jobbat full tid. Men de fina jobben gick inte till mig utan till min bror.

Alltså jag gick i skolor och han fick jobben.

Nu hade jag inte vid denna tidpunkt läst något som helst vad gäller attraktionslagen eller något annat för den delen eftersom mitt liv rörde sig om karriär, jobb och sällskapsliv. Så hade jag vetat om hur det fungerade i universum hade mitt liv sett helt annorlunda ut.

Anmäl
2008-12-13 17:56 #35 av: lapri

Jag måste ha mycket med mig undermedvetet, för så mycket otur som jag har haft sedan 4 månader tillbaka är helt otroligt.

Jag har varit tvungen att avbryta samarbeten pga av problem med uppdragsgivare flera gånger och flyttat hela mitt bohagfem gånger emellan ställena jag skaffat nytt jobb på.

Kommunikationen har felat två gånger av tre med en kvinnlig chef och nu tredje ggn med en manlig.

Jag är själv en förlåtande person och tycker att man kan försöka hitta en kompromiss, men går det inte så kan man gå skilda vägar UTAN att bli osams.

Jag är inte felfri och jag är visst envis och stark ibland, men jag är inte omöjlig och jag är kör med rent spel när det gäller. Jag har empati även med den mest otrevliga människan. Jag tror verkligen, eller jag vet, att det är gott inom alla. Och det måste jag tro på.

Jag letar verkligen efter vad det är inom mig som lockar fram de värsta och mest otrygga förhållanden man kan hitta med ljus och lykta. Jag trodde jag hade gått igenom detta redan, men nu kommer det med ännu mer kraft.

Nu handlar det om att behålla boende tills jag finner en ny plats.

Och nu vill jag tillbaka till trygga Sverige.

 

Anmäl
2008-12-14 21:11 #36 av: Millaris

Jag har under det senaste året gjort en riktigt djupdykning i mig själv och vad jag bär med mig. Visst har jag jobbat med mig själv under lång tid, men det senaste året har jag verkligen rensat i allt gammalt.

Utifrån mitt perspektiv på detta och det som hänt mig, så har de flesta händelser jag upplevt berott på att jag har haft ouppklarade negativa tankemönster hos mig själv. Människorna i min omvärld fungerar då som lampor som lyser upp detta ouppklarade i mig själv. De har bland annat handlat om hur jag värderar mig själv, att jag behöver förlåta mig själv och andra negativa tankar om mig själv.

När jag läser din berättelse lapri så funderar jag på om det är något hos dig själv som du inte lyssnar på?

Anmäl
2008-12-14 21:15 #37 av: Hoppfull

#34 Gilla, vad beror det på och hur förändrar man något sådant?

Anmäl
2008-12-14 23:06 #38 av: Ayena

# 37 - Vad det beror på i mitt fall kan vara att min bror fick allting hemma emedan jag inte fick någonting. Han fick med sig tro, hopp och respekt, emedan jag fick med med uppfattningen att jag inte skulle ha något. Detta är vad jag tror att det kan bero på.

Detta att det gjordes så stora skillnader på oss kan många släktingar intyga och även min brors fru.

Det dom är gjort är gjort men förhoppningsvis kan jag stoppa leveranserna av mina önskningar nu när jag är medveten om problemet.

Anmäl
2008-12-15 11:31 #39 av: lapri

Det verkar vara någonting jag inte lyssnar på....Jag lyssnar på känslan jag får när jag ställs inför ett val, ex en intervju. Jag tror att jag är en människa som gillar utmaningar och på något sätt, även om varningsklockorna ringer, så tänker jag att det är något iinom mig som tagit mig dit jag är och att jag har tillit till det. Jag tror alltså att min själ tar mig dit jag behöver gå, möta de människor jag möter osv, och då litar jag på min själs val.

Jag ser ju själv att jag ställs inför mycket svåra utmaningar, som jag ändå tycks klara, men det känns ju som jag måste gå över min förmåga hela tiden.

När jag är stärkt och trygg i vardagen är det som att jag ger mig ut på äventyr och när jag upplever äventyren blir jag rädd, som att tvingas att bo i djungeln fast man är rädd.

Det blir som att leva på gränsen.

Egentligen vill jag bara ta det lugnt, jobba lite, ha det mysigt med folk omkring mig och min häst. Och bo bekvämt där jag känner mig hemma och trygg och ha en alltigenom trygg tillvaro.

Nu trodde jag att det skulle bli mer lugnt men det blev sju resor värre än någonsin. Trots att jag jobbat mycket med mig själv på alla plan.

Kanske är situationerna jag hamnar i och männiksorna jag möter en form av healing och utveckling, för jag känner ju att jag kan spegla mig i dem jag möter. Okej jag kan vara en hård nöt att knäcka, ja, jag ser det nu , räcker ok....

Anmäl
2008-12-15 11:55 #40 av: Hoppfull

#38 Hm... men det sätter ju hela law of attraction ur spel eller hur? Vi är ju massor av människor världen över som haft det precis som du... och som inte heller får dessa universums lagar att fungera till vår fördel.

#39 lapri, om du verkligen vill ha lugn omkring dig så får du börja välja bort sådant som sätter dig på din gräns hela tiden.

Min tanke är att du kanske har behov av att visa inför dig själv att du klarar utmaningar? Men varför har du i så fall det behovet? Tycker du inte att du duger om du bara har det lugnt och inte klarar saker över din förmåga så att du kan känna dig stolt över dig själv?

Vet inte alls om det är så, men det var tankar som dök upp hos mig.

Anmäl
2008-12-15 11:58 #41 av: Kurina

#39 Det kan ju också vara att när man möter mycket motstånd då är det en fingervisning att man är på fel plats. Du behöver byta riktning sas. Platsens energi passar inte dig längre, du har gjort ditt. Hitta känslan inom dig, så som du skulle vilja känna dig, då borde du attrahera mer av den till dig.

Anmäl
2008-12-15 12:15 #42 av: lapri

#40 Tack Hoppfull1 Du kan ha rätt i att jag inte tror att det räcker med att "glida runt och ta det lugnt" Jag tror att det ligger något i det att jag måste visa att jag kan något.

Jag verkar kanske inte värdefull för någon inför mig själv.

 

Ibland måste man ge sig iväg för att försörja sig om man inte ska bli hemlös och det var det jag gjorde med de godaste intentioner. Det gick åt helvete och nu står jag här med alla efterräkningar och ännu mer skulder.

Jag vet inte hur jag eller någon annnan kan ljuga så blint när jag talar rätt ut vad det är jag söker i ett jobb. Är det jag som ljuger.? Kanske har jag föreställningar om mig själv som inte är utraderade. Saker som jag tror jag vill ha, fast det var något jag ville förr.?

 

#40 Tack. Det är ju bara det att det är så ansträngande att flytta helatiden. Jag ar så mycket saker. nu måste jag ge bort allting för jag får inte med mig sakerna hem till sv. Jag har försökt att byta riktning och jobb och allting men jag kan inte försörja mig på det.

Skulle behöva en man som betalar mina räkningar, eller tjäna pengar på att göra det jag kan. (som jag ännu inte är medveten om eller som inte funkar ännu)

Anmäl
2008-12-15 12:17 #43 av: Ayena

# 40 - Jag skulle inte vilja påstå att hela LOA sätts ur spel. Tvärtom så fungerar den ju ännu mer och är starkare än vi någonsin kunde tro. Kanske dags att revidera tidigare tankar om denna universella lag och inse att den inte alltid bara handlar om en själv.

Men då skulle det gå illa för "secret-tänket" förståss.........

Anmäl
2008-12-15 12:25 #44 av: Hoppfull

#42 Låter tufft lapri! Men utifrån dina tankar kring dig själv och dina val låter det som om du är på väg att ta ett rejält kliv i din egen utveckling. Jag hoppas innerligt att det löser sig på ett bra sätt för dig. det där med känslan inför det egna värdet är en nyckelfråga, självkänslan som vi mår så oerhört dåligt utan och som kan få oss att straffa oss själva ett helt liv igenom om vi inte förändrar vårt sätt att tänka.

 

#43 Hur menar du då, kan du inte utveckla lite? Att den fungerar mer än vi någonsin kunnat tro? Du menar att så länge vi inte tror oss vara goda nog för att få saker går de till någon annan (låter som en kass lag...) tänk om vi skänker helgalet då? Skulle det innebär att om vi drar till oss sjukdom och riktar den fel så hamnar den på andra Obestämd

Anmäl
2008-12-15 12:36 #45 av: lapri

#43 o 44

LOA kanske fungerar djupare än vi kan förstå eller uppfatta och som du säjer Gunilla så handlar det inte bara om en själv, utan i hög grad på den grupp man jobbar i, och ibland för en större grupp.

Om man tänker på svältande länder eller länder som ständigt är i krig.

Jag , och min själ, har svårt att se mitt eget personliga värde i det perspektivet. Jag förstår att jag är en kugge i ett hjul som behövs för att det hela ska fungera. Men därav kanske jag undervärdera mina önskningar om ett lugnt liv...

Jag kanske måste komma hit och dit för att röra upp saker, plocka ner föreställningar eller så...

Anmäl
2008-12-15 17:27 #46 av: Ayena

# 44 - Jag menar bara så att denna universella lag är mer allomfattande än vi kan tänka oss. Detta att våra önskningar går till någon annan handlar ju inte så mycket om attraktionslagen utan att vi har fått med oss ett feltänk från barndomen, typ i mitt fall. Och att då våra önskningar kan gå till en annan mottagare. Naturligtvis är ju inte detta något som man kan styra själv eller rikta, det är ju en omedveten handling.

Lagen/universum gör ju bara så som vårt hjärta ber om. Universum ifrågasätter inte om det är rätt eller fel. Jag tror inte att vare sig du eller jag skulle kunna skicka någon sjukdom till en annan person. Att man drar på sig en sjukdom tror jag beror på mer än LOA.

Eftersom mig veterligt inte detta finns nerskrivet någonstans så är det jättesvårt att beskriva detta i ord så att det inte ska missuppfattas.

Vill också här poängtera stycke fem som Millaris skrivit ovan. Alla tankar du tänker .................

Anmäl
2008-12-15 20:26 #47 av: Millaris

Attraktionslagen - en mycket spännande och allomfattande "lag". Precis som Gilla påpekar i #46 så täcker den alla tankar du tänker - och då menas ALLA!!

Visst vore det mycket lättare om det bara gällde de tankar som vi tänker i det medvetena jaget. Men nu gäller det även de tankar som vi tänker omedvetet. Och många av dessa härstammar från vår barndom. Dessa tankemönster får ett mycket djupare fäste i oss eftersom de personer vi får lära oss dessa av är de vuxna i vår omvärld. De vuxna som vi barn litar på och som vi inte ifrågasätter. Det är först när vi blir äldre som vi lär oss att de vi litade på som barn ofta har haft sina egna problem att bråttas med. Och en del av dessa problem har skapat negativa tankemönster hos oss.

Dessa negativa tankemönster från barndomen har sedan under hela vår uppväxt genomsyrat allt som vi tänker. De blir som en finmaskig tråd som vi syr in i allt vi tänker. Detta gör det så mycket svårare att identifiera den ursprungliga händelsen eller tanken som skapat tankemönstret.

Men det går, om vi har ett öppet sinne och vågar se på oss själva med orädda och sanningsökande ögon. Våga göra djupdykningar in i ditt omedvetna och dra upp de jobbiga delar hos dig själv. När vi vågar göra detta så kommer vi ur de negativa tankarna vi har om oss själva.

Anmäl
2008-12-15 21:56 #48 av: Ayena

# 47 - Åhh vad du säger precis det jag tänker men inte får ihop till i ord Glad

Anmäl
2008-12-16 20:16 #49 av: Millaris

#48 tack Skrattande

Take A Bow

Anmäl
2008-12-17 11:54 #50 av: Hoppfull

Jag förstår, men det innebär väl då i vissa fall att man kan gå hela livet och önska sig olycklig? För vissa mönster bär vi ju från tidigare liv och kanske inte kan förändra även om vi förändrar vårt sätt att tänka, eller?

Anmäl
2008-12-17 12:21 #51 av: Ayena

# 50 - Jo det kan vara så illa, att kommer vi inte på felet eller feltänket, eller inte löser våra knutar så kan det bli sådär. Jag vet inte heller hur mycket gamla karman och saker från tidigare liv påverkar detta. Camilla vet säkert!

Anmäl
2008-12-17 12:29 #52 av: Hoppfull

Hur är det med LOA och cellminnen? För att tänka annorlunda förändrar ju inte våra cellminnen eller? Och om vi bär cellminnen som vi inte har någon egen förankring i från detta liv, hur ska vi då komma tillrätta med dem? Om någon vet...

Anmäl
2008-12-17 13:14 #53 av: lapri

Om man går tillbaka i regression kan man få upp minnesbilder som man kan se medvetet på och på så sätt radera...

 

Anmäl
2008-12-17 13:49 #54 av: Hoppfull

Mmm man kan, men det fungerar inte heller för alla (har testat). Sedan är det så att raderandet av minnesbilder mm raderar inte alltid cellminnet automatiskt. Plus att vi kan bära på sådant som inte ens kommer från oss själva utan från andra människor och deras tidigare inkarnationer... alltså inte ens våra minnen... inte helt lätt.

Anmäl
2008-12-17 14:30 #55 av: Ayena

Min tanke om detta är precis som lapri säger att man man fånga upp dessa genom regressioner. Så fort man är medveten om dem så kan man börja agera.

Anmäl
2008-12-17 17:02 #56 av: Hoppfull

Jo men som sagt fungerar inte regression för alla... dessutom är det inte alls säkert att medvetenheten förändrat cellminnet, detta vet jag av egen erfarenhet.

Ett lappkast i denna diskussion, om jag har horribla cellminnen i ett organ i min kropp och så donerar jag mig och någon annan får min kropp, har jag inte då även gett bort dessa cellminnen?

Anmäl
2008-12-17 17:15 #57 av: lapri

sitter inte individens cellminne i cellens 'själ'?

Utan själva anden/själen så är väl bara cellen en 'kropp'?

Kan det vara så.

Då följer inte cellens minne med organet, utan med individen som har minnet

Anmäl
2008-12-17 17:44 #58 av: Ayena

# 56 - Cellminne finns nog både i kroppen och själen. Det är bevisat att donerade organ kan förändra personligheten hos mottagaren och även få minnen från givaren.

Anmäl
2008-12-17 18:27 #59 av: lapri

oj, konstigt och läskigtFörvånad

Anmäl
2008-12-17 18:27 #60 av: lapri

oj, konstigt och läskigtFörvånad

Anmäl
2008-12-17 19:42 #61 av: Hoppfull

#58 ja jag hade för mig att det var så... då ska jag nog akta mig för att bli donator... jag som har så mycket skit i mina cellminnen!

Anmäl
2008-12-17 20:00 #62 av: lapri

samma här

 

och till råga på allt elände så har någon bedragare preparerat pumpen på tankstationen och tankat för ca 2500 kr på mitt kort....

 

Kommer allt helvete på en gång

 

Jag som hade gjort det mesta klart inför resan till sverige på söndag fick en chock när jag kollade mitt konto nyss

och här sitter man ute i obygden och kan inte göra något

och pengarna är de sista jag har och måste ha dem till resan hem

 

Finns det inget stopp på det här

 

Känns som att befinna sig på en bar med Hells Angels och veta att nu MÅSTE jag säja rätt saker och göra rätt annars kan det gå jävligt fel.

Det är som allt hänger på en skör tråd

 

Jag bara vill till sverige och slippa de här konstiga, hårda människorna

 

Vad gör man Ska det aldrig ta slut

 

Det här hade jag aldrig önskat någon person att få uppleva

Anmäl
2008-12-17 20:15 #63 av: Millaris

Attraktionslagen tar ju upp just våra tankar och tankemönster. Cellminnen är för mig något annat och för att komma åt sådana känns det för mig som man behöver hjälp av en person med erfarenhet av sådant.

Nu tänker jag sticka ut näsan lite och säga följande: för mig känns det som man lägger alldeles på just cellminnen och tidigare liv, när det egentligen rör sig om medvetna och omedvetna tankemönster. Alla tankar är ju skapade av oss själva och därför kan de förändras av oss själva. Jag säger inte att det är lätt att komma åt våra tankemönster. Jag har själv jobbat aktivt med mina i nästan 15 år och fortfarande "hittar" jag tankar som är negativa och drar ner mig istället för bygger upp mig. Men detta är som sagt mina tankar om det hela.

Sedan kan jag säga att jag fått mycket intressant information och många tankar kring de regressioner jag gjort, men jag känner ändå att de negativa tankemönster jag har är skapade i detta liv av mig själv.

Anmäl
2008-12-17 20:45 #64 av: lapri

Mina reaktioner på det som har hänt mig nu under de senaste tre fyra månaderna är att de är så annorlunda mot vad som kommit till mig under de senaste åren.

Vad är det som gör att jag attraherar så mucket hårt och obhagligt och nästan outhärdligt otryggt nu ....

Att jag har valt fel, det fattar jag ....

När saker ordnar sig och det gör de med besked, ganska snabbt efter jag tänkt ut saker. Jag löser alltså mina problem kvickt och bra. Och så fort jag slappnar av och tänker att nu vet jag vad jag har att göra de kommande dagarna så händer de mest otroliga saker som förstör mina planer.

Det här händer nu och här...

Det är nästan så att jag bara går iväg med min häst längs vägen...

Finns ingen räddningsmyndighet som kan hjälpa en.

Jag är så vansinnigt rädd att något ska gå fel inför sv resan. Jag måste hem och jag vill helst vara hemma redan.

HJÄLP varför måste folk skrämmas?

Anmäl
2008-12-17 20:51 #65 av: Mammi

# 64 Låter som du har det tufft just nu lapri och jag skickar styrkekramar till dej.  Hoppas det ordnar upp sig till det bästa och att du kommer hem till Sverige så fort som möjligt! 

Kram på dej: Gyte

Anmäl
2008-12-17 21:01 #66 av: Millaris

#64 lapri - mitt inlägg var ett svar på Hoppfull och Gillas inlägg ovan. Jag är ledsen om jag fick dig att känna skrämd - det var absolut inte min avsikt.

Som Gyte skriver så sänder jag dig en stor kram och energi till att klara detta.

Anmäl
2008-12-17 21:35 #67 av: lapri

Det var inte det..

jag tror mitt upp i all den här skiten (om ni ursäktar)att det finns ett studie syfte i mitt fall

Har någon av er någon idé hur det kan bli så grovt och kännas så fruktansvärt, som att vara utlämnad på ett ställe med bara hot omkring.

Så känns det verkligen, jag är rädd för att bli kvar här, och bara jag kommer till sve kommer jag känna mig trygg

samtidigt så kan jag ju intellektellt förstå att min rädsla är ogrundad.

Varför utsättr jag mig för detta,

Anmäl
2008-12-17 21:44 #68 av: Ayena

# 67 - Var befinner du dig?

Anmäl
2008-12-17 21:49 #69 av: lapri

jag är ute på landsbygden ett par mil om viborg på jylland

Anmäl
2008-12-17 21:58 #70 av: Ayena

Men du är väl svensk medborgare?

Finns där ingen möjlighet för dig att flytta tillbaka till Sverige?

 

Anmäl
2008-12-17 22:12 #71 av: lapri

jag är på väg hem och transporten åker på söndag

 

det är bara det att det händer en massa saker som gör att jag måste ordna om allt igen

för ett par dar sen hade vi bestämt att jag skulle jobba kvar  över jul och jag ordnade med trasport som skulle ta med allt mitt bohag och häst 

dagen efter ringer bossen och ändrar på detta och jag ska åka så snart jag kan

får tag i transport men han kan inte ta med mina möbler

ordnar med att skänka bort större delen av allt jag äger till röda korset, de kommer imorgon,

väntar sen på att få åka och packar iordning grejerna

kollar mitt konto och ser att det dragits en stor summa pengar mer än jag hade tankat för igår men på samma nota

har blivit utsatt för bedrägeri

Bossen är väldigt hård och oresonlig vill inte mötas bara bestämma. nu måste jag tala om att jag ska åka ch det är en person jag aldrig skulle tala med efter hans inledande bemötande, om jag inte var tvungen,

så fort jag slappnar av lite och saker är ordnade så kommer något hotfullt upp igen

det känns som ja aldrig ska komma härifrån det är fruktansvärt

Anmäl
2008-12-17 22:48 #72 av: Ayena

Det är väldigt svårt att ge dig råd.

Varför är du där du är och vem är bossen? Det låter som om du behövde polishjälp!

Anmäl
2008-12-18 01:55 #73 av: lapri

jag upplever det väldigt dåligt

men det finns inget reellt hot

bara människor som är hårda och humorlösa

och det skrämmer mig

 

jag skulle vilja ha en räddningsstyrka på alla plan

 

tänk om alla människor kunde få känna sig trygga, alltid i varje stund

det är min önskan

 

tack för din omtanke

Anmäl
2008-12-18 09:18 #74 av: Cristine

Vi här inne stödjer dig, tänk på det och få styrka därifrån. Du är snart hemma.

Cris sajtvärd på Livskvalitet & Utomjordiskt.

Hemsida www.livskvalitet-2.se  kliv in!

Varför står mina fötter på jorden när resten av min kropp är ute i rymden.

Anmäl
2008-12-18 09:29 #75 av: Hoppfull

Usch vad tufft lapri! Försök att bara ta dig hem så snabbt som möjligt så kan du reda i annat hemifrån sen. Som Cristine säger så finns vi här och kan stötta och peppa så att du tar dig hem snabbt!

Styrkekramar till dig!

#63 Jag tror på det stora hela att du har rätt. Fast jag blir förvånad över att du säger att man lägger för stor vikt vid cellminnen. Det är ju enligt min erfarenhet nästan ingen som jobbar med sådant... alla arbetar ju med tankemönster och tankens kraft.

För mig är det så att när den biten inte kommer längre så måste man ta till andra vägar. När man ser hur hela ens inre förändras och man blir som en annan människa, harmonisk, lycklig och glad. När man bemöter sitt liv och sin omgivning på ett helt nytt sätt, samtidigt som kroppen befinner sig i paniktillstånd år efter år så måste man börja agera.

Jag har utforskat saken lite och fått bekräftat att just sådana som jag som inte svarar på detta med tankens kraft ofta bär cellminnen som man själv inte kan komma åt.

Men som sagt, jag tror att i de allra allra flesta fall handlar det om vårt sätt att tänka, de gamla mönster vi har inpräntade i oss sedan barnsben eller till och med tidigare. Vi bär generationer av mönster i oss så det är ett gediget arbete att förändra dem på djupet.

Anmäl
2008-12-18 10:26 #76 av: lapri

Tack för ert stöd!

Har fått hjälp av banken och tar hand om det hemma i sv.

 

#75 kan man inte avhjälpa dåliga cellminnen med healing?

Anmäl
2008-12-18 10:50 #77 av: Hoppfull

Hm.. vet inte... jag har fått hjälp med känslor via healing, men inte de fysiska bitarna. Men man kan inte riktigt jämföra med mig eftersom jag alldeles uppenbart inte fungerar som andra gör Glad Så det är mycket möjligt att andra kan få hjälp med sådant genom healing.

Skönt att höra att du fått hjälp lapri! Då är du snart hemma i tryggheten hoppas vi!

Anmäl
2008-12-18 11:11 #78 av: eva2005

Hej, tänkte kommentera lite kring diskussionen cellminnen, känslor, tankar, etc. Vad är vad?

Den terapi jag jobbar med (ISIS) utgår från Rudolf Steiners modell om 4 kroppar: fysisk, eter, astral och det högre jaget

fysisk och eterkropp är nära sammanbundna, eterkroppen kallas också i kina för Qui, den är livskraft och energi, flödar i den fysiska kroppen, de kan inte separeras (tydligen kunde de det för länge sen, som i typ gamla egyptiska mysterieritualer, etc, men idag går det inte längre, försöker man dela på dem dör vi direkt) Grundmaterialet till eterkroppen får vi från våra föräldrar, så mkt som är kopplat till celler, gener, arv, etc hänger ihop med eterkroppen.

Astralkroppen däremot är inte alls lika starkt kopplad till den fysiska, när vi sover lämnar astralkroppen och flyger till astrala världar och upplever saker (vilket är helt livsnödvändigt då den fysiska- och eterkroppen inte skulle överleva om astralkroppen ständigt var där) I astralkroppen finns tankar och känslor, trauman från tidigare liv, etc.

I en ISIS session jobbar vi med både eterkropp och astralkropp, och hur de är kopplade till varandra. På eternivå finns ibland energiblockeringar som behöver lösas upp, och ibland kan det kännas som man är på cellnivå. Det mesta arbetet görs dock på astral nivå, tankar, känslor och gamla trauman, både från detta liv och tidigare liv.

Självklart jobbar man också med det högre jaget, det är liksom poängen, rensa i eter och astralt "skräp" och ge rum för det högre jaget att komma in. det är det som fick mig att fastna för ISIS fast jag hade hållt på jättemycket med andra bra terapier innan, det är så tufft att gå igenom alla gamla trauman om man stannar på astral nivå, här engagerar vi aktivt det högre jaget, och får så mkt hjälp därifrån. T.ex. kan det ibland mitt i den värsta smärtan när man genomlever ngt så fruktansvärt jobbigt, bara öppna sig och det högre jaget kommer in med full kraft och smärtan försvinner och traumat läks.

Anmäl
2008-12-18 11:43 #79 av: lapri

Det där är jag jätteintresserad av att prova på när jag kommer hem igen.

Jag har jobbat mycket med healing och annat som sagt, men lyckas inte uppnå det jag behöver i livet. (Närhet, kärlek, trygghet)

Verkar som karma, tidigare liv och allt som varit i obalans i alla mina liv ska redas upp precis i detta liv.

Jag praktiserar kommunikation med mina hjälpare, men jag klara det inte utan hjälp när det är som värst.

Jag menar att jag har ett flyt oftast, men knyter mig känslomässig när jag hamnar i trubbel. Oc verkar som att jag drar till mig det också uppenbarligen.

Rädsla kan väll sitta på cellnivå och attrahera dessa upplevelser som jag genomgår nu?

Anmäl
2008-12-18 11:52 #80 av: eva2005

Lagen om Attraktion...

jag gillar att fundera på detta, men vet inte riktigt vad jag tycker. Alltså, inte att jag tvivlar på att den finns och brukas, att den är där är jag säker på, mer huruvida jag vill/behöver använda den eller inte

förut, på 80-talet, då plöjde jag böcker om detta (ni vet, Shakti Gawain, etc) och jag affirmerade som bara den utan att det någonsin fungerade, och jag blev bara argare och argare... men eftersom jag i grunden var olycklig och missnöjd så klart fick jag bara det tillbaka

eller, i och för sig, det kanske fungerade en del i alla fall, för jag har fått hjälp här i livet att komma på rätt spår, kanske hjälpte det att jag ändå formulerade min önskan efter ett bättre liv, även om inga av just de specifika sakerna kom

idag, nu när jag gått igenom en grundlig terapeutisk process, och är känslomässigt i balans och lycklig och tillfreds med det mesta, nu behöver jag ju inte alla de där affirmationerna... visst, lite mer pengar skulle väl vara ok, men jag är lycklig ändå... bättre hälsa? jovisst, jag hade tt ryggskott förra veckan, men men, jag låg i sängen några dgr och tittade på roliga filmer, gjorde det mig olycklig? nej... så jag har allt jag önskar redan!

men visst kan det vara kul i alla fall, klart det är roligare när saker går bra än när de inte gör det, och magi har jag alltid gillat, inte för att det är den stora sanningen, utan för att det är kul, en lek

det som är på riktigt är det gudomliga och att jag varje dag lever utifrån mitt högre jag och känner tillit till att högre krafter tar hand om mig på bästa sätt

och ibland kanske det handlar om att leva igenom gammal karma (=ngt riktigt hemskt drabbar mig) och vad kan jag göra åt det annat än att försöka acceptera och betala mina räkningar bara?

PS hörde från en psykolog i röda korset att de inte behövs i tibet, när tibetanerna trakasseras och misshandlas av kinesiska soldater så ser de det bara som att de betalar sina gamla karmiska skulder, tackar soldaterna för det och går hem, med kanske allvarliga fysiska skador, men inga trauman

ett trauma får vi inte av det som händer i sig, utan hur vi reagerar på det, vi blir misshandlade 1 gång, men sen när vi återupprepar misshandeln i sinnet då misshandlar vi oss själva om och om igen... där är traumat och smärtan

OBS! betyder inte att inte smärtan känns, tro mig, jag vet allt om smärta, och när man är i den är det inte lätt att själv lyfta sig över den med några kloka argument... tack gode gud att det då finns hjälp att få från både andra människor och uppifrån de högre sfärerna

Anmäl
2008-12-18 11:58 #81 av: Hoppfull

Men där finns det lite olika skolor... vissa hävdar att kroppen blir skrämd ändå OCH minns. Särskilt om man utsatts som barn och dessa saker minns kroppen och blockerar och är rädd ända tills man plockar bort det som kroppen, cellerna, minns.

Anmäl
2008-12-18 12:07 #82 av: lapri

Det är det jag menar. jag har kontaktmed mitt högre jag och tillit på ett djupare plan och så upplever jag ändå detta som händer som väldigt jobbigt.

Jag tänker att när man uppnåt en viss, djupare nivå av tillit, varför blir man då så rädd mitt i allt som sker?

Jag borde ha lättare att få kontakt med mig själv i svåra stunder än vad jag fick nu.

Jag trodde jag hade en högre lägstanivå, men den känns mer avgrundsdjup än tidigare.

Lite som tibetanerna brukar jag ta motgångar och saker brukar ordna sig en då. Men det här var för mycket. Man kanske blandar in vad andra tycker också, prestige och så som ligger och vrider sig under ytan. Att man misslyckats i livet och nu har halva tiden gått...

Det blir känslomässiga blockeringar också. Men hur kan man känna sån otrygghet bara för att man är ute på landet i ett land endast 4 timmar hemifrån?

Anmäl
2008-12-18 21:07 #83 av: Millaris

#75 mycket intressanta tankar Hoppfull. Jag ser det dock lite annorlunda. Jag hoppas att du hittar en väg som känns rätt för dig och som hjälper dig. En stor kram till dig.

Anmäl
2008-12-19 09:23 #84 av: Hoppfull

Tack Millaris!

Det är nog helt i linje med helheten att vi har olika vägar vi måste gå. Det är något jag fått bekräftat väldigt många gånger, det som fungerar och är sant för en person fungerar inte alls och helgalet för en annan. Och det som är allra mest intressant är ju att det inte finns några absoluta sanningar när det gäller dessa saker.

Jag hoppas att du inte tagit illa upp, för det var absolut inte meningen. Det jag skrev om cellminnen är utifrån att jag pysslat med olika former av terapier sedan i början av 90-talet och just detta med att saker kan liksom fastna i cellerna utan att man har egna minnen eller att det ens är eget skräp hade jag inte hört förrän relativt nyligen. Resan t.ex. är ju en sådan terapi där man ytterst medvetet arbetar just med cellernas, organens, egna minnen då dessa inte försvinner enbart med tankens kraft.

Sedan är jag ju medis inne på AU och där finns ju en mera utbredd syn på att allt handlar om att skapa själskontakt, för ju mer själskontakt man har ju mer rensar man ut gammalt skräp automatiskt.

Och för egen del så handlar det helt enkelt om att kroppen inte reagerar, allt annat, alla andra kroppar, svarar men inte den fysiska och självklart måste jag ju då hitta andra vägar för att nå fram till den så att även den kan läka.

Kram till dig med!

Anmäl
2008-12-19 21:13 #85 av: Millaris

#84 ingen fara Hoppfull, jag tog inte illa upp. Jag tycker att det är intressant att läsa dina tankar och även om jag inte håller med i allting så ger det mig mycket att fundera på.

Anmäl
2008-12-21 17:20 #86 av: penke

JA!

(law rules)

jag läste färdigt boken The secret/hemligheten i veckan

ganska tunn o "tjatig"..  :- /

ett till tidningen Hälsa närstående bokförlag skickade förra året(?)

med en 10-14? sidig reklambroschyr för boken

den var nog,

allt annat var mest upprepning,upprepning..

 

jag beställde boken  för jag gillade och höll med orden i brorschyren

De är ..klockrena!

 

det är mina egna personliga erfarenheter

dels hade jag fastnat med att klamrat mig fast

för att inte förlora "allt"

vilket jag naturligtvis gjorde

tills jag släppte/slutade klamra mig fast o ..fokusera på förlusten...

 

(jag behövde hjälp ur,bad om den knuffen)

 

nu fokuserar jag på det jag har,och snart kommer att få

då är det oxå mycket lättare att dela/ge (av överflödet)

 

en annan version av samma ?

som jag försöker att ta som exempel om tankens kraft..

många,har väldigt svårt att ta till sig och säga till sig själva

jag är snygg,smart o vacker

-det går ju inte,de¨ju skrytigt ,typ..

men,samma personer har SÅ lätt för att säga til sig själva

-jag är fet,ful och fläng(dum)

DET tror de gärna på...... !

 

som du ropar,får du svar !

(undra på att det ÄR roligare att vara opptimist ) *ler*

 

 

penke

Anmäl
2008-12-21 21:38 #87 av: mangan

Ett kort inslag av kritiskt perspektiv vore på sin plats här. The secret kan sammanfattas med två teser: avancerat skitprat utan stöd i modern forskning och den andra hälften kände vi redan till.

 

Har man läst en kurs i introduktion till psykologi på högskola/universitet kan man snabbt avfärda hela iden som en synnerligen cynisk ide att föra människor bakom ljuset.

 

Pseudvetenskap när den är som värst.

 

För en mer kritisk diskussion se:

http://www.vof.se/forum/viewtopic.php?f=17&t=5796&hilit=secret+ab

 

Anmäl
2008-12-21 21:50 #88 av: Millaris

#87 mangan på detta forum respekterar vi varandras åsikter. Att uttrycka sig som du gör är då mycket respektlöst. Jag tycker att en ursäkt är på sin plats.

Anmäl
2008-12-21 22:25 #89 av: Cristine

Nu är ju inte vi så lärda som du så vi stackare fortsätter väl att tro på det vi trott på hela tiden. Jag hoppas du är lycklig med din tro. Jag tror inte vi kommer att ses så mycket här för det är nog inte så roligt för dig att tala till döva öron.Flört

Kram och ha det så bra. 

Cris sajtvärd på Livskvalitet & Utomjordiskt.

Hemsida www.livskvalitet-2.se  kliv in!

Varför står mina fötter på jorden när resten av min kropp är ute i rymden.

Anmäl
2008-12-21 22:47 #90 av: mangan

Gällande döva öron är det isåfall bara sorgligt. Trodde det ingick i alternativa perspektiv att även vara öppen för den form av kunskap vi faktiskt har bäst bevis för: vetenskapen. Är man genuint intresserad av något borde man väl vilja utforska alla former av perspektiv. Ett tips är att iallafall börja med det vi har bäst bevis för att arbeta sig därifrån.

Anmäl
2008-12-21 22:54 #91 av: Millaris

#90 Bara för att en sak inte går att bevisa innebär det ju inte att den är osann. Det kan ju vara så att vetenskapen ännu inte nått så långt att det går att bevisa.

För mig och jag tror även för flertalet här inne, så är vetenskapen inte svaret på allt här i livet. Det finns saker som vetenskapen inte kan förklara.

Jag ser det som att jag väljer vetenskapen OCH det bortom den. Men detta är mitt eget val...

Anmäl
2008-12-21 22:56 #92 av: Mammi

Klart att man ska vara öppen för olika former av perspektiv, och det kan jag nog svara för samtliga att det är vi är oxå. Men kommer någon in på detta forum och agerar med en sån nedvärderande attityd som du nu gör, så får det tyvärr motsatt verkan mangan.

Liiite mer ödmjukhet skulle kanske inte skada.....Flört

Anmäl
2008-12-21 23:27 #93 av: mangan

En ödmjuk inställning till kritiskt täkande vore även på sin plats. Forskar man har man även en uppgift att informera samhället om vad vi vet inom forskningen och vad vi inte vet. Vi är därmed betalade med skattepengar för att göra detta.

 

Att inte vetenskapen har alla svar är givet. Dock, gällande de teser som the secret för fram vet vi tämligen väl genom mängder av studier att det inte förhålller sig på detta sätt. På så sätt vilseleder konceptet personer från de teorier och tekniker som vi faktiskt vet har stöd och som kan hjälpa oss att uppnå mål, träffa partner eller få ett jobb mm. Viktigt att få upp människors ögon för detta.

 

ledsen att vara den party-booper som säger att kejsarens faktiskt är naken här, men i detta fall är det för uppenbart.

Anmäl
2008-12-21 23:56 #94 av: Cristine

Hur har man kommit på att forska om något så oseriöst som The secret  och att de till och med lägger skatt epengar på något som dom inte tror på går över mitt förstånd.Obestämd

Min son är forskare och han är faktiskt inne på min oseriösa och dumma linje.  Han är nog lycklig över att ha blivit vilseledd för han lever sin bästa etapp av livet nu. Jag älskar att gå naken föresten.

Kyss Många här vill nog ha hjälp utav dina tekniker och teorier för att få jobb och uppnå vissa mål kanske träffa en partner  Säg mej hur träffar man en partner på teknisk väg. Jag vet några som behöver jobb omedelbart kan dom E-maila till dej och få hjälp.Snälla!!!

Cris sajtvärd på Livskvalitet & Utomjordiskt.

Hemsida www.livskvalitet-2.se  kliv in!

Varför står mina fötter på jorden när resten av min kropp är ute i rymden.

Anmäl
2008-12-22 21:00 #95 av: Millaris

En tanke som slog mig nu - hur forskar man på det omedvetna? Det är ju omedvetet...

 

Och så vill jag lägga in ett bra citat från Flodhästen i vardagsrummet av Tommy Hellsten:

Allt det omedvetna inom oss, det som vi inte medvetandegjort - det styr oss och vårt beteende utan att vi vet om det. Därför blir det en uppgift för människan att öka sin medvetenhet.

Anmäl
2008-12-23 11:21 #96 av: lenmor

#93

Oj då.... här har det klämt in sig en riktig besserwisser! 

 

Om du är intresserad av forskning, så intervjua välutbildade psykologer, psykiatriker, legitimerade psykoterapeuter, forskare mm så kanske du förstår att det här handlar inte om vilken utbildning man har utan vilken tro man har och vilka egna erfarenheter man har. Du skulle bli förvånad om du gjorde det och insåg hur man mer och mer börjar arbeta med s.k alternativa metoder och det beror knappast på den traditionella akademiska utbildningen som de flesta har.

 

Som du kanske känner till så ändrar sig forskningsresultaten ofta ju fler fina metoder vi får att arbeta med. Det som är evidensbaserat idag kan vara totalt fel i morgon.

 

Själv har jag har en helt annan uppfattning än några här på saiten, men skulle för den sakens skull inte få för mig att förolämpa de som är av annan åsikt för det.

 

Varken du eller jag eller någon annan kan vara helt säker på vad som är rätt förrän den dag vi står inför "St Per" (eller inte gör det). Så slå dig inte för bröstet och tro att du ligger inne med sanningen för då har du verkligen visat vem som är naiv.

 

Om inte folk tänkte i "secrettänk" när de får olika fasansfulla diagnoser så skulle utfallet av sjukdomsförloppet samt behandling vara mycket mycket svårare. Prata tex med vilken cancerläkare som helst så får du se.

 

Anmäl
2008-12-23 11:43 #97 av: Cristine

Bravo Lenmor!

Cris sajtvärd på Livskvalitet & Utomjordiskt.

Hemsida www.livskvalitet-2.se  kliv in!

Varför står mina fötter på jorden när resten av min kropp är ute i rymden.

Anmäl
2008-12-23 20:41 #98 av: Millaris

#96 ja jättebra Lena... Glad

Anmäl
2008-12-23 22:18 #99 av: mangan

lenmor..

Om man är en besserwisser när man kritiserar pseudovetenskap baserat på seriös forskning så tar jag det som en komplimang. Synd vi inte har fler i samhället...

De välutbildade psykologer jag känner till, och de är ett antal, håller sig till evidensbaserade metoder. Det är nämligen det som har visat sig fungera bäst. Som tur är håller sig den absoluta majoriteten av legitimerade seriösa yrkesutövare av psykologi till evidensbaserat material... för att det fungerar. de som inte gör det kan hamna i trubbel med anmälningar mm vilket skett ett antal tillfällen.

 

Som säkert framgått för den som nyktert läst mina inlägg har jag inte förolämpat någon, bara påpekat det kalla fakta att the secret är bogus utifrån forskningen...något som jag har gått på fötterna för att säga. Att någon känner sig påhoppad säger mer om the secret än något annat, finns en tendens att tro på detta som en religion. Har inte med fakta att göra, vilket är skrämmande.

 

Vi vet även ganska väl från forskningen vilka mekanismer som gör att folk upplever att pseudoläror som the secret fungerar fast de inte har stöd i forskningen. kallas bla för placebo, top-down processer, attributioner och schema.

 De som kan forskning vet att enstaka studier kan visa åt olika håll, men den samlade bilden förändras inte över en dag. Då den baseras på så många studier över så många år kommer den inte att ändras imorrn, övermorgon eller ens inom de närmaste åren. Däri ligger forskningens styrka gentemot anekdoter och påhittade lekammateorier som inte är testade. det som är evidensbaserat idag tenderar att vara det imorgon också. därför är jag rädd att kritisera the secret med bas i evidensbaserat forskning kommer att vara lika mycket att skjuta val i en tunna om 5 år som idag. tesen att forskningsbilden kan ändras ständigt bygger på brist i förståelse och används ofta av de som inte tror på forskning. En felaktig myt.

Angående rätt och fel så har samhället i ganska många år nu samsats om att just vetenskapen ska vara bas för kunskapen. detta med god anledning. Ingen annan metod har visat sig vara lika säker som den vetenskapliga. Därmed, det som har stöd är mer rätt än något annat. Vet att det måste vara tråkigt att vara i oppositon, men med det argumentet får du nog ge dig på mer eller mindre hela systemet. 

Angående sankte per så vet jag inte vad han har att göra med saken. Lika relevant i diskussionen som tomten, Elvis eller någon annan.

Intressant att du nämner naivitet. Annars något som i 10 fall av 10 just förknippas med kritik av the secret och pseudoläror utan kritiskt perspektiv...

När tom journalister i aftonbladet reagerar på detta sätt,

http://www.aftonbladet.se/kultur/bokrecensioner/article2573134.ab

borde det väcka en kritisk väckarklocka.

Återigen, finns inget nytt med the secret, denna utsago är en ren bluff. det som faktiskt finns stöd för är gamla teorier i nya kläder. Att sälja något på hälften ren bluff och hälften gamla sanningar och kalla det för en nyhet är ren och skär bedrägeri och högst omoraliskt. det finns mängder av människor som behöver seriös hjälp och får en senväg rakt åt skogen här. Sorgligt...

 

Anmäl
2008-12-24 12:52 #100 av: Millaris

Eftersom denna tråd startades för att redovisa något som många undrat över här inne, men jag känner nu att den spårat ur. Jag väljer därför att stänga just denna tråd. Det betyder dock inte att vi ska sluta att prata om just detta.

Mangan i det stora hela tycker jag att du har framfört dina åsikter på ett ok sätt. Men meningar som denna:

det finns mängder av människor som behöver seriös hjälp och får en senväg rakt åt skogen här. Sorgligt...

är förolämpande. Detta forum är en diskussionsplats där vi pratar om livets olika frågor. Alla här inne har sin egen tro och många gånger sammanfaller den med andras tro. Att då påstå det som du påstår är oförskämt.

 

Anmäl
2010-10-19 13:09 #102 av: Bitchibella

Jag har läst The Secret och håller nu på med The Power, två kanonbra böcker. Jag tycker inte att det är så materiellt tänk, utan jag tror att människor har svårt att ta till sig att man får önska sig välstånd, saker, hus, pengar eller vad det kan vara. Det är inte fel.

Att vilja ha det gott ställt, drömjobbet, vackert hem, gott om pengar, underbart äktenskap och ett liv fullt av kärlek och glädje, är inte fel att vilja ha. I samband med all önska om detta, så handlar det om att hela tiden vara tacksam och ge. Tacksamhet för det man har och får, ge av det man har och får: enkelt. Ju mer du äger och har, ju mer ger du och ju mer får du. Ett flow av pengar och kärlek.

Utan tacksamhet för det du har, så kommer du ingen vart med det du önskar dig eller det du visualiserar.

Tror man att böckerna handlar mest om att få rikedom i form av materiella ting, då har man inte läst den ordentligt och tagit till sig vad det står. Det finns människor i extrem fattigdom, som har förändrat sitt liv med tacksamhet för det som de har, för att dra till sig ännu bättre livstillvaro. Som bättre boende, ett arbete, goda relationer, pengar, kärlek. Människor borde inte vara så rädda för pengar, dom är till för att vi ska ha det bra praktiskt. Om du har 100 kronor och skänker 10 kronor av det, inget stor mängd eller hur? Men, den som har 1 miljon och då borde skänka 100.000 kronor är helt plötsligt inte lika villig till att giva, oftast. Men det är precis det man ska fortsätta med! Fortsätta med the flow....Skrattande

Läs böckerna ordentligt, så ser man att det är kärlek och tacksamhet det handlar om. Glad

Love is all you need

Anmäl
2011-04-11 15:07 #103 av: Erna

# 27

Rent biologiskt var det inget under att cancern försvann i takt med att fostret växte. Kroppen är inställd på att underlätta så mycket som möjligt för fostret att kunna utvecklas och kroppens immunförsvar är skyhögt.

Jag själv blev av med Fibron under mina graviditeter, men tyvärr återkom den senare. Jag bemästrar den numera med positivt tänkande, så att det är uthärdligt. Jag har en hobby som tar det mesta av min tid och jag har inte tid att känna efter.

Anmäl
2011-04-12 13:46 #104 av: Kurina

The Secret är baserad på böckerna skrivna av Esther och Jerry Hicks "The law of attraction". Eshter kanaliserar entiteten Abraham. I originalversion av The Secret fanns Esther med i filmen men klipptes senare bort. Det på grund av att deras material kanske inte kunde nå ut. Folk skulle inte vara mogna för det. Innehållet i The law of attraction är betydligt mer andligt baserad än i The secret. Law of attraction är en klargörande ur ett andligt perspektiv om hur lagen fungerar. Men den fungerar oavsett ens inställning men underlättar förståelsen avsevärt med en mer andlig inställning. På Youtube finns hur mycket som helst om Abraham-Hicks.

Anmäl
2011-04-12 16:11 #105 av: Kurina

Oprah Radio om "Understanding the Law of Attraction" med Esther Hicks

http://www.youtube.com/watch?v=1C_OGt6B-eg del 1

Anmäl
2011-04-12 22:43 #106 av: Kurina

Den bortklippta delen

 

Anmäl
2011-04-12 22:50 #107 av: Kurina

Delen som är bortklipt från The Secret:

http://www.youtube.com/watch?v=D4zWBHFCmXM

Anmäl
2016-01-17 11:37 #108 av: Sagaliten

gammal tråd som jag lyfter pgq en fråga. Tacksam för all hjälp jag kan få.

Kikar en del på föreläsningar med (Esther) Abraham Hicks och de menar att man ska skicka iväg sina önskningar som missiler och sen inte tänka mer på dem eller undra när det kommer.

Sen slog det mig att jag i mitt attraktionslagsblock som jag nyss börjat med skriver jag är xxxxx eller har xxxxxx osv, men det kan jag skriva varje kväll, vad jag känner där och då att jag önskar mig. Och så föränderligt är inte livet att önskningarna förändras så mycket på så kort tid.
Men OBS, det är absolut inte någon fokus på att det inte kommit än eller när det kommit utan är bara att jag glatt ligger och är där i tanken när jag skriver att jag är xxxx eller har xxxx

Frågan är då om det blir kontraproduktivt?
Ska man försöka att bara sända ut önskningen en gång eller kan man förstärka vibrationerna ytterligare genom att återupprepa önskan utan att ifrågasätta när var och hur.

Är så mycket som ska komma till mig så måste ju se till att göra rätt ☺️

Anmäl
2016-01-25 17:08 #109 av: Farwuq

Jag skulle tro att det räcker med en gång, tjat är nog inte den bästa metoden.
Skicka en önskning och låt det sedan vila i ditt sinne.
Blomma

Corruptissima re publica plurimae leges.
Värd för Astrologi & Psykologi iFokus.
Medarb. Astronomi, Beroenden, Existens, Filosofi & Finland.

Ge mig snabelat NU!

Anmäl
2016-01-31 19:29 #110 av: [Skadrovyan]

Fick med mig en så schysst tumregel från 'The Secret' (om jag inte missminner mig, har läst flera av samma författare). Oavsett om man tror på LOA eller ej så tycker jag att den är ett vettigt verktyg:

Känslorna är feedback på vilka tankar man har. Går du runt och är orolig så befinner du dig i en dålig frekvens, en spiral av dåliga tankar. Är du glad och uppåt kontinuerligt är du i en god spiral. Tycker det är en väldigt enkel och användbar tumregel. 

Sen är ju psyket så oerhört mer komplext och det pågår en del som inte det medvetena kan styra över. Vi påverkas ju också av yttre omständigheter, men överlag tycker jag att det känns vettigt. 

Anmäl
2016-02-03 21:42 #111 av: retep

...det är långt mycket mer fantastiskt än så!
För i Universums struktur existerar alla (så kallade) önskningar redan!

Allt i skapelsen, från det minsta till det största, till det oändliga. Allt detta existerar samtidigt och evigt först i det Absoluta, i Universums omanifesterade struktur.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.