Krafter och energier

Energiflöden och blockeringar

2008-09-30 18:34 #0 av: Millaris

Allt i universum är energi, även våra tankar och känslor. Energi är varken positiv eller negativ utan den ÄR.

Vi har ett naturligt flöde i våra kroppar och detta energiflöde är unikt för varje människa. Flödet i kroppen regleras av s.k. chakran. Det sägs finnas 88.000 chakran i kroppen, men vårt energiflödet regleras av våra 7 huvudchakran (energicentra). Det är även via dessa 7 chakran som livskraften (livsenergin) kommer in i våra kroppar. Chakrana är förbundna till det centrala nervsystemet i kroppen via stjälkar till ryggmärgen. De är även intimt kopplade till vårt endokrina körtelsystem och till vår aura.

När vi har vad som ofta kallas "negativa" tankar skapar vi ett flöde som går i motsatt riktning mot vårt naturliga flöde. Detta motsatta flöde blockerar vårt naturliga flöde och en stagnation (eller blockering uppstår). Dessa blockeringar skapas på olika ställen i kroppen delvis beroende på vilken typ av "negativ" tanke som skapar blockeringen, det vill säga vilket av våra chakran som påverkas av det "negativa" flödet.

Vi behöver även ett ständigt utbyte av energi (eller livskraft), det vill säga ny energi tillförs vårt naturliga energiflöde i kroppen. Livsenergi tillförs kroppen på flera olika sätt, såsom kost, motion, kreativitet. Om vi har en blockering någonstans i flödet kan inte den nya energin flöda så som det är menat. Detta orsakar i sin tur problem i flödet även på andra ställen i kroppen trots att det inte finns några blockeringar där. Detta eftersom alla chakran är intimt förbundna med varandra.

Tillåter vi en blockering att vara i kroppen under en längre tid kan det ge fysiska effekter på vår kropp, såsom sjukdomar. Ju längre blockering varar desto allvarligare blir sjukdomen. Beroende på var i kroppen blockeringen finns så uppstår olika sjukdomar. Dessa långvariga blockeringar skapas av våra inre "negativa" tankemönster, såsom en rädsla för att inte vara tillräckligt bra. En sådan rädsla kan skapa problem med magen - det tredje chakrat solar plexus.

Det finns en mängd olika sätt att arbeta bort de blockeringar som "negativa" tankemönster skapar. Man kan välja att "starta arbetet" utifrån energiflödena i kroppen, eller via de "negativa" tankemönstren, men förr eller senare kommer man att "arbeta" med båda dessa. Detta eftersom förändring i det ena påverkar det andra.

Reiki-healing och chakrabalansering är exempel på när man med hjälp av livsenergin löser upp blockeringen och återföra ett hälsosamt energiflöde i kroppen. Akupunktur och reflexologi är exempel på när man arbetar med ytterligare chakran (utöver de 7 huvudchakran) för att återföra ett hälsosamt energiflöde till kroppen. Ett annat mer fysiskt exempel är yoga.

Coaching, affirmationer, och olika terapiformer är exempel på när man väljer att påverka det "negativa" tankemönstret och via det energiflödet i kroppen.

Meditation påverkar våra tankemönster, men även våra chakran.

Exemplen ovan är endast ett mycket litet utdrag av olika former man kan använda sig av för att förbättra energiflödet i kroppen och förhindra eller läka fysiska åkommor.

 

Några förslag på böcker som tar upp detta:

Louise L. Hay - Du kan hela ditt liv

Caroline Myss - Andens anatomi

Brandon Bays - Resan

Anmäl
2008-09-30 19:03 #1 av: Ayena

Mycket intressant! Tänk 88.000 det var inte dåligt!

Ja detta med energiblockeringar och samband med sjukdomar är ju väldigt intressant. Jag antar att vi skickar både medvetet och omedvetet både dåliga och bra energier.

Att kropp och själ hör ihop belyses ju här. Oftast så är det väl så olyckligt att man inte själv förstår hur ett dåligt psykiskt mående kan sätta spår i kroppen, förrän skadan redan är skedd.

Ska tänka mera på detta, det kommer säkert fler frågor från mig.

 

Kram Gilla

Anmäl
2008-09-30 20:48 #2 av: Cristine

Det är så sant! Nästan alla har väl träffat på någon negativ människa som bara klagar och talar om sin sjukdommar. Man kan inte undgå att se hur de drar på sej mer och mer sjukdomar..det blir som en ond cirkel..och många dör i förtid som en moster till mej. Många är rädda att ringa till dessa människor för de vet vad samtalet kommer att handla om så jag är helt överrens om att dåliga energier ger blockering och sjukdommar.

Cris sajtvärd på Livskvalitet & Utomjordiskt.

Hemsida www.livskvalitet-2.se  kliv in!

Varför står mina fötter på jorden när resten av min kropp är ute i rymden.

Anmäl
2008-09-30 21:02 #3 av: BigBear

Bra artikel!

Undrar bara hur och vem som räknat de 88.000.....Tungan ute Oskyldig 

Och visst är det många människor som bokstavligen orsakar sin egen död tankemässigt!

Tänk bara på svårt sjuka patienter som ger upp och tappar hoppet på att de kan tillfriskna. Och de gamla som kommer in på äldreboenden och hamnar i ett slags "Babels Hus" där de sitter som ett kolli. Då går det ofta snabbt utför med hälsan p.g.a. miljö och påverkan från omgivningen.

Vi har ett väldigt omänskligt system i Sverige, även om vi har hur mycket teknik som helst i sjukvården så saknar vi det viktigaste i alla fall.

Nämligen mänsklig värme och ett bra personligt omhändertagande.

Munay / Jerry

 

Anmäl
2008-09-30 21:27 #4 av: hinzidi

kjempefin artikkel!

 

ja, når jeg oppdaget at all energi i utgangspunktet er nøytral, fikk jeg meg en oppvekker. Man er jo en transformator i seg selv :)

Anmäl
2008-09-30 21:36 #5 av: chik

lyfangitdränering!!Kan man lägga det under detta..

Det är ju något som man kan se, när man har gjort det.

Kanske en konstig fråga..Lena.

Lena.P är jag i verkliga livet.

Anmäl
2008-09-30 21:53 #6 av: NancyAlke

Jag har varit sån... sjukdomspratare alltså... Under en period bara ramlade alla sjukdomar över mig och hela min tillvaro bestod av provtagningar, sjukhusvistelser och diagnoser... inte konstigt att man pratar om dem faktiskt, inget annat fick ju plats i mitt liv just då. Men jag vet att vissa undvek mig, eftersom jag lätt halkade in på sjukdomssnack.

Jag har kvar alla sjukdomar men nu under kontroll och lever som om jag vore frisk, försöker faktiskt ofta låtsas att jag inte har dem. Det händer nu att människor påminner mig om att jag är sjuk i stället... men kan du göra det där, du som har...

Hur det nu är så håller sig mina krämpor i schack och jag tror att det till stor del beror på att jag försöker att tänka bort dem... och för att jag nu tror att det finns en positiv anledning till att jag fått dem.

Anmäl
2008-09-30 22:29 #7 av: lenmor

Jättebra artikel Miaris!

Jag har alla de där böckerna men har bara läst den första "Du kan hela ditt liv" De andra ligger och väntar på att bli lästa så småning om.

#6

NancyAlke, har också haft en hel del bekymmer med hälsan men mår nu alldeles fantastiskt. Mycket beroende på att Universum ledde mig in på spåret med LCHF óch det har förändrat mitt liv så mycket att jag aldrig kommer att kunna eller vågar sluta äta den kosten. Sen jobbar jag medvetet med positivt "tänk" såklart, annars fungerar det inte.

 

Anmäl
2008-09-30 22:43 #8 av: Howliten

Jag försöker tänka att jag är frisk, att jag är stark, att jag är sund och att jag är kärleksfull. Affirmationer funkar bara man ger dem lite tid.

När jag mediterar helar jag min kropp och behåller det friska och starka (ja, ja helar o helar... vem är jag? min egen mästare naturligtvis Flört) .

Fast igår vete hundan vad jag tänkte på Glad... vaknade idag med världens nackspärr på höger sida och en axel (vänster) som känns som om någon dragit den ur led... sån "mästare" är jag!

Men jag ger inte upp!

Anmäl
2008-09-30 22:59 #9 av: lenmor

#8 Nä, ge inte upp.

Jag misslyckas med tänket ibland också och kommer krämporna. Men i jämförelse med tidigare då jag inte tänkte i de här banorna så mår jag kanon för det mesta. .....

utom nu förståss, kanske har en flunsa på gång.. hostar.

Anmäl
2008-09-30 23:58 #10 av: Howliten

#9 allts kärlek är ju ovillkorlig... så våra misslyckanden är egentligen bara piskan att resa oss och kämpa vidare med nya tag, vi är ju alltid älskade oavsett om vi lyckas eller ej. Så tänk rätt nu även om du tänkte fel för 5 minuter sedan. Tänk frisk, sund och stark! Kram

Anmäl
2008-10-01 10:01 #11 av: Hoppfull

Sedan ska man kanske ha i minne att många av våra blockeringar inte är sådana vi dragit på oss här och nu, utan är resultat både at tidigare inkarnationer och "arv" från andra familjemedlemmar. Därför är det ibland svårt att säga att våra negativa tankemönster orsakar sjukdom bara så där rakt av. Vi kan böra rädslor som vi absolut inte har någon medveten koppling till och därför aldrig riktigt får fatt på utan hjälp.

Det kan ibland bli väldigt skuldbelagt att vara sjuk när man får veta att allt handlar om dina negativa tankar, för det är ju inte riktigt alltid på det sättet.

Anmäl
2008-10-01 11:18 #12 av: Cristine

Denna artikel är mycket intressant. Jag har hela om någon är intresserad av att läsa den.

Cris sajtvärd på Livskvalitet & Utomjordiskt.

Hemsida www.livskvalitet-2.se  kliv in!

Varför står mina fötter på jorden när resten av min kropp är ute i rymden.

Anmäl
2008-10-01 12:22 #13 av: Millaris

Tack för alla kommentarer.

#1 fråga på så försöker jag svara  Glad

#2 håller verkligen med dig Cristine. Jag försöker verkligen låta bli att prata om mina krämpor.

#3 Bra fråga Jerry Skrattande. Tydligen är det indierna som räknat ...

#4 Visst är det tankeväckande

#5 Utveckla gärna din fråga Lena - för jag förstår nog inte riktigt.

#6 Helt rätt Nancy.

#7 Skrattande tack

#8 Usch vad jobbigt. Håller du på med förändringsarbete? Kändes bara som det kanske är någon del av dig (kanske egot) som motsätter sig detta.

#11 Bra kommentar - fast jag tror nog snarare att många av blockeringarna är från detta liv, men en del kan vi följa bak till tidigare liv - så kallad cellminnen. Och visst är det ibland att man tar på sig skulden för sjukdomen - men det är ju egentligen ytterligare en blockering - för vi har ju inget att känna skuld för.

Jag vill också nämna att jag på intet sätt är en riktigt friskus (fibromyalgi, astma, en autoimmun magsjukdom m.fl.). Jag har en hel del egna blockeringar och rädslor - men dessa jobbar jag mig nu igenom. Men det har tagit rätt lång tid för mig att bli redo att bearbeta dem. Så slå inte på dig själv om det inte går så fort som du vill, allt sker i rätt tid.

Anmäl
2008-10-01 12:35 #14 av: Hoppfull

#13 det är nog ganska olika varifrån våra blockeringar kommer.

Jag utgår ifrån mig och mina erfarenheter förstås! Ett ganska tydligt tecken på att det är så som jag beskriver är när inte affirmationer och positivt tänkande fungerar. Vi är ju ett antal som har det så och då förstår man att det inte är saker från här och nu utan saker som ligger lagrat mycket mycket längre in/bak.

Det jag menar med att ta på sig skuld är ju en följd av att man får höra 100ggr om da'n att det är de egna negativa tankarna som gör mig/dig sjuk! Om man då inte har sådana och man har arbetat med sådant länge och ändå får höra att det är du själv som orsakar din sjukdom så är det väldigt lätt att få skuldkänslor kring vad man gör för fel och vad det är för fel på en.

Anmäl
2008-10-01 13:05 #15 av: Millaris

#14 visst är det så. Kämpar själv med detta vad gäller skuldkänslor och har även kämpat med ilskan som blir när man läser "det är ditt fel". Men om man kan släppa den biten att det skulle vara "ditt fel" så ser man ju verkligen saken i ett annat ljus. Så har det varit för mig i alla fall.

Sedan är det ju så att om du inte är redo att ta itu med det som blockerar dig, så spelar det ingen roll hur du än försöker. Detta är i alla fall så det varit för mig. Kropp, själ och sinne har samverkat när jag varit redo och då har jag kunnat se hur mina blockeringar uppstått.

Därför köper jag inte heller detta med affirmationer rätt av. Jag vet att det är många som säger att så länge man affirmerar så kommer det undermedvetna att "lära sig". Men så fungerar det inte för mig. Jag behöver verkligen känna att affirmationen är sann annars fungerar den inte för mig. Och jag har verkligen försökt de "traditionella" sättet. Men när jag verkligen känner att denna affirmation är rätt, då fungerar den.

Hoppas du förstår vad jag menar. Om jag är otydlig eller du har andra frågor - fråga på, för som sagt min förkylning ställer till det lite.

Anmäl
2008-10-01 13:17 #16 av: Hoppfull

Jag förstår Glad 

Det finns även andra synsätt på detta med varför affirmationer inte fungerar. Det kan du läsa om inne på AU ifokus om du är nyfiken. Men jag håller helt med! Det är en oerhörd och bitivs lite elak förenkling att alla kan bli friska, lyckliga och rika om de bara affirmerar rätt och tillräckligt! Jag har inte hittat en enda som fungerar för mig så jag har lämnat den biten och ägnar mig åt annat istället.

Det har fått mig att förkasta många alternativterapeuter som inte trott på mig när jag försökt förklara hur just jag fungerar för dem. Det blir lite som läkare som säger att alla människor har exakt samma kemiska sammansättning och fungerar exakt likadant. Det är ju så himla dumt så det är inte klokt Glad

Krya på dig!

Anmäl
2008-10-01 13:29 #17 av: Ayena

Jag är benägen att hålla med Hoppfull här. Man ska inte behöva känna skuld för att man är sjuk eller har krämpor. Jag vet att just detta ämne diskuterades på ett forum som inte längre finns, att man själv står för samtliga sjukdomar som man drar på sig.

Jag ifrågasatte om man kunde rå på om man blev biten av en malariamygga om man var på resa i Afrika och fick till svar - ett rungande JA!

Men det köper jag inte! Nej nej nej!

Det finns många yttre omständigheter till att man drabbas av en sjukdom, typ insekter som bär på smitta. Vi har ju fått stora problem i Sverige nu av fästingar. Man kan ju också bli smittad av en bakterie eller ett virus.

Sen finns ju vissa anlag i generna, bröstcancer är en sådan. Ja det finns många exempel på hur sjukdomar kan komma både utifrån och från generna.

Ska fundera lite mera, detta är ett intressant ämne......

 

Anmäl
2008-10-01 13:55 #18 av: Ayena

Sitter och funderar lite mera på detta.

Säg att två personer röker exakt lika mycket under lika många år. Den ena får lungcancer och den andra inte. Vi kan anta att de är syskon och  har samma förutsättningar genetiskt.

Kan det vara så att den som fick lungcancer hade blockeringar i sina energibanor vilket gjorde att cancern bildades och fick fritt spelrum?

Att man löper större risk att utveckla dödliga sjukdomar om man mår dåligt psykiskt och har problem med sina energier och "stopp i systemet".

Jag kan faktiskt här bidra med ett exempel.

Detta var i samband med att jag gick i väggen och fick utmattningsdepression och värk i kroppen (fibromyalgi och morbus dercum). Det hade varit ett år med olika utredningar och rehab från Försäkringskassan och allting stod mig upp i halsen.

Då var jag hos min gynekolog och fick en allmän undersökning med ett cellprov från livmoderhalsen, ett prov som man tar väldigt ofta nu för tiden. Detta prov visade på cellförändringar och det var tal om operation.

Då blev jag förbannad! Ja, jag blev arg på min egen kropp som tillät sig dra på sig alla dessa krämpor och dessutom nu en cellförändring som kunde leda till livmoderhalscancer. Och jag vägrade detta. Jag vägrade att detta skulle ske!

Jag sa till min gynekolog att jag ville ha ett halvår på mig för att tänka bort dessa cellförändringar . Hon respekterade mitt resonemang och vi kom överens om detta. Jag var dit efter ett halvår och hade helt normalt cellprov. Jag tar ett prov om året och hittills har det inte varit några nya förändringar.

Anmäl
2008-10-01 14:00 #19 av: Millaris

#17 Bra kommentar Gilla. Precis så här kände jag också förut - och jag blev riktigt förbannad och då stängde jag ner och kunde inte ta till mig resten av budskapet. För om personen kunde säga (eller skriva) något sådant dumt, då kunde ju inte resten vara bättre... eller?

Men tog jag några steg i min egen utveckling och sedan var det som poletten ramlade ner och det mycket tack vare Samtal med Gud I.

Vi drar till oss alla sjukdomar, men de flesta drar vi till oss på ett omedvetet plan. Exempel: om jag går omkring och tror att jag är värdelös och ingen kan väl tycka om mig. Då drar jag till mig personer som tycker just detta (i alla fall vad jag ser). Detsamma gäller sjukdomar. 

Jag har själv problem med astma och i Louise L. Hay's bok står följande "Astma kallar vi "kvävande moderskärlek". Man har en känsla av att inte ha rätt att andas. Astmatiska barn har ofta överkänsliga samveten. De tar på sig skuldkänslor för allt som tycks var fel i deras omgivning. De känner sig "ovärdiga" och därför skyldiga och i behov av att straffa sig själva." Precis detta jobbar jag med just nu. Och jag ser det som en gåva, för jag har fått astman för att lära mig att hantera detta. För att lära mig att värdesätta mig själv och att förstå att jag inte har ansvar för mer än mig själv. Men detta har tagit mig ända tills nu innan jag var redo att ta tag i detta. Innan hade jag inte kunskapen och den personliga utvecklingen för att klara att ta tag i detta.

Anmäl
2008-10-01 14:12 #20 av: chik

Jag är benägen att hålla med Hoppfull här. Man ska inte behöva känna skuld för att man är sjuk eller har krämpor. Jag vet att just detta ämne diskuterades på ett forum som inte längre finns, att man själv står för samtliga sjukdomar som man drar på sig.

jag håller med gunilla.

Jag har fått hör att jag kan tänka bort mina sjukdommar.Att jag inbillar mig.O det får folk tycka om dom vill.

Men hur är det med barn som föds sjuka, hur skall man få dom o inse att dom måste tänka sig friska?

Millaris..Jag vet nog inte själv riktit vad jag menade.

Hadde en bekant som fick en viplesskada o hon fick lyfangitdränering. För att få ner svulnader runt muskler. O det får hon stå för själv..

Men sen så håller jag med om att vi bör tänka mer glada tankar än vad vi gör..

Det ser man ju här på forumet. Det är många ledsama saker som diskuteras--

Lena. kom i gång...

Lena.P är jag i verkliga livet.

Anmäl
2008-10-01 14:21 #21 av: Cristine

Nej ..alla sjukdommar drar man inte på sej själv..jag halkade i en nyskurad marmortrappa och fick kallbrand . Men att vara positv påverkar för jag var den första personen läkarna räddat benet på i den åldern som jag hade därför att jag var så positiv. Däremot trodde dom inte jag skulle kunna gå men jag nekade ta det svaret och lärde mej eftersom. Kom hem till Sverige och tänkte att här kan de nog göra så att jag kan gå bättre..kanske förlänga senan.. för jag ville följa sonen ut och fiska men hon var väldigt brutal och sa att det kunde jag glömma. Jag blev så ilsken så jag gick 7 km i ett sträck därifrån. Nu kan jag dansa. Men jag har alltid trott att om imunförsvaret är och arbetar på ett visst ställe är det lätt för en annan sjukdom att tränga in om man är negativ därför det är inte tillräkligt laddat och orkar inte försvara kroppen till ett till intång. Jag hoppas att någon förstår mitt svammel.

Cris sajtvärd på Livskvalitet & Utomjordiskt.

Hemsida www.livskvalitet-2.se  kliv in!

Varför står mina fötter på jorden när resten av min kropp är ute i rymden.

Anmäl
2008-10-01 14:23 #22 av: Millaris

Jag vill påpeka en gång till - skuld ska vi inte känna för att vi är sjuka. Det är ju ytterligare en negativ tanke och hjälper oss inte att bli friska.

 

Anmäl
2008-10-01 14:51 #23 av: GitteL

#0 Mycket bra artikel Camilla. Vår hjärna är en gåta och precis som du skriver så förstår inte hjärnan sanningens ord eller osanna ord utan hör enbart det som vi säger till oss själva och det som vi tänker. Du skrev inte ordagrant så men det är samma som negativa tankar om o om igen.

Vill också säga att skuldkänslor är den största boven i all livsenergi och även när dessa ord skrives att man ska inte behöva eller jag känner skuld så har det redan manifisterats en känsla inom er.

Tankar skapar känslor och när någon skriver att vi skapar allt själva så håller jag med fullständigt i detta eftersom jag hör hur många som begränsar sin QI med just skuld o skam känslor. Den fulla potentialen kommer ej fram i hela livshjulets olika delar.

Beundransvärt av att kunna SE sig själv och ta tag i sina egna blockeringar och göra något av det som du gör Camilla.

Vi är vad vi tänker o mötet med oss själva är fantastiskt om vi har vilja o motivation att våga titta lite närmare på oss själva o granska våra tankar. Flört

Gitte - värd för personligutveckling

Hemsida: www.laserowcoach.se


Anmäl
2008-10-01 14:55 #24 av: Millaris

#23 tack Gitte. Det är verkligen en skön känsla. Läste Louise L.Hay's bok för några år sedan och redan då gav den mig många insikter. Denna gång var det ännu fler eftersom jag kommit ytterligare steg i min personliga utveckling.

Anmäl
2008-10-01 15:09 #25 av: Hoppfull

Jag håller som sagt inte med helt och fullt i allt som sägs i denna debatt :) Tack och lov är det ju ingen som VET att det ÄR på det ena eller det andra sättet. Man kan ju tro sig veta att allt beror på det ena eller det andra men de egna erfarenheterna, särskilt om HUR man blir/blivit frisk väger sannolikt tyngst.

Anmäl
2008-10-01 15:23 #26 av: GitteL

#24 YES, härlig feeling och jag gläds med dig. Glad

#12 Glömde kommentera din bild om forskning och den är kanon. Jag snor den, hoppas det är ok Christin. Flört

 

 

Gitte - värd för personligutveckling

Hemsida: www.laserowcoach.se


Anmäl
2008-10-01 15:28 #27 av: Ayena

# 19 - Intressant teori detta om Astman!

Sen återstår den stora frågan, om det går att lösa upp alla dessa knutar och blockeringar som man har skaffat på sig under ett helt liv ?

Anmäl
2008-10-01 16:08 #28 av: Hoppfull

#27 det beror nog på... jag är tveksam efter jag då är av den tron att man både bär med sig gammalt från tidigare inkarnationer och så nytt som man skaffat sig här.

Men det är klart vill man leva helt asketiskt fysiskt med vegetarisk mat, fasta, bön och meditation och uteslutande arbeta med fysiska och mentala processer hela sitt liv så kanske det går. För min del är jag nöjd med att ta lite i taget, mina största blockeringar, de som gjorde att jag mådde så känslomässigt dåligt har jag i princip jobbar bort. Kanske läker kroppen då (?) eller så har jag mer gammalt som inte kommit upp till ytan ännu.

Jag är inte helt säker på att det är meningen heller att vi ska leva helt utan motstånd (som det ju blir om man får bort alla blockeringar) jag tror att det är en del av livet inför nästa omgång :)

Anmäl
2008-10-01 16:31 #29 av: Ayena

# 28 - Grunnar också på detta om tidigare inkarnationer, om hur detta kan spela in.

Jag vet ju att jag skaffade på mig värk genom att totalt strunta i min kropp trots att den skrek ut varningssignaler. Jag gick ju på dels med jobb och karriär, dels med ett mycket aktivt sällskaps- och uteliv och ett mycket aktivt träningsliv. Dessutom brukade jag ganska mycket alkohol. (många gånger för att stå ut med mitt hektiska liv!)

Det var 300 km i timmen alla mina vakna timmar. Jag pressade ut varenda fiber, varenda cell och så småningom märkte jag att jag inte kunde träna, jag orkade helt enkelt inte lyfta redskapen. Detta var första signalen om att kroppen hade lagt av, men jag förstod inte. Sökte hjälp hos sjukgymnaster för att jag trodde det var något fel på mig eftersom jag inte kunde lyfta vikterna.

Så jag ser ju hur tydligt som helst sambandet mellan mitt beteende och varför jag gick in i väggen. Men, där finns en faktor som också spelar in här, nämligen att det finns reumatism i släkten. Så oddsen var ganska dåliga för min del.

Jag har också bearbetat min bardomsupplevelser och vet exakt varför jag betedde mig som jag gjorde. Jag har förlåtit och kommit över de känslorna och upplevelserna som gjorde att jag agerade som jag gjorde.

Och här sitter jag idag med min värk trots att jag vet orsaken. Men jag vill kanske inte bli frisk. Jag kanske omedvetet vårdar mina krämpor av någon orsak

...........Obestämd

Anmäl
2008-10-01 17:42 #30 av: Cristine

Visst GitteL

Cris sajtvärd på Livskvalitet & Utomjordiskt.

Hemsida www.livskvalitet-2.se  kliv in!

Varför står mina fötter på jorden när resten av min kropp är ute i rymden.

Anmäl
2008-10-01 18:31 #31 av: Hoppfull

#29 jag har ju gjort en liknande resa! Jag är inte heller frisk men det kommer, jag har aldrig trott något annat och vägrar börja göra det nu (även om läkarna tycker att jag ska inse fakta Flört).

För mig var det så många djupa och underliga processer och jag hade aldrig funnit dem utan en rad olika behandlingar i kombination. Jag gjorde resan, som varit en av de viktigaste, som lärde mig gå djupt och hitta trauman från långt innan jag föddes, jag gick i intuitiv massage, rosenmassage, samtalsterapi, örtterapi mm mm. jag är inte helt säker på att alla knutar är funna ännu för min barndom och det som gjorde att jag rusade fram så förskräckligt var bara en liten del av den stora kakan Glad

Dessutom har man ju så stora förväntningar... har man börjat exempelvis förneka sig själv när man var barn och byggt upp blockeringar kring det tills kroppen kollapsar, kan man nog inte vänta sig att bli frisk på ett år eller två eller tre. jag är inte redo än att bli helt frisk... kroppen håller nere mitt tempo så att jag inte kan smita... men det kommer... sen! Glad

Anmäl
2008-10-02 02:11 #32 av: Ayena

Sitter och funderar lite på vad Jerry var inne på med vår äldrevård i Sverige.

Jag vill knyta an lite på tråden om hela vårt sjukvårdssystem där man som läkare inte ser helheten i människan utan bara sätter sig med receptblocket när man berättar om sin krämpa. Har jag problem när jag andas så skickas jag till lungklininken, har jag problem med hjärtat skickas jag till hjärtkliniken, osv osv. Oftast så vet inte den ena läkaren vad den andra gör. Detta är ju mycket vanligt förekommande hos äldre patienter där de för det mesta har mer än en åkomma. Man får en medicin hos läkare A och en annan hos läkare B och en tredje hos läkare C. Och så kanske inte dessa mediciner går ihopa!

Eller ännu värre att man vår en biverkning av en medicin och sedan behandlas för en krämpa som egentligen är en biverkning av en medicin. Ett sådant fall uppdagades nyligen.

Hur ska man få in ett annat tänk, ett annat system hos läkarkåren och i sjukvården, där man istället riktar in sig på hela människan. Helst skulle det finnas alternativa läkare och terapeuter på varje vårdcentral /sjukhus.

Det är väldigt ledsamt att det finns en skolmedicin och en alternativ medicin och inte tycks de mötas.........

Anmäl
2008-10-02 03:58 #33 av: BigBear

#32 - Ja Gunilla!

Det behövs verkligen en systemändring i sjukvården och vården i övrigt. De jobbar ju i många fall nästan mot varandra!!!

Det är ju barockt på många sätt. Jag ska ge ett par exempel:

1.) På akutmottagningarna i Sverige så får folk sitta i väntrummen precis hur länge som helst efter att de "betalat i luckan".

I alla fall på Lasarettet i Norrköping så bryr sig ingen om väntrummet förrän man ropar upp den som ska in (dragit en vinstlott..). Jag satt själv med farsan i 6,5 timmar när han hade fått en hjärnblödning och hade kraftig hjärtsvikt. Påpekade detta att han var jävligt sjuk (jag visste ju inte vad han drabbats av då), men de bara sa att det inte fanns något annat än att vänta.

Vid samma tillfälle var väntrummet fullt av folk, en kille kom in med en bruten fotled + att hälsenan gått av. Han satt där och ojade sig i väntrummet även sedan vi äntligen fick komma in.

Många ensamma och gamla människor får vänta 6-12 timmar innan de tas omhand. Ingen frågar om de ätit eller druckit ens....många har diabetes eller äter en massa mediciner som de inte har med sig i väntrummet.

Hur svårt kan det vara att avdela en sköterska eller två som har ansvar för väntrummet och kollar upp folk som sitter där, prioriterar fortlöpande, kanske bara pratar lite med folk och kollar upp om de blir sämre osv.

För sköterskor + undersköterskor finns det ju faktiskt gott om på Norrköpings-akuten i alla fall! Det har jag själv sett vid flera tillfällen, men de sitter 3-4 stycken och babblar innanför luckan utan att ta sig tid att gå en runda i väntrummet. Skitdåligt tycker jag!

I ett land som U.S.A. till och med så finns det alltid personal som är på plats i eller i anslutning till väntrummen. Och någon sköterska har som ansvarsområde att ha koll på dem som finns där, oftast ihop med en säkerhetsvakt också. Detta gäller på de flesta amerikanska sjukhus.

Och de har ju inte ens det fina skattesystem som vi har! Men ändå tar de sig råd med detta, just på akutmottagningarna i alla fall. Nej, vi har inte mycket att vara stolta för i detta land när det gäller att ta hand om människor på olika sätt. Det är vi nog bland de sämsta på att göra i välfärdsländerna i väst.

Man måste ju bli förbannad och härja därinne för att möjligen få den vård man har rätt till! Då kanske man får komma in bara för att de ska bli av med den som gapar och skäller på dem!

Det är för jävligt, hela systemet! GRRRRRRSkrikandesFoten i munnenFörvånadTungan ute

Anmäl
2008-10-02 10:31 #34 av: Hoppfull

Var det ingen som såg existens i tisdags på svt2? Där diskuterades alternativbehandlingar och dessa berättigande. Då intervjudes en (medelålders) manlig läkare som är extrem motståndare till alternativbehandlingar. Han menade att kritiken av sjukvården för att den inte har helhetssyn är såååå fel, det finns inga som har sådan kunskap och insikt om sina patienter som just sjukvården (ok, här tänker jag att det nog inte är så många patienter som instämmer...), för de inom sjukvården vet ALLT. Han förstod inte heller varför någon enda människa överhuvudtaget söker sig till denna humbugindustri som verkligen inte åstadkommer något alls! Han hävdade att de inom alternativbehandlingar inte borde ta betalt eftersom de bara luras och att ingen har blivit hjälpt, det tror de bara...

Kanske inte så konstigt att det är svårt att få acceptans för alternativa behandlingar när sådana människor besitter stor makt!

De intervjuade även en kvinnlig läkare som är för alternativbehandlingar, lite lustigt att motståndet återfinns hos en man och en öppen attityd hos en kvinna... inte helt ovanligt enligt mina erfarenheter.

Anmäl
2008-10-02 19:02 #35 av: Millaris

#27 ja, men det kanske också tar ett helt liv att lösa upp dessa blockeringar, detta eftersom man behöver vara redo för att arbeta med detta och sedan släppa. Det har jag märkt nu, för flera av de blockeringar och inre tankemönster som kommer upp nu trodde jag att jag arbetat med. Men nu när jag arbetar med dem igen så förstår jag att jag inte kom på djupet som jag gör nu. Jag har också förstått att dessa blockeringar och inre tankemönster är kopplade till varandra på ett sätt som jag inte kunnat förställa mig.

När jag verkligen är redo, i kropp, sinne och själ, att verkligen arbeta med mina blockeringar och inre tankemönster - då hamnar jag också i sådana situationer där jag får möjlighet att göra detta.

 

Anmäl
2008-10-02 19:03 #36 av: Millaris

#32-33 håller med er Gilla och Jerry. Varför kan man inte se hela människan? Och varför behandlar man bara symtomen och inte det som från början orsakat sjukdomen?

Anmäl
2008-10-02 19:17 #37 av: Ayena

# 36 - Läkarna är inte intresserade av eventuella bakomliggande orsaker. De är bara intresserade av att få skriva ut sin medicin och invänta nästa patient.

 

Anmäl
2008-10-02 19:28 #38 av: Millaris

#37 många ja, men fler och fler blir intresserade för detta med helhet, men de har svårt att arbeta för detta i det system som sjukvården är idag. Som sjukvårdssystemet är uppbyggt idag så får man inte avvika i sitt arbetssätt. Alla ska göra samma. Precis som det fungerar i många andra myndigheter och system. Men jag tror att detta är på väg att förändras i och med detta med energiförändringen.

Anmäl
2008-10-03 19:46 #39 av: Millaris

De här klippen med Louise L Hay fanns även inne på PU. Lägger in dem här också:

http://www.youtube.com/watch?v=ltJJbYvMagE&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=t_Utbp0uHOk

 

Anmäl
2008-10-03 20:06 #40 av: lenmor

#39

Härlig kvinna. Har hennes bok, "du kan hela ditt liv" har betytt mycket för mig.

Det finns mycket intressant på youtube.

Har sett första klippet, ska kika på det andra nu.

Tack Milaris

Anmäl
2008-10-03 20:24 #41 av: lenmor

Nu har jag sett det andra klippet.

Det här är precis vad "the law of attraction" går ut på och man kan se dem gång på gång.  Man lär sig något nytt varje gång.

Såg att det finns fler länkar med Louise. Ska kika på dem också.

 

Anmäl
2008-10-04 14:59 #42 av: Millaris

#41 ja jag såg det. Men valde ut dessa två eftersom de var så intressanta.

Det är häftigt detta med "the law of attraction" - denna finns med i de flesta böcker jag läst som behandlar sådana här ämnen. En av dessa är När livet förändras av Carol Adrienne. Också en mycket läsvärd bok.

Anmäl
2008-11-03 16:52 #43 av: ikna

Nu har jag inte läst alla inlägg, men jag funderar...skuld...kan väl ingen annan lägga på mig...det är väl något jag tar på mig själv...

Eller är jag helt fel ute?

Anmäl
2008-11-03 20:37 #44 av: Millaris

#43 jag håller med dig. För mig är skuld något jag lägger på mig själv när jag försöker leva upp till andras förväntningar på mig (eller vad jag tror andra förväntar sig av mig). Ingen annan kan tala om hur du ska vara eller göra saker och ting.

Anmäl
2008-11-04 11:20 #45 av: Hoppfull

#43 Det är helt sant tror jag med!

MEN om man växer upp i en familj där detta är ett invant beteende (t.ex. att man har en mamma som alltid underförstått lägger skulden för att hon mår dåligt och är trött på barnens beteende) så har man som barn inte den valmöjligheten. Så i de fallen kan man nästan säga, anser jag, att skulden läggs på en av någon annan.

Som vuxen kan man förstås omvärdera detta men det är ju långt senare och då har man sannolikt hunnit ta ganska så stor skada av att bära så mycket skuld. För som sagt från barndom och fram tills man klarar att bryta detta hinner man göra sig själv mycket illa och det kan man ju egentligen inte säga är av eget val.

Anmäl
2008-11-04 13:25 #46 av: Cristine

Jag tycker det är oförsvarligt av en förälder att lägga denna tyngd på ett barn. Jag önskar alla barn hade någon att gå till. Man ska inte kuva sej under andras förväntningar när man nu kan välja. Då gör man sej själv en otjänst och blir alldrig riktigt hel.

Cris sajtvärd på Livskvalitet & Utomjordiskt.

Hemsida www.livskvalitet-2.se  kliv in!

Varför står mina fötter på jorden när resten av min kropp är ute i rymden.

Anmäl
2008-11-04 13:46 #47 av: Hoppfull

Absolut Cristine! Nu tror ju jag att föräldrarna i sin tur är omedvetna om sitt beteende, som de i sin tur fått från sina föräldrar...

Det är så svårt att vara förälder och hur man än gör så kommer ju de egna problemen att forma hur man bemöter sina barn som i sin tur kommer att få olika bekymmer på grund av det. Det bästa man kan göra, tror jag, är att inse att alla föräldrar gör fel och sedan vara öppen den dagen barnen vill komma och fråga varför man behandlat dem si eller så. 

Anmäl
2008-11-04 17:08 #48 av: ikna

#46 Jag tror faktiskt inte att det finns föräldrar som är medvetna om att de, genom sitt sätt att vara, lägger skuld på sina barn! Jag tror alla föräldrar gör sitt bästa för barnen, de ser inte just då den skulden!

Anmäl
2008-11-04 17:58 #49 av: Millaris

#45 bra kommentar Hoppfull - jag tänkte inte på det när jag svarade - utan tänkte utifrån en vuxens perspektiv. Nu när jag tänker efter har jag ju själv råkat ut för detta, men som ikna #48 skriver så var det ju inte medvetet från de vuxnas håll.

Anmäl
2008-11-04 18:01 #50 av: Hoppfull

Glad

Vi är många som råkat ut för detta, i en eller annan form. personligen så tror jag att det är en av de delar som gör att man hela tiden tar på sig ansvar för andras känslor och/eller annat som vuxen. Många av oss som är utmattade har just det beteendet, skulden gör att vi sätter andra före oss själva.

Anmäl
2009-07-27 22:28 #51 av: Aldebaran

Lyfter denna tråd och undrar vart/vem är källan?

Satyat Nasti Paro Dharmah

Sajtvärd på Existens och Filosofi.

Anmäl
2009-07-27 22:45 #52 av: Aldebaran

Har nu pratat med Cilla och hon har fått den av sin Reiki Master Healer. Alltså saknas det källhänvisning även i denna tråd.

Kasta sten i Glashus var det ja.....Obestämd

Satyat Nasti Paro Dharmah

Sajtvärd på Existens och Filosofi.

Anmäl
2009-07-27 22:54 #53 av: [outgrundlig]

Tack för "puffandet" av denna tråd! Stämmer såväl in med mina livserfarenheter av vänner och mig själv.

Anmäl
2009-07-27 23:19 #54 av: Aldebaran

Låser denna och hänvisar åter till Cillaj's artikel som åter ligger ute.. Vidare korrespondans kan ske i den artikeln istället...

Satyat Nasti Paro Dharmah

Sajtvärd på Existens och Filosofi.

Anmäl
2009-07-28 00:51 #55 av: Aldebaran

Från den borttagna artikeln med samma namn...

 

#15Bild på camillaR

iFokus-poäng: Glas camillaR

09-07-27
22:39

Hantera inlägg

Alde - jag vill påpeka att jag egenhändigt har skrivit artikeln som jag lade ut tidigare. Jag är mycket väl medveten om vad som gäller då man skriver en artikel och det skulle aldrig falla mig in att ta en hel artikel från någon. Möjligen citera, men då ange källan varifrån de kommer.

Artikeln som Cilla lagt ut är ordagrant tagen från den artikeln som jag själv har författat och som jag sammanställt och tolkat utifrån vad jag själv läst i böcker och på internet.

 

#16Bild på Aldebaran

iFokus-poäng: Topas Aldebaran

09-07-27
22:45

Hantera inlägg

Bra! Då låser jag denna tråd och plockar väck den. Cillaj kommer hem på Torsdag och kommer att få veta detta då...

Satyat Nasti Paro Dharmah

Sajtvärd på Existens

Satyat Nasti Paro Dharmah

Sajtvärd på Existens och Filosofi.

Anmäl
2009-07-28 00:57 #56 av: [outgrundlig]

Tack för återinläggandet igen, känns helt rätt att den skall ha en plats för kommentarer!! Så bra och givande.

Anmäl
2009-11-07 16:32 #57 av: utveckling

Söker en terapeut som jobbar enligt denna modell i Sthlm.

Tacksam för all hjälp!

Anmäl
2009-11-07 21:43 #58 av: evrekaw

Ärligt... Detta är ett ämne som bara gör mig ledsen...

Att skuld är något man tar på sig själv är inte riktigt sant i alla lägen... Jag har aldrig känt skuld för min sjukdom förrän jag började läsa artiklar som dessa här på forumet, som menar att det är mitt fel, att jag valt att vara sjuk, att jag tänker mig sjuk... Att jag är en vandrande blockering...

Jag har en genetiskt ärftlig sjukdom och inlägg som dessa får mig bara att må skit... Får mig också att emellanåt totalt vilja ta avstånd från denna sajt - för detta sätt att resonera på känns inte rättvist.

Anmäl
2009-11-07 22:37 #59 av: Moonwing

#58..det man tänker..är ju inte alltid "under kontroll",evrekaw!..

..men det är svårt att tänka posetivt,när man har det svårt med du beskriver..det går ju inte över en..natt!

(vi har ju alla våra, skuld-bördor att bära..)

Ta inte åt dig, så , vännen!!..allt vi gör, tänker, handlar ..under vårt liv..kan vi omöjligt ha kontroll över!Flört

..Grejen..är ju att ..göra det man kan!...

..eller hur??Kyss

"Inom en människa av ljus, finns det ljus...När hon inte lyser, råder mörker."             (Evangelium enligt Thomas, 24)

  / Wingen

Anmäl
2009-11-07 22:59 #60 av: Aldebaran

evre. vad är rättvist?

Att en 3åring dör i svininfluensa, att barn drabbas av en rad obotliga sjukdomar och dör i tidig ålder??

Att vissa lever i lyx och överflöd trots att dom beter sig som svin mot andra under hela sitt liv, Att andra trots att dom gör allt i sin makt för att leva så bra som möjligt inte på långa vägar uppnår en tredjedel av vad andra tycks uppnå.

Jag avser inte att lägga en skuld på människor när jag pratar om karma, jag har mina krämpor att släpa på (tro mig)

Men jag kan se en möjlig orsak till dessa vad olika saker beror på och att försöka svara så gott jag kan på dessa syndrom i mitt nuvarande liv. Det är ju det enda man kan göra ellerhur?

Jag säger bara att allt precis allt som händer och sker i ens liv och ens släkter är karmatiskt betingat. Skuld??? Ja, det har vi alla isåfall. Kristendomen har mycket rätt i det när dom säger att vi föds i synd. Men dom vet inte hur rätt dom har eller varför..

 

Satyat Nasti Paro Dharmah

Sajtvärd på Existens och Filosofi.

Anmäl
2009-11-08 15:30 #61 av: evrekaw

#59  #60 Vad jag syftar till är inte vad som är rättvist, eller om man gör det man kan eller inte, eller att alltid kunna kontrollera sina tankar...

Det jag försöker säga är...

Att jag aldrig känt skuld eller skam över att vara bipolär. Aldrig någonsin. Jag har inte bett om särbehandling heller och jag har jobbat med mig själv så enormt mycket... Yoga, mindfullness...

Sedan kommer man hit till denna sajt och får lära sig att man har sig själv att skylla för allt... (Jag tilldelades skuld)

Dessutom var det ju så fel och farligt med Kundalini, den Yogaform jag använder och som gett mig så enormt mycket... Det blev världens ramaskri!

 

 

 

Anmäl
2009-11-08 18:24 #62 av: Aldebaran

Du har en alldeles utomordentligt bra reaktion på ditt livsöde tycker jag. Önskar att fler kunde visa upp detta.

Skuld skall du ej känna, vi har alla våran karma att utarbeta, vem vet vad som ligger å väntar i nästa liv från föregående...

Sedan detta med kundalini, det är en stor fara med detta, och det är saker jag vet, inte tror. Sedan om det är bra för dig, får ju också stå för dig. Många många människor har blivit ordentligt vingklippta av "riktiga" kundaliniresningar (däribland min mor)

Och jag känner personligen till ett flertal till...(och det bara här i Gbg)

Om man då inte tror på mig så finns ju ämnet att googla på och man får då upp mycket varningar och berättelser från olika personer som råkat illa ut..

Satyat Nasti Paro Dharmah

Sajtvärd på Existens och Filosofi.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.