01. Livsåskådning

Kraft genom övning

2009-12-13 03:04 #0 av: Aldebaran

Vårt öde ligger i våra egna händer. Vi kunna bygga upp eller riva ned oss själva; ingen gud förbjuder oss, ingen gud betvingar oss. Vi äro barn av det gudomliga och därför delaktiga i den gudomliga viljefriheten. På vårt eget svaga sätt, såsom endast delvis utvecklade själar, utarbeta vi vårt öde.

Allteftertsom vi utforma våra liv, bli de goda, dåliga, harmoniska, disharmoniska, vackra eller fula. Vi göra dem till vad de äro. Det ligger inte någon fatalism i detta. Hela den omgivande naturen är oss icke endast till hjälp; stundom uppreser den även hinder på vår väg och bereder oss på så vis tillfälle att uppöva vår kraft i förhållande till motståndet.

Övning framkallar styrka. Om naturen icke gåvå oss något tillfälle att pröva guden inom oss, så skulle vi aldrig växa. Följaktligen så är naturen icke endast en vaken och hjälpande moder, utan också en sträng uppfostrare, som vakar över oss med oändlig medkänsla, strävande att genom sina reaktioner i förhållande till vad vi utföra genom vår vilja, låta denna vilja växa och stärkas, så att vår förmåga att förstå och se skall utvecklas genom övning och tillämpling.

Satyat Nasti Paro Dharmah

Sajtvärd på Existens och Filosofi.

Anmäl
2009-12-13 10:31 #1 av: [yodhe]

 

Mmm, många prövningar får man gå igenom i livet,

man tackar för erfarenheten och ser det som en lärdom, ju fortare man accepterar, desto fortare går det över. Problemet alltså.....Ja, och stark blir man ju...eller mer tålig kanske...

Anmäl
2012-09-14 11:00 #2 av: rore

*knuffar upp*

 VågDet förflutnas läxa. Blir framtidens lärdom Regnbåge 

 


Anmäl
2012-09-14 21:28 #3 av: Moonwing

Så sant, så sant..det är väl därför vi kallar naturen just "Moder"..Flört

"Inom en människa av ljus, finns det ljus...När hon inte lyser, råder mörker."             (Evangelium enligt Thomas, 24)

  / Wingen

Anmäl
2013-09-20 13:22 #4 av: rore


BlinkarMmmm, knuffar upp,, ibland så kan det vara värt att läsa texter flera gånger,,,,,,,

 VågDet förflutnas läxa. Blir framtidens lärdom Regnbåge 

 


Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.