00. Existensiella frågor

Antal själar

2011-05-27 11:08 #0 av: [GunillaR]

Sitter och grunnar på detta med världens överbefolkning som egentligen har passerat gränsen för att jorden ska räcka till för oss alla.

Men hur är det med den andliga, räcker detta till? Finns det verkligen hur många själar som helst? Vad jag har förstått så finns det ju en värld bortom vår fysiska dit vi hamnar mellan våra inkarnationer och att det har en mening med vår utveckling var vi hamnar i denna själavärld.

Det är ju meningen att vi ska utvecklas andligt och att vi därmed ska höja planetens vibration, med invånare och allt. Men om själarna måste ständigt ner i nya kroppar innan de har utvecklats, vad händer då?

Kan det vara detta som är anledningen till denna våldsvärld vi befinner oss i nu?

 

Anmäl
2011-05-27 11:12 #1 av: [GunillaF]

Men vi utvecklas ju inte "bara" på andra sidan?! Förhoppningsvis gör vi det här också Flört Det är väl därför vi är här X antal gånger.

 

Anmäl
2011-05-27 12:14 #2 av: [GunillaR]

# 1- Jo absolut! Men enligt Michael Newton så utvecklas vi även på andra sidan genom att slippa de jordiska bindningarna, att där finns någon slags "befordran" på olika nivåer.

Min fundering är ju om det finns ett begränsat antal själar och att vi har gått över denna på samma sätt som vi gått över gränserna för vad planeten kan ge oss. Att det skulle finnas en plan på hur själar som kan finnas på jorden.

 

 

Anmäl
2011-05-27 14:00 #3 av: Aldebaran

Vi utvecklas både på denna sidan samt vad ni kallar andra sidan.  Fysisk-Astral-Mentalplanen hänger ju ihop med den personlighet vi har.Och då sker också utvecklingen där.

Våldet vi har omkring oss är den fysiska speglingen av våran intjänade karma liksom de bra sakerna vi har omkring oss likväl på samma sätt tillhör vår intjänade karma.

Satyat Nasti Paro Dharmah

Sajtvärd på Existens och Filosofi.

Anmäl
2011-05-27 16:08 #4 av: [GunillaR]

Ingen som vill ta tag i frågan om överbefolkningen? Jag vet, det är en mycket känslig fråga, men inte desto mindre ett faktum.

Kan det finnas någon gräns?

För om vi bara blir fler och fler och därför ökar risken till mera våld om de få resurser som finns kvar, kan detta verkligen ha med vårt karma att göra? Har vi verkligen inte förtjänat något bättre? Det har vi kanske inte med tanke på hur vi våldför oss på planeten...........

För det är ju egentligen inte förrän sedan 1900 talets början och industrialiseringen tog fart som det verkliga våldet också tog fart, inte bara våldet mot människor utan även våldet mot vår planet. I takt med urbaniseringen så har ju också antalet människor ökat med en fruktansvärd hastighet.

 

 

Anmäl
2011-05-27 16:26 #5 av: rore

#0

Gunilla.R

Jag har precis läst boken "själarnas resa" och visst sätter den tankarna i spinn. Ganska ordentligt.

Antalet själar och människor är så himla svår att greppa. Så den diskusssionen vågar jag mig inte på idag.

Huru vida vi förtjänar den karma som existerar i världen i dag?? Den är Svår.

Jag tror det beror helt och hållet på våra egna tankar OM hur världen ser ut. Vad vi lägger vårt fokus på och hur vi vågar vara och leva i den.

För det är ju trots allt vi människor som skapat världen.

Det finns en hel massa olika nivår och dimenssioner i vår värld i dag. Och på något sätt så har ju detta enligt boken redan avhandlats på ett högre plan. Så enligt den så har allting ett syfte. (som jag förstod det)

På nått sätt så tror jag att allting som sker, sker av en anledning. även om jag inte begriper det. Och många gånger gör jag motstånd mot det som Är.

Just för att jag fastnar i tankar om att vissa saker borde inte få ske osv.

Och så länge jag inte accepterar det som Är,, så befinner jag mig i kamp.

Var och en av oss har vår egna resa och vi befinner oss på olika nivåer.

Därför tror jag att det ser ut som det gör i världen i dag.

Med detta sagt så vill jag bara poängtera att jag inte tycker att Världen och livet i den är en lätt plätt.Obestämd

 VågDet förflutnas läxa. Blir framtidens lärdom Regnbåge 

 


Anmäl
2011-05-27 16:37 #6 av: [GunillaR]

Jo jag har ju också den tanken/önskan, att det skulle finnas ett  högre syfte med vad som sker. Fast jag ibland så tvivlar jag eftersom det verkar vera så meningslöst. Alla dessa krigsherrar som har tillåtits begå massmord, ibland i religionens och gudens goda namn. Och annat som människan är i stånd att göra - i tillväxtens goda namn.

Men hur ska vi människor kunna hantera vår situation när det föds.......... tio människor under tiden vi tar ett andetag?

http://www.piraten.se/earth.html

 

 

Anmäl
2011-05-27 16:45 #7 av: Moonwing

Ja, Rore du har så rätt, en del av omogenhet är ju att inte förstå vad överdrift är/leder till..även så för oss på ett kollektivt karmiskt plan..hur ont det än gör!

Men det är väl så man brukar säga? "Bränt barn...."..-så även enskilt å i kollektiv form.Flört

Kanske är det en mycket sund frågeställning du tar upp Gunilla R?..-en som visar att vårt kollektivt och enskilt medvetna börjar bry sig!

Ingen är här i denna stund, som inte borde vara det, det är en oerhörd gåva att få delta i den karmiska utvecklingen och kunna bidra på sitt lilla egna vis! Både till sin egen utveckling och den gemensamma!

Sedan väljer vi även vårt synsätt, antingen kan vi se bägaren halvtom eller..halvfull!

Mao ser jag det som att det även, förutom problem finns enorma möjligheter, svårigheten är att lära sig se dem..Flört-att ta av skygglapparna-något som kan upplevas som en kämpig livsläxa!

"Inom en människa av ljus, finns det ljus...När hon inte lyser, råder mörker."             (Evangelium enligt Thomas, 24)

  / Wingen

Anmäl
2011-05-27 16:48 #8 av: Moonwing

"Men hur ska vi människor kunna hantera vår situation när det föds.......... tio människor under tiden vi tar ett andetag?"

..-kanske måste vi (som ett led i vår kollektiva utveckling)..-börja bli mer kollektiva?..-börja ta mer hjälp av varandra..sakta men säkert?Flört

"Inom en människa av ljus, finns det ljus...När hon inte lyser, råder mörker."             (Evangelium enligt Thomas, 24)

  / Wingen

Anmäl
2011-05-27 16:52 #9 av: rore

Oj!! Den tickade på fort den där mojängenFörvånad,,,,

Men hur det än är så kan vi endast hantera ett enda liv och det är vårt eget och hur vi förhåller oss till det.,,,och hur vi  väljer att bemöta världen.

Om vi inte har oss själva i själ och hjärta,, Vilket inte så väldigt många av oss har i dag,,,

Hur ska vi kunna nå ut och rädda alla andra?

Är det verkligen meningen att vi ska rädda alla andra? Eller är det en illussion som vi tror att vi måste klara?

Jag vet inte..

Jag är väl medveten om alla oroligheter/orättvisor och förstöring av vår platnet som sker runt om i världen och det är oroväckande. Att födelse antalet ökar i den takt den gör,,

Ja! Vad vet jag? Det ligger långt utan för min kontroll och någonstans så hoppas jag att det finns en högre makt som vet vad som sker.

Människan är ju i sig väldigt liten med ett enormt stort ego och kanske går det så  långt att  hon förgör sig själv.Gråter

 

 VågDet förflutnas läxa. Blir framtidens lärdom Regnbåge 

 


Anmäl
2011-05-27 16:56 #10 av: Moonwing

Men lilla gumman..Kyss-när vi bryr oss om oss själva på det riktiga sanna sättet, då är följdverkan den att omgivningen blir så mycket nöjdare å förståelsen ökar!

Det är hos oss själva det stora.. grovjobbet ligger, det är så sant!Flört

 

Pssst..tror människans "synliga jag"..är hemskt liten, i förhållande till henne som det "sammansatta väsen" hon egentligen är..-så var inte orolig, hon har sin begränsningar som "ego"!Flört

"Inom en människa av ljus, finns det ljus...När hon inte lyser, råder mörker."             (Evangelium enligt Thomas, 24)

  / Wingen

Anmäl
2011-05-27 16:58 #11 av: rore

Kyss

 VågDet förflutnas läxa. Blir framtidens lärdom Regnbåge 

 


Anmäl
2011-05-27 17:07 #12 av: Moonwing

KyssFlört

"Inom en människa av ljus, finns det ljus...När hon inte lyser, råder mörker."             (Evangelium enligt Thomas, 24)

  / Wingen

Anmäl
2011-05-27 18:42 #13 av: Aldebaran

Mmm det finns någon siffra i flera olika esoteriska texter om 12-15 miljader kausualiserade (mänskliga) själar i våran evolutionskedja....

DVS lite drygt dubbelt upp mot vad vi är idag.....

 

Att allt beror på vår intjänade Karma är ju för mig helt klart..

Om det skulle vara så att inte karma skulle funnits, ja då skulle ju allt te sig som mycket konstigt och orättvist.

Det måste ju rimligen finnas orsaker bakom allt som sker och händer på gott såväl som på ont.... Vad vi då än som personligheter tycker om det senare (alltså det onda)

Satyat Nasti Paro Dharmah

Sajtvärd på Existens och Filosofi.

Anmäl
2011-05-27 21:33 #14 av: [GunillaR]

Kanske problemet är att vi alltid måste sträva efter ekonomisk tillväxt, alltså BNP som ska berätta om ett land är "lyckat" eller "inte lyckat".

För planeten är ju stor även om största delen består av vatten. Kanske vi kunde bygga ut färskvattenförsörjning till alla så kunde vi kanske återta ökenområdena. Men så länge vi är kopplade till valutaspekulationer, börser och annat så blir det ju så här, ett evigt jagande av ekonomisk tillväxt.

Planetens välmående är ju en förutsättning för mänskligheten......... och allt annat liv.

 

Anmäl
2011-05-27 21:40 #15 av: Aldebaran

Ekonomisk tillväxt tillhär ju evoultionen precis som allt annat.

I slutändan så blir allt bra om man ser det ur fågelperspektiv. Ur den aspekte så finns det ingen dålig eller ond karma uatn all karma är på detta sätt god.

Den angenäma får vi som en slags belöning medans den oangenäma får oss att tänka efter och inse ett och annat (kanske)

Satyat Nasti Paro Dharmah

Sajtvärd på Existens och Filosofi.

Anmäl
2011-05-28 08:24 #16 av: Volito

Min dotter var på en meditations kurs och någon stälde samma frågan till lärare (on själs antal) - de fick förklarning att det finns en bestämd antal själar på jorden - hur då kan åka befolkningen....? Svar: åkar antal människor men minskar antal djur....

(Kurs och teorier kommer från indien inom rörelsen "Art of living")

Anmäl
2011-05-28 09:49 #17 av: Aldebaran

Mmm dörren är stängd sedan länge för djur att individualisera. Den stängdes defenitivt sedan den sk neandertalmänsikan dog ut, Det finns inte någon såpass primitiv människoras kvar  på denna planet så att t.exv de stora människoaporna kan individualisera/kausualisera. Dvs få en själ som bygger upp den nya personligheten inför varjen nytt liv (inkarnation).

Däremot är den egentliga förklaringen lite precis som NA säger allt allt påskyndas lite just nu... Förr var man längre borta mellan liven så att säga nu studsar man fortare från liv till liv.

Satyat Nasti Paro Dharmah

Sajtvärd på Existens och Filosofi.

Anmäl
2011-05-28 18:39 #18 av: rore

Jag tycker det skulle vara intressant med en mätning som talar om hur många människor det är som avlider i världen under ett andetag.

Som en mätare till länken du la in om de som föds Gunilla?

Men jag har ingen aning om var jag ska söka denSkäms

 VågDet förflutnas läxa. Blir framtidens lärdom Regnbåge 

 


Anmäl
2011-05-28 20:41 #19 av: signemo

Utan att ha tänkt över de som skrib´vets inna .

Vi funderar ju på antal själar.

Ibland så fundera jag på hur liten vår jord är. Hur oändligt många fler platser det kan finnas med varelser. ( Ja vi kan väl kalla oss en typ av sådan) som kan finnas, som kanske finns i det vi kallar just nu.

HUr många planeter med jordar som vår, nja eller annan typ, men ändå med själar i nån form av kropp

och så har vi det vi kallar andra sidan.

 

Tankarna svindlar.

 

Var rädda om varandra

Anmäl
2011-05-28 22:01 #20 av: [GunillaR]

# 18 - Googla på "Jordens befolkning/earth population", så kommer där upp några alternativ.

Här finns en annan länk

http://www.worldometers.info/

 

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.