02. Energier och krafter

Spiritualistiska fenomenens natur

2013-02-06 11:24 #0 av: Aldebaran

Mycken förvirring har orsakats genom den okunniga föreningen av ordet ”spiritualistisk” med ordet ”andlig”. Vad som vanligen kallas spiritualistiska fenomen är faktiskt psykiska fenomen, dvs. fenomen som är förklarliga i termer av nästa plans lägre nivåer, föga förflyttat från den fysiska värld som de vanliga sinnena förnimmer.

För det mesta är denna fysiska värld den enda som vi är medvetna om, ty vi besitter inte förmågor som är känsliga för stimuli på högre plan. Hos några människor – medier och sensitiva – är psykiska förmågor mer eller mindre utvecklade och som gör det möjligt för dem att höra och se ting som andra inte är medvetna om.

Det finns emellertid ingenting andligt i att äga sådana förmågor, med mindre de har förts under individens viljekontroll; endast sådan medveten kontroll kan i egentlig mening kallas andlig, ty den är en manifestation av uppväckta krafter hos den grundläggande människan, anden.

Satyat Nasti Paro Dharmah

Sajtvärd på Existens och Filosofi.

Anmäl
2013-02-06 17:15 #1 av: Moonwing

Tack Alde!

" endast sådan medveten kontroll kan i egentlig mening kallas andlig, ty den är en manifestation av uppväckta krafter hos den grundläggande människan, anden."

Jättebra beskrivning!

"Inom en människa av ljus, finns det ljus...När hon inte lyser, råder mörker."             (Evangelium enligt Thomas, 24)

  / Wingen

Anmäl
2013-02-06 19:12 #2 av: Aldebaran

vassego Glad

Satyat Nasti Paro Dharmah

Sajtvärd på Existens och Filosofi.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.