02. Energier och krafter

Elementer och Elementaler

2013-02-06 11:33 #0 av: Aldebaran

Dessa är exempel på kosmos’ hierarkiska struktur. I esoterisk vetenskap är elementen sju till antalet, de fyra kända jord, luft, eld och vatten till vilka den lägger en halv-materiell eter som ännu är osynlig för oss och två andra som är ”ännu absolut bortom den mänskliga förnimmelsens räckvidd”. Men alla dessa, och det måste alltid kommas ihåg, är aspekter av det enda universella elementet, källan för all objektiv existens.

Dessa sju element med sina otaliga sub-element ... är helt enkelt villkorliga modifikationer och aspekter av det ena och enda elementet.

Elementaler är termen som används för att hänvisa till varelser som håller på att börja en bana av evolutionär tillväxt och som sålunda befinner sig i det elementala tillståndet av växt. I allmänhet gäller termen varelser som är nedanför mineralriket i det evolutionära schemat. Deras existens är allmänt erkänd i folklore under sådana namn som älvor, gnomer och liknande som tidigare nämnts. Men de förstås bäst som krafter i naturen snarare än som varelser med miniatyriska eller eteriska mänskliga former.

Satyat Nasti Paro Dharmah

Sajtvärd på Existens och Filosofi.

Anmäl
2013-02-06 17:05 #1 av: Moonwing

Tack, Alde..Glad

"Elementaler är termen som används för att hänvisa till varelser som håller på att börja en bana av evolutionär tillväxt och som sålunda befinner sig i det elementala tillståndet av växt."

Görbra, förklarat!

"Inom en människa av ljus, finns det ljus...När hon inte lyser, råder mörker."             (Evangelium enligt Thomas, 24)

  / Wingen

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.