00. Existensiella frågor

Hierarkierna av varelser

2013-02-07 10:40 #0 av: Aldebaran

Alla kulturers heliga skrifter och religiösa traditioner hänvisar ofta till icke mänskliga varelser, som på olika sätt kallas änglar, devor, gudar eller andar av ett eller annat slag.

Mytologiskt framträder dessa varelser som naturandar, älvor, sylfider, salamandrar, för att nämna blott några få. Esoterisk vetenskap stödjer universell tradition genom att bekräfta att naturens olika plan är befolkade av hierarkier av varelser, där varje hierarki har sina karakteristiska egenskaper och former av uppgifter.

I Bibeln finns välkända fall av änglars framträdanden, enstaka som ”Herrens ängel” eller som en ”mångfald av den himmelska mängden”. ”Troner, herravälden, furstendömen och krafter”, som flera gånger nämns av Paulus, är termer som är välkända i änglaläran för några av de icke-mänskliga hierarkierna.

Överallt i naturen finns det liv som manifesterar sig genom oändliga grader av individuella liv, ty det finns varken tom rymd eller livlös materia någonstans i universum.

Satyat Nasti Paro Dharmah

Sajtvärd på Existens och Filosofi.

Anmäl
2013-02-08 20:19 #1 av: [Ambrosia]

Intressant. Tack för denna kunskap. Ja man undrar ju vad det är för varelser man ser ibland.

Kram från Lisa

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.