01. Livsåskådning

Dödens Karma

2014-06-12 14:24 #0 av: Aldebaran

Tiden för en människa död är inte alltid på förhand bestämd av Karmas Herrar. Karma är mer tänjbart och smidigt än vad man tror. För att förstå Karma måste man alltid komma ihåg att det finns tre väsentliga olika slag av Karma, som hinduerna kallar sanchita, prarabdha och kriyamana.

Den första utgörs av mängden ej uttömd karma, god eller dålig som väntar på att bli utarbetad. Vi kan kalla den mass-karma. Den andra är en särskild del av denna mass-karma som avskilts för att utarbetas under en viss inkarnation, vi kan kalla det människans öde i detta liv. Så har vi den tredje som vi skapar detta livet, genom våra nuvarande handlingar.

Det är karman av det andra slaget, som astrologen eller palmisten försöker avläsa, men inflytande av de två andra slagen karma korsar ofta hans beräkningar.

Vårt fysiska liv är inget annat än " en skoldag" och lektionen kan förlängas eller förkortas allteftersom läraren finner det lämpligt. Döden kan då ses som "fritimmen" som kommer när skoldagen är slut.

Vi måste förstå att det enda av vikt, är att den givna läxan lärs in. Hur uppgiften fördelas, längden av lektioner och tiden för början eller slut- allt detta är bara detaljer som vi tryggt kan lämna över till den Stora Lagens tjänare. Utifrån denna synpunkt/vetenskap är ju ingen människas död "förtidig", för vi kan lugnt vara säkra på att vad vi än utsätts för så är det, det bästa för oss. Vårt enda ansvar är att göra det mesta och bästa av varje liv och sträva efter att bevara det så länge som vi kan. Om vi förkortar det med t.ex. ett olämpligt levnadssätt så är vi ansvariga, och följderna kommer att "få men" DVS, förtidig död genom narkotika, alkohol eller t.ex. att du tar livet av dig för att du inte klarar av allt i detta liv gör att du får fortsätt där du slutade i nästa liv, tills den dag kommer då "läxan" är inlärd och du kan ta ett kliv uppåt/framåt.

Satyat Nasti Paro Dharmah

Sajtvärd på Existens och Filosofi.

Anmäl
2014-06-12 14:30 #1 av: Farwuq

Mycket bra och förklarande.

Stjärnor

Den vilda glädje jag kände när jag var sexton och hittade en oöppnad flaska brännvin i snön vid fotbollsplan, är tyvärr utom räckhåll idag.

V:  för Astrologi M:  för Astronomi, Beroenden, Existens, Filosofi & Finland

Anmäl
2014-06-12 18:26 #2 av: Tarotstollan

Mycket intressant!

Igår gjorde jag ingenting och blev inte klar, så jag fortsätter idag!

Anmäl
2014-06-12 22:34 #3 av: Aldebaran

Kul att ni gillad det  :)

Satyat Nasti Paro Dharmah

Sajtvärd på Existens och Filosofi.

Anmäl
2014-06-18 15:16 #4 av: Moonwing

Skämtar..det är ju därför vi "hänger" här..Cool

Tack, Alde!

"Inom en människa av ljus, finns det ljus...När hon inte lyser, råder mörker."             (Evangelium enligt Thomas, 24)

  / Wingen

Anmäl
2014-06-18 15:49 #5 av: [Alder]

En bra förklaring om karman.Glad

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.