01. Livsåskådning

Tankar om Karma 12

2015-03-11 15:01 #0 av: Aldebaran

Karmas verkningar i våra liv skulle aldrig upphöra om egoismen aldrig fick ett slut - en ond cirkel från vilken det inte skulle finnas någon räddning. Men när den personliga jagkänslan som är egoismens orsak, har övergetts kommer också den återstående latenta karman att lösas upp.

Satyat Nasti Paro Dharmah

Sajtvärd på Existens och Filosofi.

Anmäl
2015-03-11 23:02 #1 av: Moonwing

Fint skrivet Alde! och därför ser jag "döden" som en del av förlösningen, av vårt karma-där egot spelat en stor roll, en möjlighet till insikt i mångt större betydelse än vad som kan vederfaras oss i jordelivet.

" Men när den personliga jagkänslan som är egoismens orsak, har övergetts.."

 En möjlighet till att växa och bygga upp nytt som är andligt och viktigt för vår personliga och kollektiva, vidare utveckling.

Naturligtvis är allas utveckling även på det planet individuell,  eftersom fri vilja även spelar roll där, men mycket förlösande saker sker genom den processen.

Och med det inte sagt vi ej skall arbeta med våra egon...här och nu! Cool

"Inom en människa av ljus, finns det ljus...När hon inte lyser, råder mörker."             (Evangelium enligt Thomas, 24)

  / Wingen

Anmäl
2015-03-11 23:12 #2 av: Aldebaran

Glad

Satyat Nasti Paro Dharmah

Sajtvärd på Existens och Filosofi.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.