41. Tidigare civilisationer

Borrkärna 7

2019-11-24 15:02 #0 av: Huygens

Arkeologiprofessor Flinders Petrie (wiki) började i slutet av 1800-talet fundera på hur vissa av dom tekniska konstruktionerna hade utförts under faraonisk tid. Som egyptolog ville han hitta svar som passade med faraonisk teknik och dess kopparverktyg. Petrie har sedan gett upphov till Petriemuseet i London (wiki).

Professor Petrie noterade att många av dom äldsta utgrävda granitstenarna hade borrhål. Vissa borrhål var enkla och grova, men där fanns också borrhål som inte kunde förklaras. Dom mer säregna borrhålen var gjorda men en okänd teknik och var kanske från en mycket äldre kultur än den faraoniska.


Professor Petrie hittade ett exempel från ett borrhål där Petrie kunde uppvisa själva borrkärnan. Petrie kallade kärnan för Core 7, dvs Borrkärna 7. OBS, själva borret måste vara någon typ av rörborr (ihåligt), då hålet resulterat i en borrkärna, likt motsvarande borrkärnor biologer plockar ur isen i Arktis.

Notera att wikipedia är rensopat på info om Borrkärna 7.

Borrkärna 7 har två egenskaper som inte går att återskapa med modern teknik, än mindre med teknik från faraonernas tid.:

A. Borrkärna 7 uppvisar ett spiralformat spår från urborrningen som avverkat granitmaterial motsvarande 25 mm på 7 varv. Det är troligen inte ens möjligt att åstadkomma en sådan borrkärna i ett hårdare trämaterial (t ex mahogny) ens med en moderna maskin och stålverktyg. Rörborret måste nämligen pressas ner i trästycket med 3,5 mm/varv, utan att böjas.

B. Borrkärna 7 är avsmalnande (neråt) med något välvda sidor. Att borra ner i trämaterial  med moderna maskiner och åstadkomma en avsmalnande krökning av borrkärnan är troligen ej möjligt med så långsam rotation som 7 varv/25 mm.


Ett enda försök av arkeologer att förkasta Borrkärna 7 har gjorts. Arkeologerna ljög och angav i sin rapport att borrspiralen var horisontell, dvs inte en spiral. Enda beviset för deras påstående var foton av Borrkärna 7, där fotona lutat borrkärnan något, så att spiralens spår såg horisontella ut.

Forskarfusket avslöjas av Ben i en video om Borrkärna 7. (YT/UnchartedX, 2019-08-06, 1 tim 4 min)


Notera samtidigt att det finns enklare borrhål i faraoniska stenar som mycket väl kan vara gjorda med kopparverktyg och slipmedel. Dock har dessa enklare borrhål inte en nedåtgående spiral och avverkande bearbetning av 3,5 mm/varv.

Totalt finns det kanske några hundra kända borrhål och borrkärnor av den extrema varianten, 7 varv/25 mm, dvs borrning motsvarande 3,5 mm/varv.


Ingenjören Christopher Dunn har undersökt Borrkärna 7 och andra oförklarliga stenbearbetningar. Några exempel:

Bilder längst ner. (länk)
Far Future (länk)
The Other Side of Midnight, bilder från mätningar. (länk)
Märkligt borrhål i en borrkärna (UC44985). (länk)
Fler mätningar av Christopher Dunn. (länk)

Christopher Dunn visar att Borrkärna 7 har ett ett nedåtgående spiralspår, dels genom att linda en tråd runt borrkärnan och dels genom att göra en latexavgjurning av Borrkärna 7.

Den avsmalnande, något välvda formen på borrkärnan är oförklarlig. Motsvarande borrhål har samma spiralmönster från det okända verktyg som skapat hålet i grantiblocken, kanske från en tidsepok före faraonernas.


Anmäl
2019-11-27 17:23 #1 av: Farwuq

Salig Henry Kjellson forskade i detta på 50-talet, jag har hans samtida böcker.

Den vilda glädje jag kände när jag var sexton och hittade en oöppnad flaska brännvin i snön vid fotbollsplan, är tyvärr utom räckhåll idag.

V:  för Astrologi M:  för Astronomi, Beroenden, Existens, Filosofi & Finland

Anmäl
2019-12-20 15:41 #2 av: Huygens

En bra uppföljning, skulle dock behöva lite fler exakta referenser till dom olika statyerna och föremålen tillverkade av mycket hård sten, med okända metoder.

(YT/DTTV, 2019-08-19, 31 min)


Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.